Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe lang duurt het om pasta te verteren?

Stap 4: Maak een Au Jus

 1. Hoe lang het duurt voordat een bepaald voedingsmiddel wordt verteerd, hangt vooral af van de samenstelling van de macronutriënten. Van de drie macronutriënten verteren koolhydraten het snelst, terwijl vetten het langzaamst verteerbaar zijn. Pasta bestaat voornamelijk uit koolhydraten met wat eiwitten en een kleine hoeveelheid vet. Een ander onderdeel van het beoordelen van de verteringssnelheid van uw pastamaaltijd is waar de pasta van is gemaakt.

Stap 4: Maak een Au Jus

 1. Witte pasta bestaat voornamelijk uit snelverteerbare koolhydraten. Volkoren pasta heeft echter een hoger vezelgehalte dat het spijsverteringsproces vertraagt.

Spijsvertering van koolhydraten, eiwitten en vetten

 1. Spijsvertering is het proces waarbij voedsel wordt opgesplitst in componenten die klein genoeg zijn om de voedingsstoffen via de darmwand in uw bloedbaan op te nemen voor gebruik door uw hele lichaam. De snelheid waarmee koolhydraten, eiwitten en vetten worden verteerd, heeft te maken met hun chemische samenstelling en waar ze worden verteerd. Vetten en eiwitten zijn complexere moleculen dan koolhydraten, wat betekent dat het langer duurt voordat het lichaam uit elkaar valt. Ook begint de koolhydraatvertering in de mond, wanneer je je eerste hap neemt. De eiwitvertering begint in de maag en de vetvertering begint pas wanneer het voedsel de dunne darm bereikt.

Makkelijk te verteren voedingsmiddelen

 1. Een andere factor in hoe lang het duurt voordat je pasta is verteerd, is uit wat voor soort koolhydraten het is samengesteld. Witte pasta is gemaakt van geraffineerd meel waarvan het grootste deel van de vezels is verwijderd tijdens de verwerking. Vezel vertraagt ​​de spijsvertering, en zonder dat worden de koolhydraten zeer snel verteerd en opgenomen in uw bloedbaan. Witte pasta is een van de vele koolhydraatrijke voedingsmiddelen die goed zijn voor de maag. Volkoren pasta gemaakt van tarwe, bruine rijst of quinoa daarentegen behoudt nog steeds zijn vezel en wordt langzamer verteerd. De andere inhoud van uw maaltijd kan ook de transittijd beïnvloeden. Als uw pasta bijvoorbeeld is bedekt met een vetrijke saus, kan dat de spijsvertering vertragen. Hoeveel pasta je eet, is ook van invloed op de transittijd, waarbij grotere volumes pasta langer verteren.

Werkelijke transittijd

 1. Volgens VIVO Pathophysiology van Colorado State University variëren de transittijden aanzienlijk van persoon tot persoon. De verscheidenheid aan factoren die de spijsvertering beïnvloeden, maakt het onmogelijk om een ​​specifiek tijdstip voor de spijsvertering van pasta te geven. Er kunnen echter enkele conclusies worden getrokken. Bij gezonde volwassenen is de gemiddelde transittijd van voedsel uit de mond ongeveer 24 tot 72 uur. Als je een standaard portie witte pasta eet, dat is 1/2 kop, met een vetarme marinarasaus, kun je verwachten dat de transittijd aan de lage kant van die schaal is. Een vezelrijke pasta, een grotere portie en componenten van uw maaltijd die meer vet en eiwitten bevatten, verhogen de transittijd.

Pasta en uw bloedsuiker

 1. Als koolhydraatvoedsel heeft pasta het vermogen om uw bloedsuiker te verhogen. Hoe snel je pasta wordt verteerd en geabsorbeerd, bepaalt wat het effect is op je niveaus. De glycemische index (GI) is een hulpmiddel om te meten hoe snel koolhydraten worden verteerd en opgenomen en welk effect ze hebben op uw bloedsuikerspiegel. Hoe hoger het getal, hoe sneller de koolhydraten worden verteerd en hoe groter de kans dat u fluctuaties in energie en andere negatieve effecten van bloedsuikerpieken ervaart. De meeste pasta heeft een vrij lage glycemische index, maar volkoren pasta is lager, met een GI van 37, vergeleken met witte pasta met een GI van 41.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407