Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe lang kunt u verse vis in de koelkast bewaren voordat u het eet?

Gifstoffen

 1. Vis, uit zoet of zout water, is een gezonde aanvulling op uw dieet en levert zowel eiwitten als belangrijke voedingsstoffen. Vis bederft echter snel als deze niet goed wordt opgeslagen. Koeling is essentieel om vis vers te houden en te weten hoe lang vis in een koelkast kan blijven totdat hij moet worden gebruikt, kan helpen om potentiële ziekten te voorkomen.

Koeling thuis

 1. De richtlijnen van de Amerikaanse Food and Drug Administration voor het bewaren van zeevruchten bevelen aan dat alle zeevruchten, inclusief vis, binnen twee dagen na aankoop worden gebruikt. Het kan in de koelkast worden bewaard, maar als u de vis niet binnen dat tijdsbestek zult gebruiken, wikkel het dan stevig in vriespapier, folie of plasticfolie en bewaar het in de vriezer.

Koelkasttemperatuur

 1. Ministerie van Landbouw van de Verenigde Staten beveelt aan om de koelkasttemperatuur in te stellen op 40 graden Fahrenheit of lager. Levensmiddelen, vooral zeevruchten, die langer dan twee uur bij temperaturen boven 40 graden Fahrenheit worden bewaard, mogen niet worden geconsumeerd

Veldkoeling

 1. Als u in een visser bent en van plan bent te eten wat u vangt, plaatst u uw vis in een plastic koeler in veel ijs. Laat de afvoeropening van de koeler open zodat water uit de koeler kan ontsnappen terwijl het ijs smelt. Sluit het afvoergat alleen wanneer u uw pal vervoert. Met voldoende ijs blijven goed gekoelde vis in uw koeler totdat u thuis bent. De Clemson University Cooperative Extension beveelt 1 pond ijs aan voor elke pond vis die in uw koeler is opgeslagen.

Marktkoeling

 1. Zoek bij het kopen van zeevruchten naar vis die goed is gekoeld op de vismarkt of de supermarkt. Doorgaans betekent dit dat de markt de vis rechtstreeks in een koeleenheid of op ijs in een vitrine opslaat. Vraag jezelf ook af of het etablissement veilige voedselbehandelingsmethoden toepast en of het er schoon uitziet en ruikt.

Goede en slechte vis

 1. Vis moet een milde en frisse geur hebben. De ogen van verse vis moeten er helder uitzien en moeten een beetje uitpuilen. Zoek naar stevig en glinsterend vlees dat terugveert wanneer erop wordt gedrukt. Hele vis moet vrij zijn van lichaamsslijm en kieuwen hebben die helderrood van kleur zijn. Als uw vis zuur, visachtig ruikt of een ammoniakachtige geur heeft, of als de vleeskleur dof is, kan de vis oud zijn en moet worden weggegooid.

Bevroren vis ontdooien

 1. Zet bevroren vis een nacht in de koelkast. Hierdoor kan de vis geleidelijk ontdooien en voorkomen dat deze bederven. Als een alternatieve methode voor het ontdooien van vis, plaats het in een afsluitbare plastic zak en dompel het in koud water totdat het is ontdooid. Als de vis volledig is ontdooid, bewaart u de vis maximaal twee dagen in de koelkast voordat u hem opeet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407