Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe gezond zijn havermoutkoekjes?

Vitamine-gehalte

 1. Oh, die zoete geur van zachte, warme havermoutkoekjes die bakken op een koele herfstmiddag. Of misschien geeft u er de voorkeur aan om een ​​knapperige in een koud glas melk te dompelen op een warme zomerdag. Wat je voorkeur ook is, je kunt je afvragen of dat koekje dat je verslindt voedzaam is. Havermout zou immers het cholesterol verlagen, toch?

De cijfers kraken

 1. In vergelijking met chocoladeschilfers, pindakaas en suikerkoekjes zijn havermoutkoekjes marginaal voedzamer. In vergelijking met koekjes van vergelijkbare grootte bevat een havermoutkoekje minder calorieën dan pindakaas- of suikerkoekjes. Havermoutkoekjes bevatten minder vet en meer eiwitten, vezels en calcium dan de andere. Al deze cookies bevatten echter tussen de 54 en 72 calorieën; 2 en 3,5 gram vet; 0,4 en 0,9 gram eiwit; en 0,1 en 0,4 gram vezels, dus de verschillen zijn minuscule Havermoutkoekjes bevatten aanzienlijk meer calcium, met 14 milligram vergeleken met 2 of 3 milligram in de andere; met de aanbevolen hoeveelheid voor calcium van meer dan 1.000 milligram, zou je echter veel havermoutkoekjes moeten eten om een ​​deuk te maken in je dagelijkse behoeften.

De basisprincipes

 1. Haver heeft verschillende mogelijke gezondheidsvoordelen, waaronder het verminderen van astma bij jonge kinderen, het verbeteren van de spijsvertering, het verbeteren van de insulinegevoeligheid, het verminderen van het risico op diabetes, het beheersen van de bloeddruk, het verbeteren van de gezondheid van het hart en zelfs het verlagen van cholesterol, volgens de Whole Grains Council. Sommige haver is glutenvrij, dus als u lijdt aan coeliakie of glutengevoelig bent, kan haver een bron van gezonde granen zijn. Ze in een koekje eten - hoewel niet de gezondste manier om ze te consumeren - kan een plezierige manier zijn om dit voedzame graan in je dieet op te nemen.

Gezonde toevoegingen

 1. Het mooie van havermoutkoekjes is hun veelzijdigheid. Het toevoegen van bepaalde ingrediënten kan de voeding van uw havermoutkoekje verbeteren als u ze helemaal opnieuw maakt. Gedroogd fruit zoals rozijnen of veenbessen zullen ijzer en kalium verhogen. Ouderwetse pindakaas verhoogt eiwitten en gezonde vetten. Brokken pure chocolade voegen flavonoïden en antioxidanten toe, die kunnen vechten tegen hartaandoeningen. Het toevoegen van gemalen lijnzaad of chiazaad verhoogt gezonde omega-3-vetten. Kruimels van tarwekiemen of zemelen verhogen de vezel- en andere vitamines en mineralen. Probeer wat van de witte bloem in je recept te vervangen door volkorenmeel en de suiker te verminderen om het nog voedzamer te maken.

Voorzichtig consumeren

 1. Zelfs met gezonde toevoegingen is een havermoutkoekje nog steeds een koekje. Af en toe ervan genieten is OK. Ze kunnen meer voedingsstoffen bevatten dan andere koekjes, maar ze bevatten nog steeds grote hoeveelheden vet en suiker, die niet zo gezond zijn en schadelijk kunnen zijn voor je taille.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407