Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe groene smoothies constipatie kunnen verminderen

Aanbevelingen

 1. Een goed recept voor constipatie kan een groene smoothie zijn gemaakt met elk type greens, gecombineerd met fruit voor zoetheid en smaak. Water wordt normaal opgenomen en andere ingrediënten zoals lijnzaad, chia- of hennepzaden of zelfs eiwitpoeder kunnen ook worden toegevoegd. Na het drinken van een groene smoothie kunnen de stoelgang aanvankelijk veranderen naarmate uw spijsvertering zich aanpast. Sommige mensen ervaren lossere ontlasting, terwijl anderen constipatie kunnen ervaren. Na verloop van tijd wordt de spijsvertering gelijkmatig naarmate je lichaam meer gebruik maakt van een gezonder dieet. Gepureerde voedingsmiddelen behouden ook hun heilzame componenten en verhogen uw vitamine- en antioxidantinname, wat uw risico op hartaandoeningen verlaagt, volgens het aprilnummer van het "British Journal of Nutrition". Raadpleeg uw arts als u vragen of opmerkingen heeft.

Het groene smoothie-effect

 1. Groene smoothies zitten vol met twee belangrijke componenten voor een gezonde spijsvertering en darmregelmaat: vezels en water. Afgezien van water dat aan de smoothies is toegevoegd, bevat rauw voedsel een zeer hoog percentage water. Deze twee dingen helpen de massa in de ontlasting te houden en ze zacht te houden zodat ze gemakkelijk door de darmen gaan. Dr. Sears legt uit dat wanneer u de vezel in uw dieet verhoogt, u ook het water moet verhogen om constipatie te voorkomen, omdat vezel op zichzelf niet tot regelmaat van de darm leidt. Verhoog de hoeveelheid water die u gedurende de dag drinkt om de vezelinname van de smoothies grondig in evenwicht te brengen. Groene smoothies kunnen uw gezondheid ook op andere manieren ten goede komen. Het toevoegen van boerenkoolsap aan je smoothie kan bijvoorbeeld je cholesterol verlagen en je risico op hartaandoeningen verlagen, volgens een studie in het aprilnummer van "Biomedical and Environmental Sciences."

Smoothies voor constipatie

 1. Een dieet met een tekort aan vers fruit en groenten kan leiden tot constipatie wanneer het lichaam niet de benodigde vezels heeft om ontlasting door het spijsverteringskanaal te verplaatsen. Terwijl ontlasting in de darmen zit, gaat de spierspanning verloren en neemt de diameter van de darm toe naarmate de ontlasting zich ophoopt. Zodra groene smoothies in het dieet worden geïntroduceerd, moeten de darmen zich aanpassen aan de nieuwe instroom van vezels en water. Sommige mensen kunnen ervaren wat lijkt op voortdurende constipatie terwijl het lichaam in werkelijkheid gewoon geen tijd heeft gehad om te reguleren, of onvoldoende waterinname de vezel verbiedt zijn werk te doen.

Het tijdsbestek

 1. Het lichaam van elke persoon reageert anders op groene smoothies. Verschillende factoren, waaronder de hoeveelheid groene smoothies die worden geconsumeerd tot de tijdsduur dat de persoon last heeft van constipatie, spelen allemaal een rol in de hoeveelheid tijd die nodig is om een ​​normale eliminatie te bereiken. Voor sommige mensen is een paar dagen voldoende. Voor anderen kunnen de smoothies voor constipatie weken duren. Personen die al jaren last hebben van constipatie moeten hun darmen de kans geven om te genezen en de normale spiertonus terug te laten komen.

Overwegingen voor Smoothies

 1. Sommige personen kunnen negatieve spijsverteringseffecten ervaren door groene shakes te drinken voor constipatie. Iedereen met een chronische aandoening in verband met het spijsverteringsstelsel moet het gebruik van groene smoothies met een arts bespreken voordat ze aan het dieet worden toegevoegd. Groene smoothies zijn niet bedoeld om constipatie of een aandoening te behandelen. Overleg altijd met uw arts voor diagnose en behandeling.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407