Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe gezond is rode rijst?

Overwegingen met betrekking tot contaminanten

 1. Als u op zoek bent naar een alternatief voor uw gebruikelijke bruine rijst, overweeg dan om rode rijst te proberen. Deze roodbruine volkoren heeft een nootachtige smaak en een zachte textuur en past goed bij de meeste soorten vlees en groenten of als pilaf of salade. Net als bruine rijst is rode rijst een goede bron van vezels. Het kan u ook helpen aan uw ijzerbehoeften te voldoen. Rode rijst is een gezonde aanvulling op uw dieet.

Overwegingen met betrekking tot contaminanten

 1. Rode rijst is gezond omdat het een volkoren is, waardoor het een goede bron van vezels en ijzer is.

Voordelen van volkoren graan

 1. Zoals eerder vermeld, wordt rode rijst als een volkoren beschouwd. Een volkorenvoedsel behoudt het gehele korrelzaad, inclusief de kiem, zemelen en endosperm. Mensen die meer volle granen in hun dieet opnemen, hebben lagere hartaandoeningen en diabetes type 2. Bovendien hebben mensen met een hogere inname van volle granen ook een lager lichaamsgewicht.

Bron van vezels

 1. Als volkoren kan rode rijst u helpen aan uw dagelijkse vezelbehoeften te voldoen. Volgens de Colorado State University is de aanbevolen vezelinname 14 gram per 1.000 calorieën per dag. Een portie portie rode rijst bevat 2 gram vezels, wat overeenkomt met 8 procent van je dagelijkse waarde voor vezels. Vezel is een type koolhydraat dat uw lichaam niet kan verteren, en is misschien het best bekend om zijn vermogen om de darmfunctie te verbeteren en constipatie te voorkomen. Maar vezels in voedingsmiddelen zoals rode rijst kunnen ook helpen de honger te beheersen door de spijsvertering te vertragen, wat op zijn beurt helpt bij de gewichtscontrole. Bovendien kan vezels ook het risico op hartaandoeningen helpen verminderen door het cholesterolgehalte, de bloeddruk en de ontsteking te verlagen.

IJzer in rode rijst

 1. Rode rijst kan u helpen aan uw dagelijkse ijzerbehoeften te voldoen. Volgens de National Institutes for Health is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer voor volwassen mannen 8 milligram. De behoeften van vrouwen zijn hoger, met een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 18 milligram. Een portie van 1/4 kop voldoet aan 2 procent van uw dagelijkse waarde voor ijzer. IJzer is een essentieel mineraal dat uw lichaam nodig heeft om zuurstof door uw lichaam te transporteren. Zonder voldoende ijzer in uw dieet, krijgt uw lichaam mogelijk niet de zuurstof die het nodig heeft, waardoor u zich moe voelt en uw vermogen om infecties te bestrijden vermindert. Bloedarmoede door ijzertekort is het meest voorkomende voedingsgebrek ter wereld, volgens het Office of Dietary Supplements. Door ijzerrijk voedsel in je dieet op te nemen, zoals rode rijst, kun je ervoor zorgen dat je aan je dagelijkse behoeften voldoet.

Vetvrije optie

 1. Rode rijst is ook vetvrij. Hoewel vet een essentiële voedingsstof is die uw lichaam van energie voorziet en helpt bij de opname van in vet oplosbare vitamines, zijn hoge inname van vet gekoppeld aan hartaandoeningen en bepaalde soorten kanker. Hoge inname van vet verhoogt ook uw risico op obesitas. Niet alle vet is echter gelijk geschapen. Verzadigde en transvetten moeten zoveel mogelijk worden vermeden. Je zou je totale dagelijkse vetinname moeten beperken tot minder dan 35 procent van de calorieën, of ongeveer 77 gram op een dieet van 2000 calorieën, volgens Cleveland Clinic.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407