Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe het juiste aantal gedroogde cranberries grote gezondheidsvoordelen kan bieden

Stap 6

 1. Veenbessen zijn een rode, scherpe bes die tot smoothies kan worden gemengd, tot sap kan worden gemaakt of tot gebakken goederen kan worden omgezet. Ze zijn een van de meest populaire bessen in de Verenigde Staten en worden vaak geconsumeerd tijdens de Thanksgiving- en kerstvakantie. Hoewel je niet vaak zelf verse veenbessen eet, zijn ze na het drogen een populaire snack. Net als ander gedroogd fruit zijn veenbessen een goede bron van vezels en antioxidanten.

Stap 6

 1. Gedroogde cranberries zitten boordevol antioxidanten, die uw metabolisme, immuunsysteem en hart ten goede kunnen komen. Helaas bevatten ze ook vaak veel suiker

Dried Cranberries Nutrition Feiten

 1. Gedroogde veenbessen zijn letterlijk gewoon veenbessen waarvan het watergehalte is verwijderd. Over het algemeen wordt een kopje vers fruit een kwart kopje gedroogd fruit. Dit betekent dat een kwart kopje een portie is voor gedroogd fruit, zoals veenbessen.

 2. Het drogen van veenbessen kan verschillende processen omvatten, waaronder drogen in de zon, drogen in de lucht, vriesdrogen, vacuümdrogen en een aantal andere, meer hightech droogtechnieken. Elke methode resulteert in het vasthouden van verschillende hoeveelheden voedingsstoffen in de veenbessen. Over het algemeen zorgen luchtdroogmethoden ervoor dat er minder voedingsstoffen in uw gedroogde vruchten worden vastgehouden.

 3. Net als ander gedroogd fruit, staan ​​gedroogde cranberries bekend als een goede bron van vezels. Elke portie met een maat van een kwart kop (40 gram) heeft 8 procent van de dagelijkse waarde voor vezels, naast 6 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde voor vitamine E. Ze bevatten ook een verscheidenheid aan andere voedingsstoffen, van essentiële aminozuren tot voedingsstoffen zoals luteïne en zeaxanthine.

 4. Gedroogde cranberries bevatten ook kleine hoeveelheden (tussen 1 en 4 procent) van verschillende vitamines, waaronder vitamine A, B-complex vitamines en vitamine K. Bovendien bevatten ze kleine hoeveelheden mineralen zoals koper, ijzer en mangaan.

Craisins: gezoete, gedroogde cranberries

 1. Het ideale gedroogde fruit bevat geen toegevoegde ingrediënten zonder suikers of conserveermiddelen. Het is gewoon uitgedroogd fruit. Hoewel dit vaak het geval is voor natuurlijk zoet gedroogd fruit, zoals rozijnen, is het niet het geval voor veenbessen. Bijna alle gedroogde cranberries hebben suiker toegevoegd, omdat ze van nature een zeer scherp fruit zijn. Een populair soort gedroogde cranberries die je misschien kent, wordt Craisins genoemd. Het is een product dat bekend staat om zijn toegevoegde suiker.

 2. Eén kopje verse veenbessen levert ongeveer 9 procent van uw dagelijkse suikerwaarde. Daarentegen bevatten gedroogde cranberries waaraan suiker is toegevoegd vaak zeer grote hoeveelheden, maar liefst 58 procent. Zonder de toegevoegde suiker zou het totale suikergehalte in gedroogde cranberries beter vergelijkbaar zijn met een kopje verse cranberries.

 3. Als u zich zorgen maakt over het suikergehalte in veenbessen maar ze liever in gedroogde vorm consumeert, kunt u ze thuis drogen. Op deze manier kun je suiker helemaal vermijden of gezonde alternatieve zoetstoffen gebruiken, zoals stevia of xylitol.

