Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe gezond is een dieet uit het Midden-Oosten?

Mogelijke risico's

 1. Het Midden-Oosterse dieet valt onder de categorie van een mediterraan dieet, dat het voedsel en de keukens van de landen grenst aan de Middellandse Zee. Het mediterrane dieet heeft lof gekregen voor zijn rol bij het gezond houden van het lichaam en het voorkomen van chronische ziekten, met name cardiovasculaire problemen.

Kenmerken

 1. Zowel een Midden-Oosters als een Mediterraan dieet benadrukken het gebruik van olijfolie, vis, volle granen, fruit, groenten en peulvruchten als primair voedsel. Als u dit soort dieet volgt, eet u spaarzaam rood vlees, zuivel en snoep. Omdat verzadigd vet en cholesterol alleen worden aangetroffen in voedingsmiddelen op basis van dieren, is dit soort voeding bij beide erg laag. In plaats daarvan zijn hart-gezonde vetten, zoals de enkelvoudig onverzadigde en omega-3 vetzuren geleverd door olijfolie en vis, de primaire bronnen van vetten. Bij dit dieet haal je eiwitten uit peulvruchten en vis in plaats van rood vlees of gevogelte.

Coronaire gezondheid

 1. Het grootste voordeel voor het Midden-Oosterse / Mediterrane dieet zijn de effecten op uw hart. De vermindering van vlees en dierlijke producten leidt tot een minder consumptie van verzadigde vetten. De Lyon Diet Heart Study, zoals gerapporteerd door de American Heart Association, analyseerde de effecten van voeding op de coronaire gezondheid van personen die al een hartaanval hadden gehad. Patiënten werden in twee groepen geplaatst: een mediterraan dieet of een voorzichtig dieet. Die op het mediterrane dieet aten minder verzadigd vet en dierlijke producten dan de verstandige lijners. De resultaten lieten een verlaging van 50 tot 70 procent zien bij een tweede cardiovasculaire gebeurtenis bij diegenen die het mediterrane dieet volgden.

Algemene gezondheid

 1. Een Midden-Oosters dieet volgen kan ook de gezondheid van uw hersenen, cognitie en algehele mortaliteit ten goede komen. Een analyse gepubliceerd in het "British Medical Journal" in 2008 onderzocht de algemene gezondheidsvoordelen van een mediterraan dieet. Deze beoordeling analyseerde 12 studies die de effecten van een mediterraan dieet op sterfte, Parkinson, Alzheimer en hartziekten van in totaal 1,5 miljoen mensen testten. Volgens deze beoordeling kan een mediterraan dieet de algehele sterfte en sterfte door kanker of hartaandoeningen verminderen, evenals uw risico op het ontwikkelen van Parkinson of Alzheimer.

Voorbeeld maaltijdplan

 1. Als u een Midden-Oosters dieet volgt voor het ontbijt, heeft u misschien een kom haver met een garnituur van in plakjes gesneden amandelen. Voor de lunch eet je misschien een frisse, groene salade met tonijn en dressing op basis van olijfolie en azijn, met een hele tarwebroodje ernaast. Voor het diner kunt u genieten van een falafelbroodje op pita gegarneerd met komkommer, bieten, sla, tomaten en tahini.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407