Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe is het ontbijt belangrijk voor geheugenconcentratie?

Koolhydraten en eiwitten

 1. Je hebt waarschijnlijk gehoord dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. En het is waar. Talloze medische studies door de jaren heen ondersteunen dit. Het kiezen van het juiste voedsel om je lichaam bij te tanken wanneer je wakker wordt, verbetert je geheugen en stelt je in staat om te focussen. Het ontbijt overslaan kan het moeilijker maken om zich te concentreren. En als je denkt dat het weggaan van een ochtendmaaltijd gewichtstoename voorkomt, denk dan nog eens na. Eerste eten verbetert niet alleen uw concentratie en vermogen om te onthouden, maar het helpt ook het aantal op de schaal te beheersen. Wanneer u het ontbijt overslaat, gaat uw lichaam in de nuchtermodus, waardoor uw insulinerespons toeneemt en uw lichaam op zijn beurt meer vet opslaat.

Calorieën

 1. De calorieën die u bij het ontbijt inneemt, helpen uw hersenen van brandstof te voorzien, wat het kortetermijngeheugen verhoogt. Het eten van te veel calorieën in de ochtend kan echter uw concentratievermogen belemmeren, meldt het "Journal of Adolescent Health." Een zware maaltijd kan je slaperig en traag doen voelen, waardoor het moeilijker wordt om je te concentreren en belangrijke dingen te onthouden, en een maaltijd die te licht is, levert je hersenen onvoldoende calorieën om te functioneren. Probeer tussen de 350 en 500 calorieën uit je ontbijt te halen voor het grootste voordeel wanneer je probeert de retentie te verbeteren en de focus te verscherpen.

Ontbijtvoedingsstoffen

 1. Als u een ochtendmaaltijd kiest, probeer dan een mix van complexe koolhydraten, eiwitten en vet op te nemen. Deze mix van voedingsstoffen verhoogt het geheugen en zorgt ervoor dat uw lichaam de brandstof krijgt die het nodig heeft om zich te concentreren. Koolhydraten zijn een bijzonder belangrijke opname in uw ochtendmaaltijd omdat ze de meeste invloed hebben op het langetermijngeheugen. Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Toronto en gepubliceerd in de december 2000 editie van het American Journal of Clinical Nutrition wees uit dat het eten van een koolhydraatrijk ontbijt de prestaties op korte en lange termijn geheugentests bij deelnemers verhoogde.

Wanneer ontbijten

 1. Veel mensen slaan het ontbijt over omdat ze zich niet goed voelen als ze meteen eten of omdat ze niet willen aankomen. Als u 's ochtends eet, neemt uw prestatie op het werk of op school echter toe. Probeer binnen een uur of twee te eten nadat je wakker bent geworden, zodat je hersenen optimaal kunnen functioneren. Als het eten van een grote hoeveelheid je ongemakkelijk maakt, probeer dan een kleine snack te eten kort na het opstaan ​​en daarna nog een uur of zo later.

Wat te eten

 1. Groenten en fruit zijn goede bronnen van koolhydraten en zijn een essentieel onderdeel van een gezond ontbijt voor een beter geheugen en meer concentratie. Snijd fruit in volkoren granen of voeg gehakte groenten toe aan een omelet. Eet een volkoren bagel met magere roomkaas en een kopje bessen of gegarneerd met gesneden tomaten en komkommers. Bereid havermout met magere melk en top met gedroogde cranberries en gesneden amandelen. Neem een ​​sneetje volkoren toast gegarneerd met pindakaas en een gesneden banaan of magere yoghurt met granola en fruit. Deze maaltijden bevatten weinig calorieën, veel voedingsstoffen en bieden de juiste mix van koolhydraten, eiwitten en vet die uw hersenen moeten concentreren en onthouden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407