Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe gezond is quiche?

Laag natriumgehalte kiezen

 1. Quiche is een voedingsmiddel dat het potentieel heeft om gezond te zijn, maar kan ook een voedingspatroon zijn. Traditionele quiche zit vol met kaas, eieren, room en gemaakt met taartbodem, die allemaal veel calorieën bevatten en vet kunnen zijn. Er zijn veel recepten voor quiche beschikbaar, dus je kunt een gezondere quiche maken door caloriearme, vetarme ingrediënten te gebruiken en groenten toe te voegen.

Ingrediënten

 1. Verschillende quiche-recepten vragen om verschillende ingrediënten. Degene die u kiest, bepaalt de gezondheid van uw quiche. Korstloze quiches zijn een goede manier om de inname van vet en calorieën te beheersen. Als je de korst niet wilt overslaan, maak je eigen in plaats van er een te kopen, omdat je hiermee ingrediënten kunt controleren. Het gebruik van voornamelijk eiwitten en slechts een paar dooiers is een goede manier om je quiche gezond te houden. Probeer in plaats van verwerkt vlees zoals spek of ham, groenten, aardappelen en kip, die de voedingsstoffen verhogen en verzadigd vet en natrium verminderen. Probeer geitenkaas in plaats van cheddar omdat het een sterkere smaak heeft, wat betekent dat je er minder van kunt gebruiken.

 1. De manier waarop u uw quiche bereidt, bepaalt de gezondheid ervan. Als u gebakken groenten toevoegt, kook ze dan met kookspray in plaats van boter of olie, waardoor de hoeveelheid vet en calorieën in de maaltijd vermindert. Als je je eieren met melk wilt mengen voordat je de quiche kookt, gebruik dan magere melk in plaats van hele of karnemelk. Verminder de hoeveelheid calorierijke ingrediënten die u toevoegt en verhoog de hoeveelheid specerijen of kruiden, wat een smaakvolle quiche oplevert die gezonder is.

Nutriënten

 1. Eieren zijn een goede bron van hoogwaardige eiwitten, waardoor ze een goede aanvulling zijn op een uitgebalanceerd dieet. Eieren zijn een goed voedsel voor gewichtsbeheersing omdat ze verzadiging en energie bieden voor een klein aantal calorieën. Eiwit draagt ​​ook bij aan gezonde spieren, huid en haar. Het opnemen van een paar eierdooiers in je quiche verhoogt je choline-inname, een voedingsstof die je hersenen ondersteunt door te helpen bij de signaaloverdracht tussen je hersencellen. Antioxidanten in eidooiers spelen een rol bij een gezond gezichtsvermogen en beschermen uw ogen tegen veroudering door veroudering. Eieren bevatten ook B-vitamines voor energie en ijzer, wat belangrijk is voor de bloedstroom. Het toevoegen van groenten aan je quiche verhoogt je vitamine A- en C-inname, belangrijk voor een gezonde immuniteit; en kaliuminname, die een rol speelt bij gezonde bloeddrukniveaus. Vetarme kaas voegt calcium toe, wat belangrijk is voor je botten.

Aanbevelingen

 1. Wanneer u quiche in een restaurant bestelt, hebt u minder controle over wat er wordt gebruikt om het te bereiden. De American Heart Association beveelt aan speciale verzoeken in te dienen zodat u een maaltijd krijgt die past binnen uw doelstellingen voor gezond eten. Probeer een bord quiche met een vriend te splitsen of de helft mee naar huis te nemen voor nog een maaltijd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407