Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe langzaam koken in de oven

Stap 5

 1. Langzaam koken in een oven, in tegenstelling tot een langzaam kooktoestel, houdt in dat het op een lagere temperatuur wordt gebrand voor een langere periode. Het biedt het voordeel dat magerder en harder vlees wordt mals gemaakt door het waterverlies bij het koken op hogere temperaturen te minimaliseren. Gebruik een Nederlandse oven of een braadslee. De sleutel is om het vlees geleidelijk te laten koken. Langzaam koken is meer geschikt voor rundvlees, varkensvlees en lamsvlees dan voor gevogelte zonder been, hoewel dijen en beenstukken goed werken met deze methode.

Stap 1

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Fahrenheit. Bereid het vlees of gevogelte terwijl het opwarmt. Bedek het met eventuele kruiden wrijf je voorkeur, verwarm olie in een koekenpan op het fornuis. Bak de stukken vlees of kip aan alle kanten bruin en leg ze in een braadpan of een Nederlandse oven. Als u rundvlees, lamsvlees of varkensvlees kookt, plaatst u een vleesthermometer in het dikste deel van het vlees.

Stap 2

 1. Plaats de braadpan of de Nederlandse oven in de oven. Schat de kooktijd op ongeveer twee keer de tijd dat het vlees of gevogelte zou koken op 350 tot 375 graden Fahrenheit. Als je vlees kookt, kan dit, afhankelijk van de snit, zes tot acht uur duren.

Stap 3

 1. Controleer de interne temperatuur van het gebraad als het zijn voltooiingstijd nadert. Rundvlees, lamsvlees of varkensvlees moeten registreren tussen 125 en 130 graden Fahrenheit voor zeldzaam, tussen 130 en 140 graden voor gemiddeld rood en ongeveer 140 tot 145 graden voor gemiddeld. Kook het gevogelte tot een interne temperatuur van ongeveer 165 graden Fahrenheit. Afhankelijk van hoe je het wilt laten braden, verhoog je de temperatuur van de oven tot 500 graden ongeveer 15 minuten voordat het zijn definitieve temperatuur bereikt. Braad het nog 10 minuten op een hogere temperatuur voor een bruine en knapperige korst.

Stap 4

 1. Haal het gebraad of gevogelte uit de oven. Als je een braadstuk hebt gekookt, laat het dan 15 tot 30 minuten rusten voordat je het snijdt en serveert.

Stap 4

 1. Kruidenmix

 2. Plantaardige olie

 3. Braadslee of Nederlandse oven

 4. Vleesthermometer

Stap 4

 1. Langzaam koken zorgt ook voor een meer gelijkmatige toon van gaarheid. Het vlees zal niet goed gedaan worden aan de oppervlakte, maar zeldzaam of medium-zeldzaam in het midden. Bij hogere temperaturen kookt de buitenlaag eerst. Tegen de tijd dat het midden van het vlees begint te koken, zijn de buitenranden te gaar. Met langzaam koken kunnen alle delen van het gebraad even snel worden gekookt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407