Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe gezond is bizonvlees?

Overwegingen

 1. De volgende keer dat u op zoek bent naar een vetarm vlees om te eten, probeer dan een bison roerbak, bizons gekookt in de slowcooker, pastasaus met gemalen bizon of een bizon gehaktbrood . Dit voedzame vlees bevat minder vet dan rundvlees en minder cholesterol dan kip, waardoor het een gezond alternatief is voor deze meer geconsumeerde vleeswaren. Vergeet niet dat het vetarme gehalte het gemakkelijk maakt om bizons te gaar te maken - let goed op terwijl u uw vlees kookt en kook langzaam op laag vuur om te voorkomen dat u taaie bizons serveert.

Eiwitrijk en vetarm

 1. Een portie geroosterd bizons van 3 ons bevat 122 calorieën, 24,2 gram eiwit en 2,1 gram vet, inclusief slechts 0,8 gram verzadigd vet. Dit is 48 procent van de dagelijkse waarde voor eiwitten, 3 procent van de DV voor vet en 4 procent van de DV voor verzadigd vet voor degenen die een dieet met 2000 calorieën volgen. Dit is minder vet dan zelfs gras gevoederd rundvlees, volgens een artikel uit 2012 gepubliceerd in "Mother Earth News". [! 3034 => 1130 = 3!

 1. Bison verhoogt uw inname van B-vitamines. Elke portie bevat 14 procent van de DV voor riboflavine, 16 procent van de DV voor niacine, 17 procent van de DV voor vitamine B-6 en 41 procent van de DV voor vitamine B-12. De gezondheid van uw ogen, haar en huid is afhankelijk van deze B-vitamines, die u ook helpen het voedsel dat u eet om te zetten in energie en zorgen voor een gezonde lever en zenuwstelsel.

Meerdere mineralen

 1. Een portie bizons levert 56 procent van de DV voor ijzer, 18 procent van de DV voor fosfor, 21 procent van de DV voor zink en 43 procent van de DV voor selenium. IJzer is belangrijk voor het vormen van rode bloedcellen om zuurstof te brengen waar het nodig is in uw lichaam, en fosfor helpt bij het vormen van sterke botten. Je hebt zink nodig om te kunnen ruiken en proeven, en selenium om DNA te vormen en celbeschadiging door vrije radicalen te voorkomen.

Hart gezond

 1. Ruil je rundvlees voor bizons en je hebt minder kans op verstopte slagaders, volgens een studie gepubliceerd in "Nutrition Research" in april 2013. Terwijl het eten van rundvlees verhoogde zowel triglyceriden niveaus en markers. van ontsteking bij deelnemers aan de studie, het eten van bizons betekende een kleinere toename van triglycerideniveaus en geen toename van de markers van ontsteking.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407