Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe kan onze gezondheid profiteren van koudere temperaturen?

Hoe kan onze gezondheid profiteren van koudere temperaturen?

 1. Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik ben zeker wat u misschien onwetenschappelijk een "zomerpersoon" noemt. Ik gedijen in warm weer, hou ervan lichte kleding te dragen en koester de lange, zonnige dagen die me productief laten voelen.

 2. Maar in de winter klaag ik altijd over de kou, bundel ik me onder vijf verschillende lagen kleding en wacht ik grommend af tot de temperatuur weer stijgt. Maar heb ik het mis om dit seizoen en de lage temperaturen die het met zich meebrengt zo afwijzend te zijn?

 3. Onderzoek heeft gesuggereerd dat koele temperaturen een aantal gezondheidsvoordelen kunnen opleveren en dat we blootstelling aan kou niet altijd moeten vermijden. In dit artikel geven we u een overzicht van enkele van deze gerapporteerde voordelen.

De kou kan de slaapkwaliteit verbeteren

 1. Ons lichaam volgt een circadiaans ritme dat zelf eet-, slaap- en activiteitenpatronen reguleert volgens dag-nachtcycli, waardoor we normaal kunnen functioneren. Onderzoekers hebben ontdekt dat een ontregeling van circadiane ritmes kan leiden tot een verstoorde slaap, wat op zijn beurt kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen.

 2. Studies die recent werden behandeld door Medical News Today hebben aangetoond dat slapeloosheid en andere slaapstoornissen onze perceptie en cognitieve functie kunnen beïnvloeden en het risico op nieraandoeningen en diabetes kunnen verhogen.

 3. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer we in slaap vallen, onze lichaamstemperatuur begint te dalen. Insomniacs lijken echter niet in staat om lichaamswarmte op de juiste manier te reguleren, wat leidt tot moeilijkheden om in slaap te vallen.

 4. Dit is waar externe temperaturen binnenkomen. Eén studie experimenteerde met "koelkapjes" - dat wil zeggen hoofddeksels die het hoofd van de slaper op koelere temperaturen houden - en ontdekte dat slapeloosheid profiteerde van de blootstelling , waardoor ze van een betere nachtrust konden genieten.

 5. Huidige slaaprichtlijnen - ondersteund door bestaand onderzoek - suggereren dat de ideale temperatuur in onze slaapkamers als we ons voorbereiden om te gaan slapen ergens tussen de 60 en 67 graden Fahrenheit moet zijn (ongeveer 15,5 tot 19 graden Celsius).

 6. Het komt erop neer dat je natuurlijk niet ijskoud moet zijn - dat helpt je slaap niet echt - maar gematigd koele omgevingen kunnen het lukken.

Het geeft je trek

 1. Een studie gepubliceerd in het European Journal of Clinical Nutrition lijkt de eeuwenoude bewering te ondersteunen dat onze eetlust toeneemt in de winter, omdat de temperaturen snel dalen. "[!T

 2. Een ander experiment uitgevoerd bij varkens, die een vergelijkbare fysiologische samenstelling hebben als mensen, zag dat de dieren ook de neiging hadden minder te eten bij hogere omgevingstemperaturen, maar hun eetlust nam toe in koelere omgevingen.

 3. Een andere studie, dit keer onderzoekend de impact van intense aerobe oefeningen en omgevingstemperatuur op de calorie-inname, ontdekte dat actief zijn in een koele omgeving ons gevoel van honger stimuleert.

 4. Dus als je worstelt met het eten van gezonde porties, dan kan een stevige wandeling of rennen in de koele winterlucht net voor een maaltijd je eetlust vergroten.

'Vet staat in brand'

 1. Als u zich daarentegen zorgen maakt dat uw neiging om dit seizoen meer te eten tot ongewenste gewichtstoename leidt, maakt u zich dan geen zorgen: de kou kan ook gewichtsverlies veroorzaken.

 2. Ons lichaam slaat twee soorten vet op: wit en bruin. Het eerste wordt vaak 'slecht vet' genoemd, omdat het zich eenvoudig ophoopt. En als het zich te sterk opstapelt, kan dit leiden tot overgewicht of obesitas. Bruin vet daarentegen is 'goed vet', omdat het de brandstof is die ons lichaam verbrandt voor energie.

 3. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wetenschappers altijd op zoek zijn naar manieren om het lichaam te stimuleren zijn witte vetreserve om te zetten in bruin vet. De belangrijkste manier om wit vet te "bruinen" dat onderzoek heeft blootgelegd, is door blootstelling aan koelere temperaturen.

 4. In het koude seizoen zullen onze lichamen manieren zoeken om warm te blijven, wat een duik in de vettoevoer voor brandstof vereist. Een studie gepubliceerd in The Journal of Clinical Investigation toonde aan dat blootstelling aan koude temperaturen het metabolisme van bruin vet bij volwassen mensen kan activeren. Dit verwijst naar matige kou die niet gepaard gaat met rillingen.

