Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe gezond is babymaïs?

Maïssiroop

 1. Je zou kunnen denken aan zijn grootte dat babymaïs wordt gekweekt uit mini-maïsplanten, maar het is eigenlijk gewoon gewone maïs die wordt geplukt voordat hij rijpt. Het grootste deel van de babymaïs die in de Verenigde Staten wordt gevonden, is ingeblikt en is geïmporteerd uit Azië. Hoewel maïs wordt beschouwd als een zetmeelrijke groente vanwege het koolhydraatgehalte, zijn de voedingswaarden van baby-suikermaïs dichter bij die van een non-starchy-groente. Bovendien is het een goede bron van essentiële voedingsstoffen die je helpen gezond te blijven.

Calorieën babymaïs

 1. Babymais is een caloriearme groente met 25 calorieën per portie van 1/2-cup, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Ter vergelijking: 1/2 kop gewone maïs, die wordt beschouwd als een zetmeelrijke groente, heeft meer dan 60 calorieën. Babymais heeft een caloriegehalte dat vergelijkbaar is met dat van andere niet-zetmeelhoudende groenten zoals broccoli, bloemkool en sperziebonen. Als caloriearm voedsel kan babymaïs je opvullen zonder je te veel calorieën te kosten, waardoor het een goede keuze is als je probeert om een ​​gezond gewicht te verliezen of te behouden.

Koolhydraatarme maïs met veel vezels

 1. Net als bij calorieën heeft babymaïs een lager aantal koolhydraten dan gewone maïs, maar is het nog steeds een goede bron van vezels. Een portie babymais van 1/2 kopje bevat slechts 5 gram koolhydraten - versus 13,5 gram in 1/2 kopje gewone maïskorrels - samen met 3 gram vezels. Het verkrijgen van meer vezels in uw dieet biedt volgens de University of Maryland Medical Center een aantal gezondheidsvoordelen, waaronder een lager risico op hartaandoeningen en diabetes type 2. Vezels in voedingsmiddelen zoals babymais houden je ook een vol gevoel en zijn in verband gebracht met lagere lichaamsgewichten.

Vetvrij met wat eiwitten

 1. Een portie babymais bevat 1 gram eiwit en nul gram vet. Zowel eiwitten als vet zijn essentiële voedingsstoffen, maar als u een verscheidenheid aan voedingsmiddelen eet, moet u meer dan voldoende aan uw behoeften kunnen voldoen. Het wordt aanbevolen dat u 10 tot 35 procent van uw calorieën uit eiwitten en 20 tot 35 procent van uw calorieën uit vet haalt. Eiwit is nodig om nieuwe cellen te maken en vet fungeert als een energiebron.

Let op het natrium

 1. Als ingeblikt voedsel is babymaïs een bron van natrium in het dieet. Een portie babymais van 1/2-kops bevat 300 milligram natrium. Als u zich zorgen maakt over het natriumgehalte, kunt u mogelijk verse babymaïs vinden op de markt van uw lokale boer. Te veel natrium in het dieet kan de bloeddruk verhogen en vochtretentie veroorzaken. De Amerikaanse Food and Drug Administration suggereert dat uw dagelijkse inname van natrium minder dan 2.300 milligram per dag moet zijn. Het spoelen van ingeblikte mini-maïs vóór consumptie helpt het natriumgehalte te verlagen.

Vitaminen en mineralen

 1. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw is babymaïs rijk aan voedingsstoffen en bevat het vitamine A, vitamine C en ijzer in uw dieet. Als essentiële voedingsstoffen voor uw immuunsysteem, helpen zowel vitamine A als C uw lichaam om infecties te bestrijden. Je lichaam heeft ook ijzer nodig om zuurstof van je longen naar de rest van je lichaam te transporteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407