Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe gezond is een 8 Ounce-filet Mignon?

Andere overwegingen

 1. Filet mignon, afkomstig van een ossenhaassteak, is een malse stuk rundvlees dat over het algemeen duurder is dan andere steaks. Rundvlees is een goede bron van veel voedingsstoffen die uw algehele gezondheid ondersteunen, waardoor het een redelijke aanvulling is op een uitgebalanceerd dieet. Maar let op je portiegroottes, want een portie filet mignon van 8 ons bevat:

 2. Filet mignon is verkrijgbaar bij veel vleestellers in de supermarkt, en de slager slaagt er misschien in om het voor u te snijden, zo niet.

Calorieën en vet Filet Mignon

 1. Veel artsen adviseren om te beperken hoeveel rood vlees je eet omdat het veel verzadigd vet bevat, wat je risico op hartaandoeningen verhoogt als je het in grote hoeveelheden eet.

 2. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw is een portie filet mignon meestal 3 ons, dus een portie van 8 ons eten, met 440 calorieën en bijna 34 gram vet, waarvan 12 gram verzadigd, overdrijft het misschien. Bovendien kan een dieet met te veel vet en filet mignon calorieën leiden tot gewichtstoename.

Eiwit in Filet Mignon

 1. Rundvlees is een gezonde eiwitbron, een voedingsstof die van vitaal belang is voor de cellen, weefsels, organen en botten van uw lichaam. Het speelt een rol bij de hormoonfunctie en immuniteit en ondersteunt ook gezonde nagels, haar en huid.

 2. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw moeten mannelijke volwassenen zes ounce equivalent eiwit per dag consumeren, terwijl vrouwen naar vijf moeten streven. Er is ongeveer 34 gram eiwit in acht gram filet mignon, die aan deze dagelijkse aanbeveling voldoet.

Goede bron van ijzer

 1. Vlees is een belangrijke bron van ijzer en acht gram filet mignon bevat iets meer dan drie milligram. Volgens de National Institutes of Health is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer voor mannen acht milligram per dag voor mannen en 18 milligram per dag voor vrouwen. IJzer helpt bij het transport van zuurstof door uw bloed en speelt een rol bij de celgroei.

 2. Symptomen van een tekort zijn zwakte en een afname van de immuniteit. Tot 80 procent van de wereldbevolking is ijzergebrek, meldt het Bureau voor voedingssupplementen - iets dat kan worden voorkomen door het aanbevolen aantal porties vlees elke dag in maaltijdplannen op te nemen.

Bevat zink

 1. De dagelijkse inname-aanbevelingen voor zink zijn acht milligram voor vrouwen en 11 milligram voor mannen, volgens de National Institutes of Health. Een portie filet mignon van 8 ons draagt ​​bijna acht milligram bij aan dit doel.

 2. Zink is een voedingsstof die uw lichaam nodig heeft voor wondgenezing, eetlustcontrole en immuunsysteemfunctie. Het is essentieel voor een gezonde lichamelijke en geestelijke groei en ontwikkeling bij kinderen.

Inhoud vitamine B-12

 1. Diervoeding is de enige bron van vitamine B12, waardoor het een belangrijk onderdeel is van de voeding van filet mignon. Deze vitamine helpt bij de vorming van rode bloedcellen en de neurologische functie.

 2. Symptomen van een tekort zijn zwakte, vermoeidheid, constipatie, gebrek aan eetlust, evenwichtsproblemen, verwarring, depressie en dementie, volgens de National Institutes of Health. Aanbevelingen voor dagelijkse inname zijn 2,4 microgram per dag voor zowel mannen als vrouwen. Een portie van 8 ons filet mignon bevat ongeveer 2,5 microgram vitamine B12.

 3. Diervoeding is de enige bron van vitamine B12, waardoor het een belangrijk onderdeel is van de voeding van filet mignon. Deze vitamine helpt bij de vorming van rode bloedcellen en de neurologische functie.

 4. Symptomen van een tekort zijn zwakte, vermoeidheid, constipatie, gebrek aan eetlust, evenwichtsproblemen, verwarring, depressie en dementie, volgens de National Institutes of Health. Aanbevelingen voor dagelijkse inname zijn 2,4 microgram per dag voor zowel mannen als vrouwen. Een portie van 8 ons filet mignon bevat ongeveer 2,5 microgram vitamine B12.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407