 5. De auteurs van het hoofdartikel dat naast deze studie werd gepubliceerd, leggen uit dat de activiteit van bruin vet "wordt geregeld vanuit de hersenen, gebaseerd op de behoefte aan warmte voor controle van de lichaamstemperatuur."

 6. "De hitte," gaan ze verder, "is in eerste instantie het gevolg van verbranding van opgeslagen lipide in het bruine vetweefsel, maar tijdens langdurige [!warmteproductie

 7. In plaats van afgezet te worden, dat wil zeggen, wordt vet constant verbrand om warmte te genereren. De auteurs zeggen:

 8. "Zij [!de auteurs van de studie

Schud uw overtollige gewicht af

 1. Bovendien stimuleert alleen rillen ook de verbranding van vet, hebben onderzoekers aangetoond. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Cell Metabolism ontdekte dat beven de secretie van irisine stimuleert, een hormoon dat vetverbranding induceert.

 2. Blijkbaar heeft slechts 15 minuten rillen in een koude omgeving hetzelfde effect als een uur sporten.

 3. Meer gedurfde ondernemers hebben een manier bedacht om het effect te maximaliseren: het dragen van een vest vol met ijszakken. Dit vest, dat een uur lang wordt aangetrokken, zou de drager tot 250 calorieën helpen verbranden.

 4. Maar zelfs de uitvinder van het vest benadrukt het feit dat dit apparaat geen wonderdoener is en dat je zonder magische voeding niet magisch fit wordt.

Ontsteking en pijn beginnen?

 1. Een ander bekend voordeel van blootstelling aan koude temperaturen is het lokaal verminderen van ontstekingen. Velen van ons zullen zich waarschijnlijk herinneren dat ons, toen we klein waren, werd verteld om een ​​ijskoud kompres toe te passen op een hoofdbult na een ongeluk in de speeltuin. [! 983 => 1140 = 6!

 2. "De hoeveelheid koude die op het lichaam wordt aangebracht, mag het vermogen van het lichaam om het te neutraliseren niet overtreffen", schrijft natuurgeneeskundige Christopher Vassey, de auteur van Natural Remedies for Inflammation.

 3. Maar sommigen beweren dat onderdompeling in koud water voor de behandeling van ontstekingen niet significant effectiever is dan andere herstelopties. Toch worden ijspoppen nog steeds gebruikt als het gaat om het verzachten van een keelpijn, omdat ze zenuwuiteinden in de keel verdoven en het gevoel van pijn verminderen.

 4. Onderzoekers van de Johns Hopkins University in Baltimore, MD, adviseren dat cryotherapie - een behandeling die afhankelijk is van blootstelling aan kou - effectief kan zijn bij het verminderen van lokale pijn, maar ze merken ook op dat het kan het beste zijn als we koude kompressen gebruiken in combinatie met medicatie en andere behandelingen, indien van toepassing.

Psychologische effecten

 1. Helaas wordt het koude seizoen voor veel mensen geassocieerd met lage gemoedstoestanden en een gevoel van vermoeidheid, omdat ze ten prooi vallen aan seizoensgebonden affectieve stoornis, een soort depressie die zich meestal in de winter manifesteert. Het is echter niet allemaal ondergang en somberheid; onderzoek heeft aangetoond dat koud of onvriendelijk weer ook een aantal verrassende voordelen heeft.

 2. Uit een onderzoek van de Universiteit van Newcastle in het Verenigd Koninkrijk bleek dat we bij slecht weer - inclusief koude dagen - de neiging hebben langer te bellen, maar met minder mensen. Dit betekent dat wanneer het weer ons van andere activiteiten afhoudt, we de neiging hebben om thuis of dicht bij huis te blijven en opnieuw contact willen maken met de mensen die het belangrijkst voor ons zijn.

 3. Een andere studie suggereert dat koude omgevingen een soort creativiteit kunnen bevorderen die de onderzoekers 'referentiële creativiteit' noemen, gebaseerd op 'koude signalen'. Koele temperaturen kunnen ons misschien beter maken bij het herkennen van metaforen, het uitvinden van nieuwe pastanamen en 'abstract zijn in het bedenken van geschenken', zeggen ze.

 4. Deze voorbeelden lijken op zichzelf redelijk nutteloze inspanningen - wie moet er nieuwe namen voor pasta bedenken? - maar volgens de auteurs van de studie suggereren ze dat lage temperaturen ons helpen mentale gewoonten te overwinnen en buiten de kaders te denken.

 5. "Referentiële verwerkingsstijl in fysiek koude contexten," concluderen de wetenschappers, "komt grotendeels ten goede aan het soort creativiteit dat grotere flexibiliteit vereist om te schakelen tussen mentale kaders en om te breken met bestaande kennis -systemen. "

 6. Sinds december is aangebroken en de wintervakantie voor de deur staat, is dit je kans om je handschoenen en sjaal te pakken en de kou te trotseren op zoek naar perfecte kerstcadeaus, of - waarom niet ? - een kop glühwein.

 7. Dan, na wat quality time doorgebracht in de koele lucht, waarom niet terugkomen op dit artikel en ons laten weten: hoe denkt u dat koude temperaturen u ten goede komen?Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407