Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe laat moet u ontbijten?

Andere chocolaatjes

 1. Er zijn duidelijke, significante gezondheidsvoordelen van het ontbijt. Het eten van deze maaltijd is belangrijker dan wanneer je het eet. Als je ochtenden flexibel zijn en je controle hebt over wanneer je aan tafel gaat zitten, is het misschien de moeite waard om je eten te eten zodra je wakker wordt.

Ontbijtvoordelen

 1. Zelfs als u een tijdje wacht om te ontbijten nadat u wakker bent geworden, doet u uw lichaam nog steeds een plezier. Een dagelijks ontbijt helpt uw ​​honger later op de dag te bedwingen, vermindert uw risico op obesitas, moedigt u aan gezondere keuzes te maken en geeft u meer energie voor lichamelijke activiteit en lichaamsbeweging. "Goed eten" voedingsdeskundige Brierley Wright, M.S., R.D., wijst er ook op dat ontbijteters vaak een lager cholesterolgehalte hebben en in staat zijn om gezondere essentiële voedingsstoffen zoals vezels, calcium, zink en ijzer te verkrijgen.

Timing

 1. Ontbijt zorgt voor een snelle start van uw metabolisme in de ochtend, dus eten snel nadat u wakker wordt, kan uw energieniveau meteen verhogen en u aanmoedigen om de hele ochtend en tot de middag actiever te zijn. Je bloedsuikerspiegel is van nature laag als je wakker wordt, dus eten binnen ongeveer 60 minuten na het opstaan ​​kan een volledige bloedsuikercrash helpen voorkomen. Als je echter tot bijna lunchtijd wacht om te eten, kan je energie slepen en kun je tijdens de eerste maaltijd van de dag te veel eten, legt Florida International University uit.

Hongerig gevoel

 1. Niet iedereen voelt zich uitgehongerd als ze 's ochtends wakker worden. Als je geen zin hebt om direct na het opstaan ​​te eten, kun je je ongemakkelijk voelen bij het scheppen van een maaltijd, dus Wright zegt dat het prima is om even te wachten voordat je gaat ontbijten. "Ontbijten hoeft niet het eerste te zijn wat je elke dag doet," merkt ze op. "Zorg er alleen voor dat wanneer je eet, je maaltijd iets is dat je een paar uur volhoudt." Voor een energierijke maaltijd beveelt "Cooking Light" diëtist Holley Johnson Grainger, MS, RD aan voedingsmiddelen te kiezen die gezond vet, magere eiwitten en complexe koolhydraten bieden, zoals string kaas met volkoren crackers of notenboter en volkoren muffin.

Ontbijt en oefening

 1. Als u 's ochtends traint, is het belangrijk om uw lichaam voldoende tijd te geven om voedsel te verteren voordat u naar de sportschool gaat. Eet minstens een uur of twee vóór uw training een gezond, uitgebalanceerd ontbijt - sneller trainen dan dat kan spijsverteringsongemakken of maagklachten veroorzaken. Je kunt ook ontbijten na een vroege training, maar het helpt om een ​​snack of energiedrank te nemen voor de oefening.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407