Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe dik wordt varkensbuik?

Natriumsituatie

 1. Voordat bacon wordt genezen, gerookt, gesneden en verpakt, begint het als een dikke snee varkensbuik. Een stuk varkensbuik bestaat uit lagen vet en vlees die tot een rijke en smaakvolle proteïne gaar worden, vooral wanneer gestoofd.

 2. Veel restaurantmenu's bieden dit decadente voorgerecht omdat de buik van het varkensvlees veel vet bevat, met name verzadigd vet en calorieën. In vergelijking met verschillende andere delen van varkensvlees en magere eiwitten, kan het worden beschouwd als mesten. Maak het als een gerecht voor speciale gelegenheden en plaats het niet regelmatig op je bord, en je kunt een calorietracker gebruiken om de voedingswaarde van de maaltijd te registreren.

Calorieën

 1. Dieetrichtlijnen zijn gebaseerd op het handhaven van het gewicht op een typisch dieet met 2000 calorieën voor de gemiddelde persoon, maar de dagelijkse caloriebehoeften variëren afhankelijk van geslacht, leeftijd en lichamelijke activiteit. Voor het gemiddelde 2000-dieet vormt een portie varkensbuik bijna een kwart van uw dagelijkse calorieën.

Fat

 1. Er zit 14,8 gram vet in een ons buikje voordat het wordt gekookt (dat is meer dan 44 gram vet in een portie van 3 ons), waarvan 5,4 gram minder is dan- optimaal verzadigd vet.

 2. De American Heart Association beveelt aan om uw dagelijkse inname van verzadigd vet te houden tot niet meer dan 5 tot 6 procent van uw totale dagelijkse calorieën. Bij een dieet met 2000 calorieën per dag is deze limiet dagelijks 11 tot 12 gram. Dus, een portie van 3 ons zou je eigenlijk moeten laten overtreffen wat je dagelijks zou moeten consumeren voor verzadigd vet. Verzadigd vet kan bijdragen aan een hoog niveau van slechte cholesterol, waardoor uw risico op hartaandoeningen toeneemt.

 3. De Harvard School of Public Health beveelt aan om een ​​groot deel van uw verzadigde vetinname te vervangen door gezonde vetten - zoals die in avocado, olijfolie, noten en zaden - om uw cholesterolgehalte in het bloed te houden een gezond niveau. Als u op uw gewicht let, overweeg dan om varkensbuik te serveren als voorgerecht of klein gerecht, in plaats van als hoofdgerecht, en vis te koken voor uw hoofdgerecht.

Nutriënten

 1. Een ons buik van varkensvlees levert ongeveer 3 gram eiwit op, dat is ver onder de 9 gram eiwit in een ons kipfilet of de 7 gram in een ons tilapia. Het hoge vetgehalte verdringt het heilzame eiwit. Omdat het niet is genezen met natrium en nitraten en nitrieten zoals spek, bevat het slechts 27 milligram natrium per portie. Dit betekent dat je niet gaat zweten en water vasthoudt, wat kan verschijnen als extra kilo's op de schaal.

Meer over MyPlate

 1. LIVESTRONG MyPlate calorie-tracker-app voor iPhone en Android die miljoenen mensen heeft geholpen op een gezonde manier af te vallen - door ondersteuning te krijgen van een actieve gemeenschap terwijl ze hun eetpatroon volgen en sporten. MyPlate is altijd een best beoordeelde app en biedt de nieuwste technologie in een gebruiksvriendelijke tool met miljoenen voedingsmiddelen en recepten, in-app workouts van 5 minuten en een krachtige ondersteuningscommunity.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407