Gedroogde cranberries versus verse cranberries

 1. Gedroogd fruit wordt vaak beschouwd als gecondenseerd fruit. Alle heilzame vitamines, mineralen en andere eigenschappen zijn in een geconserveerde, snackable vorm. Helaas is dit niet altijd het geval. Omdat verschillende manieren om gedroogde cranberries te maken hun voeding kunnen beïnvloeden, heeft één kopje verse cranberries niet dezelfde voedingsstoffen als het equivalent van een portie gedroogde cranberries.

 2. In het algemeen bevatten verse veenbessen meer vitamines en mineralen: er is bijvoorbeeld 12 procent van de dagelijkse waarde voor mangaan in verse veenbessen en 16 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine C. Er is ook 6 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine B5 en 9 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine E. Hoewel gedroogd fruit bekend staat als goede bronnen van vezels, zit er nog meer vezels (14 procent van de dagelijkse waarde) in een kopje geheel , verse veenbessen vergeleken met de 8 procent in gedroogde veenbessen.

 3. Ondanks deze verschillen in vitamines en mineralen, veranderen andere gunstige aspecten van veenbessen niet tijdens het droogproces. De antioxidanten en andere bioactieve stoffen in veenbessen blijven goed behouden. Deze verbindingen worden geassocieerd met het merendeel van de voordelen van deze bessen.

Cranberry-voordelen voor uw gezondheid

 1. Veenbessen staan ​​veel beter bekend om hun bioactieve stoffen dan hun voedingsstoffen. Deze verbindingen zijn gekoppeld aan een verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen en kunnen bescherming bieden tegen degeneratieve en chronische ziekten. De verbindingen in deze bessen zijn goed voor uw cardiovasculaire gezondheid, metabolisme en immuunsysteem. Veenbessen staan ​​er ook om bekend dat ze de gezondheid van de urinewegen kunnen helpen behouden.

 2. Veenbessen hebben een verscheidenheid aan verschillende bioactieve verbindingen, waarvan de meeste als antioxidanten worden beschouwd. Deze omvatten bioactieve verbindingen zoals kininezuur, appelzuur en citroenzuur. Citroenzuur is het meest voorkomende organische zuur in deze bessen. U zult waarschijnlijk bekend zijn met citroenzuur omdat het in citrusvruchten kan worden gevonden, zoals de naam al aangeeft. Deze antioxidant is een deel van de reden waarom veenbessen zo'n scherpe smaak hebben.

 3. Veenbessen zijn ook rijk aan andere antioxidanten, zoals flavonoïden. Deze antioxidanten worden geassocieerd met het verminderen van cholesterol en de vorming van bloedstolsels. Ze kunnen ook helpen bij het voorkomen van urineweginfecties, tandvleesaandoeningen en maagzweren.

 4. Veenbessen bevatten proanthocyanidinen, polyfenolen en ook onderdeel van de flavonoïdenfamilie. Deze specifieke antioxidanten zijn belangrijk omdat ze cardioprotectieve, anti-kanker en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Cranberry proanthocyanidines hebben ook antimicrobiële eigenschappen. Deze kunnen, samen met de andere nuttige stoffen in deze bessen, helpen ervoor te zorgen dat je spijsverteringsstelsel wordt gekoloniseerd met alleen goede bacteriën in plaats van ziekteverwekkende.

Minpunten van het eten van gedroogde cranberries

 1. Er zijn niet veel nadelen aan het eten van gedroogde cranberries, zolang je ze maar met mate gebruikt. Als u echter regelmatig gedroogd fruit consumeert, moet u zich ervan bewust zijn dat deze producten gebonden zijn aan microbiële besmetting.

 2. Na de oogst dragen vruchten vaak microben die toxines kunnen produceren. Hoewel deze ziekteverwekkende bacteriën en schimmels meestal sterven tijdens het droogproces, kunnen sommige ervan achterblijven en gezondheidsproblemen veroorzaken. Het is bekend dat dergelijke ziekteverwekkers voorkomen in gedroogd fruit zoals rozijnen, rozijnen en krenten. Gelukkig worden ze zelden aangetroffen in veenbessen in vergelijking met ander gedroogd fruit.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407