Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe een gezond maar ingewikkeld recept te vereenvoudigen

Urinezuurstenen en jicht

 1. Als arts en moeder van drie kinderen heb ik geen tijd voor ingewikkelde recepten. Maar ik geloof diep in het belang van het maken van familiediner. Mijn oplossing: ik wijzig recepten die ik lekker vind, vereenvoudig ze onderweg en vervang ze in gezonder voedsel. Hieronder staan ​​mijn vijf favoriete snelkoppelingen, met behulp van dit rundvleesstoofpotrecept dat ik vaak als voorbeeld maak:

Standaard rundvleesstoofpot

 1. Opbrengst: 6 porties

 2. Voorbereidingstijd: ongeveer 20 minuten

 3. Kooktijd: 2 uur

 4. Ingrediënten

 5. 2 pakjes rundvleesstoofvlees

 6. 1 ui, fijngehakt

 7. 3 teentjes knoflook, gehakt

 8. 2 laurierblaadjes

 9. Zout en peper

 10. 1 klein blikje tomatenpuree

 11. 2 kopjes (of mogelijk een beetje meer) natriumarme groentebouillon

 12. 1/2 tot 1 kop rode wijn (ik gebruik een goede cabernet)

1. Maak slechts één maaltijd

 1. Ik ben geen short-order kok. Ik heb niet de tijd, energie of neiging om meerdere maaltijden te bereiden, en ik vind het leuk als we samen eten als een gezin. Ik maak maar één maaltijd - in dit geval een grote pot van mijn rundvleesstoofpot geserveerd met rijst of pasta, geroosterde groenten en een salade.

 2. Natuurlijk zeggen we allemaal dat we allemaal verschillende variaties eten. Ik ga meestal licht op de pasta en voeg meer greens toe. Een van mijn kinderen gooit meestal de groenten weg, behalve de salade. En mijn man zal meestal een heel ander eiwit hebben. (Hij krijgt pan-geroosterde kikkererwten, die vijf minuten duurt om te maken!)

2. Gebruik een recept als uitgangspunt

 1. Toen ik dit rundvleesstoofpotrecept maakte, gebruikte ik drie verschillende kookboekenrecepten als uitgangspunt. Ze waren allemaal iets anders en allemaal ingewikkelder dan waar ik de tijd of energie voor had. Dus in plaats daarvan ging ik gewoon met het gemeenschappelijke thema van het braden van echt goed vlees (ik geef de voorkeur aan grasvoer, biologisch rundvlees wanneer ik het kan vinden), het toevoegen van veel knoflook, uien, goede rode wijn (niet koken met wijn die je niet zou eten ' t drinken), wat tomatenpuree en bouillon. Dat is het.

3. Wissel zetmeel met groenten

 1. De meeste recepten voor rundvleesstoofpotten die ik gebruikte, vroegen om veel aardappelen, met minder diep gekleurde groenten. Ik verander de verhouding volledig en sla die groenten in als een geroosterd bijgerecht (denk aan wortelen en andere wortelgroenten). Bovendien ruil ik de runder- of kippenbouillon uit met een organische, natriumarme groentebouillon om het groentequotiënt te verhogen. Ik zorg er ook voor dat je veel groente-zware bijgerechten serveert. Blijf uit de buurt van aardappelen, tenzij het yams of zoete aardappelen zijn.

4. Let op de kookolie

 1. Ik ben bijna uitsluitend overgeschakeld op olijfolie vanwege alle gezondheidsvoordelen. De vetten in olijfolie, enkelvoudig onverzadigde vetzuren, zijn goed voor ons en maken deel uit van het door de wetenschap gesteunde, hart-gezonde mediterrane dieet.

5. Schakel het eiwit op

 1. In dit geval vind ik dit recept ook leuk omdat ik het kan aanpassen voor een veganistisch publiek door het vlees te vervangen door paddestoelen en zilveruitjes. Overigens is dit ook een goedkopere optie. Of, zoals eerder vermeld, serveer ik fantastische kikkererwten voor het vegetarische en / of veganistische publiek!

 2. Beth Ricanati, M.D. bouwde haar carrière op om welzijn in het dagelijks leven te brengen, vooral voor drukke moeders die jongleren met het leven en kinderen. Dr. Ricanati werkte bij Columbia Presbyterian's Center for Women's Health en vervolgens bij het Women's Health Center in de Cleveland Clinic in Cleveland, Ohio. In 2008 trad ze toe tot het Wellness Institute van de Cleveland Clinic als medisch stichtend directeur van Lifestyle180, een baanbrekend levensstijlaanpassingsprogramma voor de behandeling van chronische ziekten met voeding, beweging en stressmanagement. Nu gevestigd in Zuid-Californië, heeft ze onlangs wellness-inhoud geschreven voor YouBeauty.com en heeft ze gediend als consultant voor medische projecten en start-ups. Volg haar op Instagram en op haar website, housecallsforwellness.com.

 3. In dit geval vind ik dit recept ook leuk omdat ik het kan aanpassen voor een veganistisch publiek door het vlees te vervangen door paddestoelen en zilveruitjes. Overigens is dit ook een goedkopere optie. Of, zoals eerder vermeld, serveer ik fantastische kikkererwten voor het vegetarische en / of veganistische publiek!Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c