Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe lang moet u borstvoeding geven? Voordelen, aanbevelingen

Wat zijn de aanbevelingen voor borstvoeding?

 1. Borstvoeding voor baby's en moeders heeft tal van voordelen, maar hoe lang moet u borstvoeding geven om deze voordelen te ervaren? En is er een punt waarop borstvoeding schadelijk kan worden?

 2. Zowel de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als de American Academy of Pediatrics (AAP) suggereren dat moeders over de hele wereld uitsluitend borstvoeding geven gedurende de eerste zes maanden van hun leven. Dit betekent geen ander eten of drinken dan moedermelk gedurende het eerste halfjaar van het leven van een baby. Ze bevelen ook aan om de borstvoeding minstens het eerste jaar voort te zetten, met extra voedsel dat vanaf zes maanden wordt toegevoegd.

 3. Een jaar borstvoeding geven is misschien niet voor alle vrouwen mogelijk. Lees verder om te leren hoe borstvoeding voor kortere tijd of hoe het combineren van borstvoeding met formule baby nog steeds ten goede kan komen.

Wat zijn de voordelen van borstvoeding?

 1. Sommige oudere onderzoeken suggereren dat borstvoeding met langere duur kinderen een voorsprong kan geven als het gaat om IQ-scores en sociale ontwikkeling. Uit recenter onderzoek is echter gebleken dat de voordelen voor IQ mogelijk slechts tijdelijk zijn.

 2. Borstvoeding heeft vele voordelen, zelfs als u besluit om slechts enkele dagen borstvoeding te geven. Hier zijn enkele hoogtepunten volgens de leeftijd van uw kind.

 3. Experts raden aan dat baby's dicht bij hun moeder worden gehouden en beginnen met borstvoeding zodra het eerste uur na de geboorte. De voordelen op dit moment zijn onder meer nauw huid-op-huid contact voor de baby en het stimuleren van melk voor de moeder.

 4. Eerst krijgt de baby een dikke, gele substantie die colostrum wordt genoemd. Colostrum is de eerste fase van moedermelk en bevat belangrijke voedingsstoffen en antilichamen voor de pasgeborene. In de daaropvolgende dagen komt de moedermelk volledig binnen om vroege voeding te geven en kan het zelfs de baby helpen beschermen tegen infecties.

 5. Het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) beschrijft moedermelk als de eerste immunisatie van de baby. Moedermelk biedt beschermende antilichamen gedurende ten minste het eerste jaar van het leven van een baby. Deze antilichamen beschermen tegen:

 6. Moeders krijgen het voordeel van feel-good hormonen, oxytocine en prolactine. Samen kunnen deze hormonen gevoelens van vreugde of vervulling veroorzaken.

 7. Vrouwen die borstvoeding geven, kunnen ook sneller vanaf de geboorte terugspringen, omdat borstvoeding de contractuur sneller weer normaal maakt.

 8. Terwijl baby's de derde levensmaand binnenkomen, blijft moedermelk het spijsverteringsstelsel ondersteunen. Het biedt sommige baby's ook bescherming tegen allergenen in andere voedingsmiddelen en supplementen.

 9. Doorgaan met borstvoeding kan moeder helpen om 400 tot 500 extra calorieën per dag te verbranden, wat u kan helpen een gezond postpartumgewicht te behouden.

 10. Borstvoeding kan ook helpen bij de interne gezondheid van moeder. Sommige onderzoeken tonen aan dat borstvoeding het risico op diabetes type 2, reumatoïde artritis en hart- en vaatziekten kan verlagen. Meer onderzoek is nodig om de verbinding volledig te begrijpen.

 11. De voordelen van borstvoeding blijven bestaan, zelfs met de toevoeging van tafelvoedsel, dat artsen aanbevelen op de leeftijd van 6 maanden. Moedermelk kan energie en eiwitten blijven leveren, evenals vitamine A, ijzer en andere belangrijke voedingsstoffen. Niet alleen dat, maar moedermelk blijft de baby beschermen tegen ziekten en aandoeningen zolang ze deze consumeren.

 12. Voor moeder kan het bereiken van deze mijlpaal het risico op borstkanker en andere vormen van kanker, zoals eierstokkanker, endometriumkanker en baarmoederkanker verminderen. Volgens een rapport uitgebracht door het World Cancer Research Fund en het American Institute for Cancer Research in 2017, kan een vrouw elke vijf maanden borstvoeding het risico op borstkanker met 2 procent verminderen.

 13. Exclusieve borstvoeding kan ook tot 98 procent effectieve anticonceptie bieden in de eerste zes maanden als de menstruatie nog niet is teruggekeerd en moeder doorgaat met de nachtelijke voeding. Natuurlijk, als een andere baby niet in het plan zit, is het slim om een ​​back-upmethode te gebruiken, zoals condooms.

