Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe gezond is Trail Mix?

10. Fajitas

 1. Het is snel, lekker en gemakkelijk te maken - en ja, trailmix kan ook goed voor je zijn. Je kunt gewoon pakken en gaan met een handvol trailmix. Het geeft voldoening aan honger en bruikbare energie voor je lichaam. Hoe gezond uw trailmix is, hangt af van de afzonderlijke ingrediënten die u gebruikt.

Definitie van Trail Mix

 1. "Trailmix" is de term voor een mix van hapklare ingrediënten die goed reizen. Andere namen voor trailmix zijn gorp, waarvan etymologie-expert Barry Popik zegt dat het een acroniem is voor 'goede oude rozijnen en pinda's'. Hoe je het ook noemt, trailmix bevat meestal noten, zaden en gedroogd fruit die zonder koken worden gegooid of licht geroosterd. Het is perfect reisvoer omdat koeling niet nodig is. Wandelaars, kampeerders en ouders van jonge kinderen houden van trailmix omdat het lichtgewicht, vullend en draagbaar is.

Gezond eten definiëren

 1. Bepalen of een levensmiddel gezond is of niet, hangt af van uw definitie van "gezond eten". Hoewel de USDA's 2010 dieetrichtlijnen voor Amerikanen onduidelijk zijn over welke voedingsmiddelen u in uw dieet moet verminderen, maken ze wel duidelijk dat het verhogen van uw inname van fruit, groenten en volle granen essentieel is voor een goede gezondheid. De Harvard School of Public Health benadrukt dat je je dagelijkse eiwitbehoeften moet halen uit andere bronnen dan rood vlees, inclusief noten en zaden - die vaak worden gevonden in trailmix.

Trailmix afbreken

 1. Trailmix kan vol eiwitten en vitamines zijn en ook vol calorieën uit vet. Nutriënten breken anders af. Als trailmix uw keuze is om de zware wandeling van een dag te voeden, zijn snel gemetaboliseerde koolhydraten geschikt. De glycemische index is een manier om te bepalen of een voedingsmiddel waarschijnlijk snel zal metaboliseren - of in energie wordt omgezet. Enkele voorbeelden van deze koolhydraten zijn ananassen, bananen en rozijnen, die allemaal in gedehydrateerde vorm worden gebruikt. Noten en zaden zijn de eiwitbasis voor trailmix. Meestal vind je pinda's, amandelen of cashewnoten, evenals zonnebloem- of pompoenpitten in je tas. Natuurlijk biedt trailmix die vol zit met snoepjes of met suiker gezoet droog fruit, meer lege calorieën die niet in evenwicht zijn wat betreft voedingsvoordelen. Sommige mixen gebruiken andere voedingsmiddelen - zoals gekristalliseerde gember of geraspte kokosnoot - om de zoetekauw te bevredigen en gezondere voedingsstoffen toe te voegen dan snoep. Andere mogelijke ingrediënten zijn muesli, die je wat langzamere koolhydraatbrandstof kan geven, en krakeling sticks of cracker stukjes, die geen van beide bijzonder voedingsstoffen bevatten.

Grootte serveren

 1. Zoals de Hiking Dude opmerkt, is een slopende trailmix gemakkelijk te doen als je in de buitenlucht rondloopt, maar te veel van alles kan ook tegen je werken. Bekijk het voedingsetiket op de in de winkel gekochte trailmixpakketten om erachter te komen wat elk merk als een portie beschouwt. Doe je lichaam een ​​plezier en neem slechts een paar porties mee voor een dag vol activiteiten.

Niet alleen voor wandelaars

 1. Trailmix staat bovenaan de lijst met trick-or-treat alternatieven aanbevolen door de American Dietetic Association. De ADA zegt ook dat trailmix goede brandstof is voor drukke jonge atleten en studenten - vooral als koeling niet beschikbaar is voor lunchpakketten en snacks.

DIY Trail Mix

 1. Zoals bij elk voedsel, als u zelf maakt in plaats van vooraf gemaakte trailmix te kopen, heeft u een betere grip op de ingrediënten en het resulterende voedingspotentieel. Je kunt enkele variaties op het basisthema van gedroogd fruit en noten proberen, door popcorn, soja en gepofte rijst of geroosterde havermoutpap toe te voegen. [! 3004 => 1130 = 7!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407