Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe ijs uw stemming beïnvloedt

Sugar

 1. Hoewel een grote kom met je favoriete ijs geassocieerd kan worden met jeugdherinneringen aan geluk en zorgeloos leven, kunnen diepere fysieke reacties aan het werk zijn, wat verschillende gemoedstoestanden veroorzaakt wanneer je de zoete traktatie eet. IJs veroorzaakt bij veel mensen zowel fysieke als emotionele reacties. Het leren van je eigen triggers kan je helpen je verlangens te bevredigen en overmatig genot te voorkomen, waarvoor je misschien een zware prijs betaalt in de vorm van gekke stemmingswisselingen.

Energizing Effects

 1. IJs bevat eiwit, dat bestaat uit aminozuren. De aminozuren die je krijgt als je ijs eet, kunnen je humeur beïnvloeden. IJs dat rijk is aan eiwitten, verhoogt de kans op het verhogen van het tyrosinegehalte in uw hersenen. Tyrosine is een neurotransmitter die je dopamine- en noradrenaline-niveaus verhoogt, volgens het Franklin Institute. Het resultaat is meer alertheid en energie.

Kalmerende effecten

 1. Neurotransmitters zijn gevoelige chemische boodschappers die precies de juiste omgeving nodig hebben om hun afgifte te activeren. Tryptofaan is een aminozuur in zuivelproducten dat volgens de University of Maryland Medical Center tot een kalm humeur leidt door de serotonineproductie te verhogen. Het is bekend om u te helpen ontspannen en beter slapen. Het eten van ijs als je gestrest bent, kan echter het kalmerende effect dat het heeft teniet doen. Tryptofaan en serotonine die u een gevoel van kalmte geven, worden mogelijk niet geactiveerd als u stress op uw lichaam plaatst. Verschillende medicijnen en infecties kunnen ook de productie van die feel-good reacties verstoren.

Depressie

 1. Hoewel de aanvankelijke verhoging van suiker een gevoel van energiek enthousiasme kan geven, kan een onbalans in uw bloedsuikerspiegel snel zuur op u worden, waardoor u verdrietig of depressief wordt. Naast depressie zijn tekenen dat je bloedsuikerspiegel te hoog is, vermoeidheid, slechte concentratie, prikkelbaarheid, wazig zien en huilbuien. Tegelijkertijd is uw metabolisme afhankelijk van B-vitamines om de suiker die u verbruikt om te zetten in energie. Wanneer B-vitaminen uitgeput raken, kan uw depressie nog dieper worden.

Stemmingswisselingen

 1. U kunt een hele reeks stemmingswisselingen en bijwerkingen ervaren als u een voedselintolerantie heeft voor lactose, de suiker die vooral wordt aangetroffen in zuivelproducten. Hoewel een voedselallergie ervoor kan zorgen dat je in netelroos uitkomt of het moeilijk maakt om te ademen, kan een mildere vorm van een allergie leiden tot onverklaarbare stemmingswisselingen, volgens Food for the Brain, een informatieve site van het Brain Bio Center. Gluten, gebruikt in een aantal ijsformules, kunnen ook leiden tot de blues, hoofdpijn die je chagrijnig en agressief gedrag maakt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407