Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe gezond zijn bevroren groenten?

Stap 12

 1. Groenten in het seizoen voegen een tuinverse smaak en textuur toe aan uw maaltijden en snacks, maar tijdens het laagseizoen kunnen de prijzen van verse producten uw portemonnee onder druk zetten. Volgens de ChooseMyPlate-website van het USDA moeten volwassenen elke dag 2 tot 3 koppen groenten eten. Wanneer de kosten van verse groenten uw budget breken, bieden diepvriesrassen een handige, betaalbare en voedzame optie om u te helpen aan uw dagelijkse groenteaanbevelingen te voldoen.

Vers versus bevroren

 1. Een koelkast vol verse groenten is misschien een lust voor het oog, maar diepvriesgroenten hebben een paar voedingsvoordelen ten opzichte van verse opties. De voedingswaarde van verse groenten begint na het plukken af ​​te nemen. Deze daling houdt aan tijdens opslag in het magazijn, verzending naar uw plaatselijke supermarkt en opslag in uw koelkast of op uw aanrecht. FruitsAndVeggiesMoreMatters.org, een website van de Produce for Better Health Foundation, stelt dat voedselproducenten diepgevroren groenten direct na de oogst verwerken, waardoor hun piekvoeding langer behouden blijft. De verse sperziebonen die u in de supermarkt koopt, kunnen na enkele dagen slap en bruin worden in uw koelkast, maar een zak bevroren sperziebonen blijft maanden in uw vriezer zonder kwaliteitsverandering. Voor de beste kwaliteit beveelt FruitsAndVeggiesMoreMatters.org aan dat u de meeste diepvriesgroenten binnen acht maanden gebruikt.

Voedingsstoffen in diepvriesgroenten

 1. Het voedingsprofiel van diepvriesgroenten is afhankelijk van het ras dat u koopt. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen van 2010 bevelen aan dat volwassenen regelmatig verschillende soorten groenten eten, waaronder donkergroene groenten, rode en oranje groenten, bonen en erwten en zetmeelrijke groenten om de nodige voeding te krijgen. Geniet van groenten uit verschillende groepen met zakken bevroren gemengde groenten. Een bevroren mengsel van maïs, limabonen, witte bonen, groene erwten en wortelen bevat 118 calorieën en minder dan 1 gram vet per kopje. De wortels in de mix bieden een uitstekende bron van vitamine A, een belangrijke vitamine voor de gezondheid van ogen en huid, en de groene groenten leveren vitamine K, een cruciale voedingsstof voor bloedstolling. Deze mix bevat 5 gram eiwit per kopje, voornamelijk uit de bonen en erwten, en 8 gram vezels, een noodzakelijke plantaardige koolhydraat voor cholesterol en bloedsuikerstabilisatie en de spijsvertering. Het Institute of Medicine beveelt aan dat vrouwen 25 gram vezels per dag krijgen en mannen 38 gram. Eén kopje van deze mix biedt 21 tot 32 procent van je dagelijkse behoeften.

Diepvriesgroenten met sauzen

 1. Diepgevroren groenten verpakt met toegevoegde sauzen kunnen een smaakvol bijgerecht zijn, maar sommige merken bevatten veel natrium. Zoutrijke diëten verhogen het risico op hypertensie en hartaandoeningen en het Institute of Medicine beveelt aan dat volwassenen niet meer dan 2.300 milligram natrium per dag krijgen. Volgens Texas A M Agrilife Extension bevatten groene erwten ingevroren in roomsaus 420 milligram natrium per 2,6 ons, wat overeenkomt met 18 procent van de dagelijkse aanbeveling. Room- en kaassauzen kunnen ook veel verzadigd vet bevatten, het soort vet dat kan leiden tot cholesterolophoping in uw bloedvaten. Als u de voorkeur geeft aan het gemak of de smaak van diepgevroren groenten verpakt in saus, zoek dan naar natriumarme en vetarme soorten in uw supermarkt.

Tips voor het koken

 1. Leg de zoutvaatjes opzij en kruid uw diepvriesgroenten op een gezonde manier met zwarte peper, noten- en zaadolie, knoflook en verse kruiden en specerijen. Kookmethoden tellen ook. Als u groenten in water kookt, verliest u sommige vitamine C- en B-complexvitaminen omdat ze in water oplosbare voedingsstoffen zijn. Om de meeste voedingsstoffen uit uw diepvriesgroenten te behouden, kiest u snelkookmethoden met minimaal water. Volgens de Family Health Guide van de Harvard Medical School houden microgolfgroenten voedingsstoffen beter vast dan veel andere kookmethoden vanwege de kortere kooktijden die nodig zijn. GoAskAlice, een dienst van de Columbia University, beveelt ook het stomen, blancheren of roerbakken van groenten aan om voedingsstoffen vast te houden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407