Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe het verschil tussen Quinoa Millet te vertellen

Kiemen en gisten

 1. Gierst en quinoa zijn volle granen, wat betekent dat ze de hele graankorrel bevatten - de zemelen, het endosperm en de kiem. Technisch gezien wordt quinoa, die verwant is aan bieten, spinazie en snijbiet, geclassificeerd als een pseudokorrel omdat het wordt gebruikt als een korrel en een vergelijkbaar voedingsprofiel heeft. Volle granen hebben gezondheidsvoordelen ten opzichte van geraffineerde granen, die minder voedingsstoffen bevatten en minder vezels. Millet en quinoa verschillen op verschillende manieren.

Gebruikt

 1. Gierst wordt vaker gebruikt als vogelzaad dan als voedsel voor mensen in de Verenigde Staten. In India, China, Zuid-Amerika, Rusland en de Himalaya is gierst echter een veelvoorkomend graanbestanddeel. De meeste quinoa die in de Verenigde Staten wordt geconsumeerd, komt uit de Andes, waar het voor veel mensen een basisvoedsel is. Gierst is er in verschillende vormen, waaronder parelmoer, proso, vingerstaart en vingergierst. Verschillende culturen gebruiken gierst, 's werelds zesde belangrijkste graan, volgens de Whole Grain Council, om brood, pap en bier te maken. Quinoa, die in meer dan 120 variëteiten voorkomt, wordt als bijgerecht gegeten of gebruikt in granen, crackers en granola.

Uiterlijk vóór het koken

 1. De meeste quinoa is wit of ivoor van kleur, maar het graan groeit ook in rode, zwarte en paarse variëteiten. Millet groeit ook in verschillende kleuren; het kan wit, rood, geel of grijs zijn. Parelgierst, het ras dat in de Verenigde Staten voor menselijke consumptie wordt verkocht, is een kleine, ronde, witte of ivoorkleurige korrel. Quinoa is ook klein maar ovaal of schijfvormig met de vorm van een afgeplatte of ingedrukte band rond de randen. Rode, zwarte en witte quinoa zijn commercieel verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Quinoa is bedekt met een zwarte coating genaamd saponine; je moet dat afwassen voordat je het graan eet, omdat het een zeepachtige, bittere smaak heeft en giftig is, volgens Vegetariërs in het paradijs. Quinoa die commercieel in de Verenigde Staten wordt verkocht, heeft het saponine al verwijderd. Millet heeft een kleine stip aan de ene kant waar het hecht tijdens het groeien. Het heeft een romp die je moet verwijderen voordat je gaat eten.

Gekookte verschijning

 1. Terwijl Quinoa kookt, vormt de kiem van de kern een kleine spiraal die u laat weten wanneer het klaar is. Gierst heeft een licht nootachtige smaak na het koken, terwijl quinoa een lichte, taaie textuur heeft. Zowel gierst als quinoa hebben baat bij het licht roosteren in een droge steelpan voor het koken. Omdat ze allebei kleine korrels zijn, koken ze snel.

Nutrition

 1. Quinoa bevat alle essentiële aminozuren, waardoor het een compleet eiwit is, wat een zeldzaamheid is bij granen. Quinoa bevat meer eiwit dan de meeste granen, met een eiwitpercentage dat varieert van 7 procent tot 22 procent, volgens de website voor Vegetarians in Paradise. De meeste granen, inclusief gierst, missen het essentiële aminozuur lysine en hebben een lager algemeen eiwitgehalte. Zowel quinoa als gierst zijn glutenvrij, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met coeliakie of glutenintolerantie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407