Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe gezond is tarwebrood?

Behoudt de cognitieve functie

 1. Je kiest volkorenbrood vanwege de hogere voedingswaarde, maar realiseer je bij het lezen van de etiketten van veel merken dat ze geen vezels meer bevatten en evenveel toegevoegde suikers en vulstoffen als witbrood. Niet alle tarwebroodjes zijn hetzelfde. Volkorenbrood is gezonder dan witbrood alleen als het echt is gemaakt met volkorenmeel.

Betekenis

 1. Gezondheidsexperts van de Harvard School of Public Health, de American Heart Association en het Amerikaanse ministerie van Landbouw bevelen aan dat u dagelijks meer volle granen eet. De voeding en vezels in volle granen, zoals die in volkoren brood, kunnen beschermen tegen hartziekten, kanker, diabetes en spijsverteringsproblemen. Tarwebrood kan u helpen de dagelijkse aanbevelingen voor vezelinname van het Institute of Medicine te doen - 26 gram per dag voor vrouwen jonger dan 50 en 38 gram per dag voor mannen jonger dan 50.

Overwegingen

 1. Het type volkorenbrood dat u kiest, bepaalt de uiteindelijke gezondheidseffecten. Sommige commercieel bereide merken tarwebrood bevatten 69 calorieën en 1,9 gram vezels, waardoor het bijna identiek is aan wit brood. Deze merken noemen tarwebloem of verrijkte bloem meestal als eerste ingrediënt en volle granen staan ​​veel lager in de lijst. Tarwemeel is slechts 25 procent volkoren en de overige 75 procent is geraffineerde witte bloem.

Label lezen

 1. Zoek naar volkorenbrood met "volkorenmeel" als eerste ingrediënt. Het vezelgehalte van het meest voedzame volkorenbrood moet 3 gram of meer per plak zijn. Hoe minder ingrediënten in de lijst, hoe beter, zoek naar brood dat alleen volkorenmeel, water, gist, zout en misschien een toegevoegde zoetstof bevat, merkt Dr. William Sears en Martha Sears, R.N. op. op hun website.

Voedingswaarde Informatie

 1. Volkorenbrood bevat meer eiwitten en vezels dan witbrood. Het biedt tot vier keer de hoeveelheid zink, essentieel voor de immuniteit en de spijsvertering van koolhydraten. Volkorenbrood bevat ook meer foliumzuur en ijzer, twee voedingsstoffen die de zuurstofcirculatie ondersteunen door te helpen bij de groei van rode bloedcellen. Het heeft ook meer chroom, een mineraal dat essentieel is voor het vermogen van het lichaam om suiker en vet te verteren.

Opties

 1. Honderd procent volkorenbrood is een gezonde optie, maar u kunt ook andere volkorenbrood kiezen om te profiteren van toegevoegde vezels en voeding. Haverzemelen, rogge en spelt zijn andere meel die kunnen worden vermeld als het eerste ingrediënt in gezonde broden. Wit tarwebrood wordt op de markt gebracht als een smakelijker alternatief voor gewoon tarwebrood. Het is gemaakt met een albinovariëteit van tarwe en ondergaat een extra verwerkingsstap om een ​​zachtere textuur te creëren. Hoewel de voorkeur wordt gegeven aan de minst bewerkte opties, is wit volkorenbrood meestal een betere keuze dan gewoon witbrood.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407