Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe gember galstenen beïnvloedt

Raadpleeg een kinderarts

 1. Gember wordt al heel lang gebruikt in de volks- en alternatieve geneeskunde. Hoewel je gember kunt associëren met zijn maagverzachtende eigenschappen, gebruiken artsen het ook om onder andere hoge bloeddruk te behandelen en de bloedcirculatie te verbeteren. Gember, afkomstig van de wortelstok, of de wortel van de plant, kan problemen veroorzaken als je galstenen hebt. Neem geen gembersupplementen of consumeer grote hoeveelheden gember zonder toestemming van uw arts.

Galstenen

 1. De galblaas, die onder uw lever ligt, is geen essentieel orgaan. Als u het tijdens een operatie laat verwijderen, functioneert uw spijsvertering nog steeds zonder veel moeite. Een kleine zakachtige structuur verbonden met de lever door het galkanaal, de galblaas dient als een opslagfaciliteit voor gal. Gal breekt vet in de darmen af. De galblaas slaat gal op totdat de aanwezigheid van vet in het spijsverteringsstelsel daarom vraagt. Galstenen vormen zich vaak in de galblaas, waar ze meestal weinig problemen veroorzaken. Als ze in het galkanaal migreren en daar vast komen te zitten, kunnen ze echter de galstroom blokkeren, waardoor gal weer in de lever terechtkomt. In grote hoeveelheden kan gember de werking van uw galblaas beïnvloeden.

Gembereffect

 1. In grote doses kan gember de galproductie en contracties in de galwegen verhogen. Als u stenen in de galblaas of in het galkanaal heeft, verhoogt verhoogde contracties het risico dat een steen zich in het kanaal nestelt en de galstroom blokkeert. Niet alle artsen zijn het erover eens dat gember schadelijk is als je galblaasaandoeningen hebt. De Chinese Kruiden-website beveelt gemberwortel aan als behandeling voor galstenen vanwege de galstimulerende eigenschappen. Volg de aanbevelingen van uw arts voor het nemen van gember als u een galblaasaandoening heeft.

Complicaties

 1. Hoewel galstenen vaak weinig symptomen veroorzaken en onopgemerkt blijven, tenzij u een echografie van de buik heeft, kan een in de galwegen vastzittende steen ernstige ziekte veroorzaken die een spoedoperatie vereist. Ontsteking veroorzaakt pijn in het rechter bovenste buikkwadrant; misselijkheid en geelzucht kunnen voorkomen. Niet-opgeheven blokkering van de galwegen door galstenen kan levensbedreigend zijn zonder onmiddellijke chirurgie.

Doses

 1. Doses van kleine hoeveelheden gember - tot 4 gram per dag - worden over het algemeen als veilig beschouwd, volgens de website van de University of Texas Herbal Safety. Neem geen grotere doses zonder toestemming van uw arts. Naast mogelijk verergerende galblaasproblemen, kan gember in grote doses fungeren als een bloedverdunner.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c