 14. Voedingsaanbevelingen tussen de 6 en 12 maanden oud omvatten borstvoeding op aanvraag en het aanbieden van ander voedsel tussen 3 tot 5 keer per dag. Gedurende deze tijd moet moedermelk nog steeds vóór de maaltijd worden aangeboden, met aanvullend tafelvoedsel.

 15. Met uitzondering van een mogelijke voortdurende vermindering van het risico op borstkanker, constateren bronnen geen voortdurende verlaging van het risico op andere ziekten voor moeders die langer dan zes maanden borstvoeding geven.

 16. Een ander voordeel van borstvoeding op lange termijn zijn kostenbesparingen. U zult waarschijnlijk veel geld besparen op de formule, die in het eerste jaar gemiddeld iets meer dan $ 800 kan bedragen tot $ 3.000!

 17. Baby's die een jaar lang borstvoeding krijgen, kunnen ook een sterker immuunsysteem hebben en hebben minder kans op logopedie of orthodontisch werk. Waarom? De theorie is dat al dat zuigen aan de borst helpt om spieren in en rond de mond te ontwikkelen.

 18. Voedingsaanbevelingen op jaarbasis en later omvatten borstvoeding op aanvraag en het aanbieden van ander voedsel vijf keer per dag. U kunt op dit moment ook koemelk introduceren als u wilt stoppen met het aanbieden van moedermelk of op zoek bent naar een vervanger voor moedermelk.

Exclusief versus combinatievoeding

 1. Er zijn veel redenen waarom vrouwen besluiten het voeden aan te vullen met flessen moedermelk of commerciële formules. Borstvoeding hoeft niet alles of niets te zijn. Je baby kan nog steeds profiteren van het ontvangen van wat moedermelk.

 2. Wanneer u sommige voeders combineert met moedermelk en andere met formule, wordt dit combinatievoeding genoemd. Enkele voordelen van combinatievoeding zijn:

 3. Combo-voeding kan vooral nuttig zijn voor werkende moeders die niet willen pompen op het werk of anderszins niet kunnen pompen. Houd er rekening mee dat sommige baby's "omgekeerde cyclus" en verpleegkundige vaker wanneer ze samen met moeder zijn.

Zijn er risico's aan langdurige borstvoeding?

 1. In verschillende delen van de wereld is de gemiddelde speenleeftijd tussen 2 en 4 jaar oud. Sommige kinderen krijgen borstvoeding tot de leeftijd van 6 of 7 jaar in andere culturen.

 2. Er zijn geen bekende risico's om langer dan de eerste of twee jaar borstvoeding te geven. Er is ook geen overtuigend bewijs dat suggereert dat een langere duur van een voedingsrelatie het spenen moeilijker maakt.

Beslissen om te spenen

 1. De WHO stelt voor om borstvoeding te blijven geven met aanvullend voedsel tot de tweede verjaardag van het kind of daarna. De AAP stelt voor om samen met voedsel borstvoeding te blijven geven tot de eerste verjaardag van het kind, of net zo lang als wederzijds gewenst door moeder en baby.

 2. Enkele tekenen dat uw baby klaar is om te spenen zijn:

 3. Dat gezegd hebbende, de beslissing om te spenen is persoonlijk. Maak je geen zorgen als je klaar bent om te spenen voordat je kind deze mijlpalen bereikt. Je doet geweldig werk, ongeacht hoe je je baby blijft voeden.

 4. Het spenen begint met de introductie van de baby in tafelvoedsel, dus je kunt al onderweg zijn zonder het te beseffen. Het actief laten vallen van borstvoeding is de volgende stap in het proces zodra de maaltijden beter zijn ingeburgerd.

 5. Als u weerstand voelt of als uw kind borstvoeding wil geven, geef ze borstvoeding. Het proces is misschien niet lineair en u kunt het morgen altijd opnieuw proberen. Werk ondertussen aan afleidingsmethoden met maaltijden, speelgoed of knuffels en andere activiteiten. En zorg ervoor dat je kleintje veel nauw contact en knuffels biedt tijdens de overgang.

De afhaalmaaltijden

 1. Uiteindelijk is de tijd die u geeft aan u en uw baby. Er zijn voordelen als u slechts enkele dagen borstvoeding geeft, en anderen die jarenlang doorgaan voor zowel moeder als kind. Jij en je baby kunnen ook profiteren van combinatievoeding of het aanvullen van moedermelk met andere voedselbronnen, zoals formule of vaste stoffen.

 2. Vertrouw op jezelf en doe je best om je geen zorgen te maken over wat anderen van je persoonlijke beslissingen denken. Als u hulp nodig hebt bij voedingsproblemen of andere vragen, overweeg dan contact op te nemen met uw arts of een lactatiekundige in uw regio.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407