Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe dik wordt Tofu?

Eenvoudig aan uw dieet toe te voegen

 1. Tofu is een veelzijdige, goedkope bron van plantaardige eiwitten, waardoor het een nietje is van veel vegetarische diëten. Tofu, ook bekend als tahoe, is afkomstig van gestremde sojamelk die is afgetapt, in een blok is geperst en is afgekoeld. Het bevat relatief weinig calorieën en bevat geen cholesterol en minimaal verzadigd vet, vooral in vergelijking met de meeste dierlijke eiwitbronnen. Zolang je je aan gezonde bereidingsmethoden houdt, wordt tofu niet dik en vormt het een uitstekende aanvulling op elk dieet.

Nutritional Voordelen van Tofu

 1. Koop tofu in gekoelde verpakkingen of in verzegelde containers die alleen na opening gekoeld hoeven te worden. Kies romige zachte tofu, met een hoog watergehalte, voor gebruik in sauzen, desserts, smoothies en saladedressings. Stevige en extra stevige tofu hebben een lager watergehalte en behouden hun vorm gemakkelijker; gebruik deze versies voor bakken, braden en grillen of in blokjes roerbakgerechten.

 2. Zachte tofu bevat 61 calorieën per portie van 3,5 ounce en bevat bijna 4 gram vet, waarvan een halve gram verzadigd is. Het heeft ook 2 gram koolhydraten en bijna 7 gram eiwit en biedt 11 procent van de dagelijkse waarde voor calcium, 6 procent voor ijzer en 11 procent voor foliumzuur. Een portie stevige tofu van 3,5 ons levert 70 calorieën, 4 gram vet - iets minder dan een gram waarvan verzadigd is - ongeveer 2 gram koolhydraten en 8 gram eiwit. Het biedt meer calcium en ijzer, met respectievelijk 20 en 9 procent van de DV, maar slechts 5 procent van folaat.

Kookmethode bepaalt of het vetmesten

 1. Roerbak tofu met minimale olie en veel verse groenten of meng het tot een fruitsmoothie. Aan de kant van de specerij, gebruik het in plaats van mayonaise om een ​​saladedressing te verdikken. Al deze preparaten vormen een aanvulling op een dieet dat de nadruk legt op gewichtsbeheersing.

 2. Niet alle manieren om tofu te koken zijn echter dieetvriendelijk. Gebakken tofu, die vaak voorkomt in Aziatische of vegetarische recepten, brengt het aantal calorieën in een portie van 3,5 ounce tot 271 en het vetgehalte tot 20 gram, waarvan 3 gram verzadigd is. Het frituren van de tofu vermindert het watergehalte van de tofu, zodat de andere hoogwaardige voedingsstoffen worden geconcentreerd en je krijgt 17 gram eiwit en 37 procent van de DV voor calcium en 27 procent voor ijzer.

 3. Het gebruik van tofu voor desserts, zoals cheesecake en pudding, kan de calorieën en het vet van de originele recepten lichter maken. Maar vergeet niet dat desserts nog steeds ingrediënten kunnen bevatten zoals zoetstoffen, chocolade en toegevoegde vetten die ze dik kunnen maken als ze te veel worden gegeten.

Fyto-oestrogenen in Tofu

 1. Omdat tofu is gemaakt van soja, bevat het fyto-oestrogenen bekend als isoflavonen. Isoflavonen zijn vergelijkbaar met de structuur van het vrouwelijke hormoon oestrogeen, en worden soms aanbevolen voor vrouwen omdat ze de menopauze ingaan en hun natuurlijke productie van oestrogeen vertraagt. Soja-isoflavonen kunnen symptomen helpen verlichten die verband houden met de vermindering van oestrogeen, zoals opvliegers en stemmingswisselingen.

 2. Een dieet met matige hoeveelheden sojaproducten zoals tofu lijkt veilig, meldt het Linus Pauling Institute, maar de veiligheid van het consumeren van soja-isoflavonen in aanvullende vorm voor de lange termijn is onbekend. De fyto-oestrogenen veroorzaken niet direct gewichtstoename; het zijn andere mogelijke associaties met borstkanker en hormoonontregeling die zorgwekkend kunnen zijn. Om de positieve eigenschappen van sojaproducten te maximaliseren, kies je hele sojaproducten - zoals tofu - boven die met toegevoegd soja-eiwit, merkt een artikel uit 2010 op dat in de Frontiers in Neuroendicrinology is gepubliceerd.

Tofu in uw dieet opnemen

 1. In tegenstelling tot veel vegetarische eiwitbronnen, zoals bonen en noten, is soja een compleet eiwit. Dit betekent dat het alle aminozuren bevat in voldoende verhoudingen die uw lichaam niet zelf kan produceren - net zoals vlees, eieren, zuivelproducten, vis en gevogelte. Soja, in de vorm van tofu, kan nuttig zijn bij het ondersteunen van spiergroei en herstel wanneer het na de training wordt geconsumeerd. Deze positieve effecten zijn vergelijkbaar met die van wei-eiwit, meldt een beoordeling gepubliceerd in een 2009-nummer van het Journal of the Canadian Chiropractic Association.

 2. Tofu is vrijwel smaakloos, maar het absorbeert kruiden, zoetstoffen en kruiden. Gebruik het om het romige en eiwitgehalte van een smoothie met vers fruit en amandelmelk op te pompen; week het in je favoriete vleesmarinade en serveer op een volkorenbrood; of grilblokjes gekruid met verse gember, sojasaus en lente-uitjes om in een salade te gooien.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407