Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe de koolhydraten in pasta te tellen

Balance

 1. Door koolhydraten te volgen, kunnen mensen met diabetes hun bloedsuiker in evenwicht houden. Het is ook een goede manier voor iedereen die zijn inname van koolhydraten in de gaten wil houden, of hij nu wil afvallen, de juiste hoeveelheid wil consumeren of zelfs koolhydraten wil innemen vóór een duuractiviteit. Koolhydraten tellen is niet moeilijk, maar het kost wel wat tijd en kan lastig worden met pasta vanwege verschillende maten, vormen en ingrediënten.

Koolhydraten tellen 101

 1. Voordat u begint met tellen, moet u beslissen hoeveel koolhydraten u bij elke maaltijd en snack wilt consumeren. Het hebben van een intakedoel is de enige manier om te weten of de koolhydraten die u meet tekortschieten, de hoeveelheid die u zou moeten consumeren overschrijden of overschrijden. Als u diabetes hebt, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar of diëtist om carb-doelen te stellen. Anderen kunnen aanbevelingen van het Institute of Medicine gebruiken om 45 tot 65 procent van hun dagelijkse calorieën uit koolhydraten te halen. Bepaal vervolgens uw portiegrootte en controleer het voedingswaarde-etiket voor het aantal koolhydraten in elk item dat u wilt eten of drinken. Voeg ze voor elke maaltijd samen om te zien of ze overeenkomen met uw doel.

Precieze pasta-porties

 1. De enige manier om precies te weten wat uw portie is, is door de pasta te meten. Je kunt dit doen nadat de pasta is gekookt of, als je niet meer pasta wilt koken dan je nodig hebt, kun je de droge pasta ook meten voordat je deze in het kookwater gooit. Sommige merken zetten de hoeveelheid droge pasta om de gekookte portie op te leveren op het voedingsetiket. Als algemene richtlijn levert 1/2 kop droge ellebogen of rotini ongeveer 1 kop gekookt. Ongeveer 2 centimeter rond de buitenomtrek van een handvol spaghetti of andere langgevormde pasta wordt 1 kop als het gaar is.

Koolhydraten per portie

 1. Portiegroottes vermeld op het voedingsetiket variëren van 1 kop tot 1,5 kopjes gekookte pasta. Omdat de gerapporteerde koolhydraten voor de portiegrootte op het etiket zijn, moet u ze mogelijk aanpassen als u een andere portie consumeert. Houd er ook rekening mee dat de porties op het etiket, en de hoeveelheid die vaak bij een maaltijd wordt genoten, groter zijn dan de portie van 1/2-cup die wordt aanbevolen door het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Verwacht dat 1/2 kopje gekookte pasta 18 tot 22 gram totale koolhydraten bevat, afhankelijk van het merk en de ingrediënten. Bijvoorbeeld, 1/2 kop volkoren spaghetti heeft 19 gram, terwijl dezelfde portie gewone spaghetti 22 gram heeft.

Welke koolhydraten u moet tellen

 1. Het voedingspaneel rapporteert de hoeveelheid totale koolhydraten, suiker en vezels. Sommige producten bevatten ook verklaringen over netto koolhydraten of effectieve koolhydraten. Netto koolhydraten worden berekend door voedingsvezels en suikeralcoholen af ​​te trekken van de totale koolhydraten. Suikeralcoholen en sommige soorten vezels hebben echter een kleine invloed op de bloedsuikerspiegel en moeten niet worden genegeerd, volgens een rapport van de Kansas State University. U kunt onoplosbare vezels van de totale koolhydraten aftrekken als dit op het etiket wordt vermeld, anders beveelt de American Diabetic Association aan om de hoeveelheid totale koolhydraten te gebruiken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407