Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe gezond is gevriesdroogd fruit?

Beschikbaarheid

 1. Gevriesdroogd fruit is vergelijkbaar met gedroogd fruit, omdat het is uitgedroogd, maar het heeft een knapperige textuur. De voedingsstoffen die gevriesdroogd fruit bevat, bieden verschillende gezondheidsvoordelen, waardoor het een goede aanvulling is op een uitgebalanceerd dieet. Probeer het op granen of havermout, in trail mix of op zichzelf. Gevriesdroogd fruit is beschikbaar waar het gedroogde fruit in de meeste supermarkten wordt bewaard.

Laag in calorieën

 1. Sommige merken gevriesdroogd fruit bevatten minder dan 40 calorieën per portie van 10 gram. Andere merken kunnen verschillen in aantal calorieën, maar de meeste zullen redelijk zijn. Als u probeert af te vallen, zullen caloriearme voedingsmiddelen, waaronder gevriesdroogd fruit, uw zoetekauw tevreden stellen.

Hoog in vezel

 1. Vezel is een belangrijke voedingsstof omdat het de regelmaat in uw spijsvertering bevordert en uw cholesterolgehalte laag houdt, wat uw risico op hartaandoeningen vermindert. Het krijgen van voldoende vezels in uw dieet verlaagt ook uw kans op het ontwikkelen van darmkanker. Gevriesdroogd fruit bevat maximaal 2 g vezels per 1/2 kop. Het eten van vezels bepaalt je eetlust en voorkomt dat je tussen de maaltijden door naar ongezonde snacks snakt. In de meeste gevallen is gevriesdroogd fruit qua vezelgehalte vergelijkbaar met gedroogd fruit. Als u echter probeert uw vezelinname te verhogen, kan vers fruit een betere optie zijn.

Antioxidanten

 1. Vriesdroog fruit concentreert de antioxidanten die het bevat, wat een grotere impact op uw gezondheid betekent. Antioxidanten zijn verbindingen die in de meeste plantaardige voedingsmiddelen voorkomen en ze werken door schade door vrije radicalen in uw lichaam te bestrijden die afkomstig is van het milieu en ongezond voedsel. Het eten van voedingsmiddelen met veel antioxidanten helpt je lichaam ziekten zoals hartaandoeningen en kanker te bestrijden. Slechts 2 el. van gevriesdroogde zwarte frambozen bieden evenveel antioxidanten als een hele kop verse.

Sugar

 1. In tegenstelling tot gedroogd fruit wordt gevriesdroogd fruit niet gemaakt met toegevoegde suiker. De natuurlijke zoetheid maakt het een gezond alternatief voor gedroogd fruit bij het bereiden van muffins of brood. Zonder toegevoegde suiker betekent dat gevriesdroogd fruit minder calorieën bevat. Als je diabetes hebt of het risico loopt om deze te ontwikkelen, kan het kiezen van voedingsmiddelen die weinig suiker bevatten je beschermen tegen gezondheidscomplicaties die vaak gepaard gaan met de ziekte.

Voedingsstoffen

 1. Gevriesdroogd fruit bevat vergelijkbare hoeveelheden voedingsstoffen in vergelijking met vers fruit. Sommige gaan verloren tijdens het vriesdroogproces, maar u verhoogt nog steeds uw inname van vitamine A en C, ijzer en kalium wanneer u het eet. Deze vitamines en mineralen beschermen uw immuniteit, helpen uw bloed voldoende zuurstofrijk te houden en reguleren uw bloeddruk. Gevriesdroogd fruit is lichter dan vers fruit, waardoor het een goede keuze is om mee te nemen tijdens een wandeling of marathon.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407