Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe een koud kompres te maken, plus gebruik en meer

Voordelen

 1. IJs kan zwelling en ontsteking verminderen en het bloeden helpen stoppen. De kou beperkt de bloedcirculatie, wat op zijn beurt de pijn kan verdoven. Het kan ook helpen blauwe plekken te beperken.

 2. U kunt instant coldpacks in uw eerste verbanddoos of in uw auto bewaren in geval van nood. Directe coldpacks bevatten chemicaliën die worden geactiveerd wanneer u in de pack knijpt.

 3. U kunt ook koude kompressen maken met materialen die bij u thuis worden gevonden. Zelfs als je niet van ijs in je drankjes houdt, kan het een goed idee zijn om extra ijs in de vriezer te bewaren. Dat komt omdat ijs je kan helpen een koud kompres snel, gemakkelijk en betaalbaar te maken.

 4. Lees verder om alles te weten te komen over wanneer u een koud kompres moet gebruiken, hoe u er een maakt en hoe lang u het gebruikt.

Uw eigen koudkompres maken en gebruiken

 1. Om uw eigen koudkompres te maken, hebt u nodig:

 2. Stap 1: plaats ijsblokjes in een plastic zak. Je kunt ook ijs vervangen door een zak met bevroren voedsel. Het is het beste om kleinere groenten te gebruiken, zodat de zak goed op je huid zit. Als u een zak met bevroren voedsel moet gebruiken, vul dan ondertussen ijsblokjedienbladen. Op die manier heb je een back-up wanneer de zak met bevroren voedsel ontdooit.

 3. Je kunt ook een handdoek gebruiken om een ​​koud kompres te maken als je geen ijs hebt:

 4. Koude kompressen gemaakt van natte handdoeken kunnen comfortabeler zijn voor gevoelige gebieden, zoals de ogen.

 5. Stap 2: Leg een washandje onder koud water en wikkel het dan rond de plastic zak met ijs. Je kunt het washandje ook in een ijsbad dopen als je denkt dat het niet te koud is tegen je huid.

 6. Stap 3: Plaats het zelfgemaakte kompres maximaal 20 minuten op uw huid.

 7. Stap 4: Droog het gebied met een handdoek nadat u klaar bent. Je kunt ook de huid deppen terwijl je het pak ijs op jezelf houdt. Het ijs kan vrij snel beginnen te smelten.

 8. Opnieuw aanbrengen: breng het kompres na twee uur opnieuw aan voor zwelling. Blijf dit doen totdat de zwelling verdwijnt.

Hoe een koud kompres te gebruiken voor verwondingen

 1. Het helpt om de blessure binnen de eerste 48 uur te bevriezen. Onmiddellijke behandeling is beter.

 2. Vermijd het gebruik van koude kompressen gedurende meer dan 20 minuten per keer. Het is het beste om af te wisselen tussen 20 minuten aan en 20 minuten uit. U kunt indien nodig dagenlang ijsvorming behouden. Er is geen vaste tijd waarin u moet stoppen. Overweeg echter om een ​​afspraak te maken met de arts als u binnen 48 tot 72 uur geen verbetering ziet.

 3. Volg ook de andere stappen in het RICE-systeem als u letsel oploopt:

 4. U kunt ook een niet-steroïde ontstekingsremmer (NSAID) gebruiken, zoals ibuprofen of Tylenol. Het nemen van NSAID's tijdens het gebruik van koude kompressen kan helpen pijn effectiever te behandelen.

Koud kompres voor koorts, ogen en meer

 1. U kunt een koud kompres overal op uw lichaam plaatsen, inclusief uw ogen, onderrug, voorhoofd en meer. Letsels die niet levensbedreigend zijn, kunnen vaak baat hebben bij een koud kompres. IJs kan de pijn verlichten van:

 2. Koude kompressen kunnen zowel bij volwassenen als bij kinderen worden gebruikt. Wees echter voorzichtig met het gebruik van ijspakketten voor baby's. Ze kunnen dergelijke koude temperaturen mogelijk niet verdragen. Misschien wilt u een washandje onder koud water laten lopen en dat in plaats daarvan gebruiken.

Risico's en waarschuwingen

 1. Koude kompressen gebruiken is een van de gemakkelijkste manieren om een ​​blessure te behandelen. Toch kunnen er onbedoelde bijwerkingen optreden als u het kompres niet goed gebruikt.

 2. Voor langdurig letsel zoals artritis, chronische irritaties en constante stijfheid van de gewrichten, is het het beste om warmte te gebruiken. Houd de "zes weken regel" in gedachten: voor elk letsel dat langer dan zes weken heeft geduurd, blijf bij hitte om de bloedstroom te verhogen.

De onderste regel

 1. Iedereen heeft af en toe te maken met blessures en spierpijn. Het samenstellen van een koud kompres duurt slechts enkele minuten en kan vaak onmiddellijke verlichting bieden. U kunt een kompres maken van huishoudelijke artikelen, waaronder ijs, diepvriesgroenten in zakken of zelfs een bevroren handdoek. Het is ook een goed idee om coldpacks in uw EHBO-doos te bewaren in geval van nood.

 2. Blijf lezen: pijn behandelen met warmte en koude >>

 3. Iedereen heeft af en toe te maken met blessures en spierpijn. Het samenstellen van een koud kompres duurt slechts enkele minuten en kan vaak onmiddellijke verlichting bieden. U kunt een kompres maken van huishoudelijke artikelen, waaronder ijs, diepvriesgroenten in zakken of zelfs een bevroren handdoek. Het is ook een goed idee om coldpacks in uw EHBO-doos te bewaren in geval van nood.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407