Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe erg is granola voor uw dieet?

Granola beoordelen

 1. Granola is een veelzijdige korrel die een plaats kan hebben in uw gezonde voeding. De volkoren basis van de granola helpt je om aan je dagelijkse 25 tot 38 gram vezelbehoefte te voldoen. Of u nu uw granola maakt of koopt, als u begrijpt hoe de calorieën, vezels en vetten in uw dieet passen, kunt u beslissen of u granola in uw dieet opneemt.

Identificatie en gebruik

 1. Dik gerolde, gestoomde en gesneden havervlokken vormen de basis voor granola. Voedselproducenten of thuiskoks combineren de vlokken met water, olie en zoetstoffen, zoals honing, bruine suiker of siroop om clusters van granola te vormen. Nadat de granola een tijdje heeft gebakken, kun je zaden, tarwekiemen, rozijnen, noten, donkere chocolade of ander gedroogd fruit toevoegen aan de knapperige, taaie vlokken en nog een paar minuten bakken. Je kunt granola gebruiken als ontbijtgranen, voor het maken van je eigen mueslirepen, als droge snack of als topping voor Griekse yoghurt.

Vet en calorieën

 1. De gezondheid van de granola is afhankelijk van het type en de hoeveelheid vet die wordt gebruikt in het kookproces, de toevoeging van noten of snoep en hoeveel zoetstof de granola bevat. Standaard, zelfgemaakte muesli bevat 597 calorieën per 1 kop. Van die 597 calorieën komt 29 g of 261 calorieën uit vet. Verzadigd vet, dat schadelijk is voor de gezondheid van je hart, vormt 5 g van het vet, terwijl de rest van het vet in granola uit gezonde mono- en meervoudig onverzadigde vetten bestaat.

Nutriëntengehalte

 1. Hoewel granola relatief veel calorieën bevat, helpt de 11 g vezels in 1 kopje granola je vol te blijven, waardoor het waarschijnlijk is dat je tussen de maaltijden geen honger zult hebben. Granola heeft 5 mg ijzer, 95 mg calcium en 659 mg kalium. Granola bevat ook 11 microgram vitamine K en 13,6 mg vitamine E.

Strategies

 1. Een halve kop granola bevat meer dan 5 g vezels, de onverteerbare koolhydraat die cholesterol regelt en de spijsvertering ten goede komt. Als je op dieet bent of een granola met minder calorieën wilt, maak die dan zelf en gebruik kleinere hoeveelheden olie om calorieën te besparen. Koop magere granola, die 214 calorieën per 2/3 kopje bevat, en 3 g vet met 1,4 g verzadigd vet. Muesli met toegevoegd fruit verhoogt de voedingswaarde, omdat fruit zoals ananas, aardbeien en bosbessen vitamine C en andere voedingsstoffen bevatten. Gebruik een maatbeker om de granola te gieten om te voorkomen dat je teveel eet in een keer.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407