Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe kan resterend sap van het koken van kip in een pot worden gebruikt?

Voordelen voor hart en bloedsomloop

 1. De smaakvolle sappen die overgebleven zijn van langzaamkokende kip, verbeteren elk niet-dessertgerecht. Nadat u enkele belangrijke veiligheidsoverwegingen in acht heeft genomen, kunt u overgebleven kippensap in een ijsblokjesbakje, plastic ritszak of andere diepvriesveilige container invriezen voor gebruik op het laatste moment. Voeg alles toe van gewoon water tot zware room of wijn van goede kwaliteit, rum, cognac of wodka tot overgebleven kippensap om in slechts enkele minuten sauzen te maken voor stoofschotels en bijgerechten.

Veiligheidsoverwegingen

 1. Controleer de temperatuur voordat u de sappen van langzaam gekookte kip gebruikt. Voedsel of druipen die langer dan twee uur op een temperatuur tussen 40 graden en 140 graden worden bewaard, moeten voor de veiligheid in de vuilnisbak terechtkomen. Als de lucht- of kamertemperatuur 90 graden of hoger was, daalt dat aantal tot een uur. Als er een kans bestaat voor besmetting door onzorgvuldig gebruik, zoals zieke kinderen of volwassenen die zichzelf dienden tijdens het niezen of hoesten, dicteert veilig oefenen het weggooien van de sappen.

Bouillon

 1. Afhankelijk van hoe sterk u uw bouillon vindt, kunt u maximaal vier delen water mengen met één deel overgebleven kippensap. Breng de bouillon om veiligheidsredenen altijd aan de kook, zowel voordat u deze in opslagcontainers of ijsblokjesschalen verpakt als wanneer u deze later gebruikt. Je moet de containers meteen in de koelkast bewaren, zelfs als je glazen planken hebt. Een schone, gevouwen keukenhanddoek beschermt je plank tot de containers afkoelen.

Jus en sauzen

 1. Water, sap, karnemelk, zure room, yoghurt of zware room in een 1-1 of 1-2 verhouding verandert kippensap in saus of jus. Als je gevoelig bent voor gluten en geen meel op basis van tarwe wilt gebruiken, probeer dan arrowroot, tapiocameel, aardappelvlokken, gemalen garbanzo-bonen - bekend als besan - maïzena of erwteneiwit. Cranberry-, sinaasappel-, ananas-, citroen- en limoensap gaan allemaal goed samen met kippensap om zoete en zure sauzen te maken, marinades voor gevogelte, vis, varkensvlees en ham, of warme dressings voor "verwelkte" salades met bessen en gemengde greens.

Pasta, rijst en aardappelen

 1. Gebruik overgebleven kippensap om pasta, rijst en aardappelen te bakken of te koken. Deze zetmeelrijke voedingsmiddelen halen smaak uit de kippensappen terwijl ze koken. In plaats van de vloeistof weg te gooien wanneer pasta het al dente stadium bereikt, roer je 2 tot 4 el. van uw favoriete verdikkingsmiddel in een gelijke hoeveelheid koude vloeistof tot het een gladde pasta vormt. Zeef daarna de pastavloeistof in de pasta, breng alles twee tot drie minuten aan de kook en giet alles terug in de pasta. Als je er een handvol in blokjes gesneden paprika, ui, tomaten of broccoli in gooit, verandert het gewone rijst, pasta of aardappelen in een instant bijgerecht voor een potje of picknick.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407