Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe maak je bottenbouillon thuis + recepten voor bottenbouillon

Kan Miso Soep gezond zijn als het soja bevat?

 1. Als je hebt gehoord over de ongelooflijke genezende krachten van bottenbouillon, is het geen verrassing dat je waarschijnlijk thuis wilt leren hoe je bottenbouillon maakt. Het is niet alleen absoluut heerlijk, maar het is ook zeer gunstig voor de gezondheid. In feite is het een nietje geworden in veel diëten, vooral die van de variëteit keto en Paleo. Wat zijn de voordelen van bottenbouillon? Enkele voordelen van de bovenste bottenbouillon zijn verbeteringen in de gezondheid van gewrichten en spijsvertering (zoals een lekkende darm), een vermindering van ontstekingen en een betere nachtrust, om er maar een paar te noemen.

 2. Hoewel je tegenwoordig gemakkelijk bottenbouillon of bouillon in supermarkten kunt kopen, maak je elke dag zelfgemaakte bottenbouillon in de winkel. Bottenbouillon is niet hetzelfde als bouillon, dus u weet het. Wat is het verschil tussen bottenbouillon en bouillon? Echte bottenbouillon vereist een veel langere kooktijd dan bouillon. Deze extra tijd zorgt ervoor dat veel meer voedingsstoffen van het bot de heerlijke bouillon doordringen.

Hoe maak je botbouillon en basisbouillonrecept

 1. Er zijn een paar belangrijke basispunten waarmee u rekening moet houden bij het maken van een goede bottenbouillon. Voedingonderzoeker Sally Fallon van de Weston A. Price Foundation zegt dat het voor een recept voor bottenbouillon van hoge kwaliteit belangrijk is om lichaamsdelen te gebruiken die niet vaak worden aangetroffen in de vleesafdeling van uw supermarkt. Dat omvat dingen zoals kippenpoten en nek. Wat voor botten zijn het beste voor bottenbouillon? Zorg ervoor dat je botten en delen van dieren koopt waarvan je weet dat ze biologisch zijn, met gras worden gevoerd en geen antibiotica en hormonen bevatten om de voordelen van bottenbouillon echt te optimaliseren.

 2. Je kunt bottenbouillon maken met alleen dierlijke componenten, maar studies tonen aan dat de combinatie van dierlijke producten en groenten synergetische effecten lijkt te hebben, en dat ze samen voordeliger zijn dan alleen. Voor het klassieke bottenbouillonrecept beschrijft Fallon de essentie als botten, vet, vlees, groenten en water.

 3. Wilt u wekelijks een gebraden kip maken? Gooi dat karkas niet weg - het is de perfecte start voor een partij bottenbouillon. Voeg hele groenten toe, zoals wortelen, selderij, uien en knoflook, en / of gebruik de restjes van deze groenten, inclusief uienschil, worteltoppen, enz. Deze kansen en uiteinden die u normaal gesproken niet in andere recepten zou doen, maken zeer voedingsrijke en smaakversterkende toevoegingen aan uw bouillon. En aangezien je uiteindelijk de bouillon zult belasten voordat je hem opslaat / serveert, hoef je je geen zorgen te maken over de schil van de ui in je eindproduct.

 4. Voeg vervolgens water, zeezout, peperkorrels en een beetje appelazijn toe. Een andere populaire toevoeging is laurier. Je kunt ook andere extra kruiden en specerijen toevoegen die je lekker vindt.

 5. Als u runderbouillon of lamsbouillon maakt, moet u het overgebleven vlees of orgelvlees bruin maken voordat u het in een soeppan plaatst. Rundvleesbotten hoeven niet van tevoren te worden gekookt. Vis en gevogelte (kip of kalkoen) zijn prima om in een pot te zetten zonder eerst bruin te worden. Vergeet niet om een ​​beetje appelazijn aan je pot toe te voegen om de mineralen uit de botten te halen.

Recept routebeschrijving bottenbouillon

 1. Wil je zelf bouillon maken? Hier zijn de basisprincipes over het maken van je eigen bottenbouillon met kip- of rundvleesbotten op basis van je voorkeur:

 2. Als u botten van rood vlees gebruikt, zoals rundvlees of lamsvlees, willen veel mensen de botten vooraf 30 minuten op 425 graden Fahrenheit roosteren om de smaak van de bouillon te verbeteren. Hoe je beenmergbouillon maakt, is precies hetzelfde. Beenmergbouillon betekent alleen dat u dierlijke botten en delen met merg gebruikt, wat ideaal is voor een goede beenbouillon.

 3. Bekijk voor meer informatie mijn recepten over het maken van kippenbouillon en het maken van rundvleesbouillon. Beide zijn een geweldig recept voor bottenbouillon voor lekkende darm. Als je je afvraagt ​​hoe je botbouillon keto maakt of op zoek bent naar een botbouillonrecept dat Paleo-vriendelijk is, zijn beide recepten acceptabel voor beide dieetplannen.

 4. Als u wilt weten waar u bottenbouillon kunt kopen, is het niet moeilijk om het in supermarkten of online te vinden, maar zelfgemaakt is echt de beste keuze als u de tijd heeft.

Veel voorkomende fouten bij het maken van bottenbouillon

 1. Hoe zelfgemaakte bottenbouillon te maken is niet moeilijk, dus denk niet dat je een expert in de keuken moet zijn om recepten voor bottenbouillon te maken. Er zijn echter enkele veel voorkomende valkuilen waar je op moet letten als je leert hoe je een bottenbouillon maakt. Deze tips kunnen je ook helpen om te leren hoe je de bottenbouillon ook beter kunt laten smaken!

 2. Te veel schuim: soms kan schuim een ​​teken zijn van onzuiverheden die vrijkomen van de botten tijdens het koken. Dit schuim moet worden afgeroomd terwijl de bouillon kookt. Veel mensen merken dat wanneer ze organische, met gras gevoede botten gebruiken, er weinig tot geen schuim is.

 3. Het proces versnellen: Zoals eerder vermeld, is een lange kooktijd de sleutel tot de voedingskracht van een bottenbouillon en het smaakprofiel, dus probeer het proces niet te haasten en verminder het zeer belangrijke lange kooktijd.

 4. Een troebele bouillon: je bouillon is nog steeds prima als het een beetje melkachtig of troebel is, maar je hebt het waarschijnlijk op een te hoge temperatuur gekookt.

 5. De verkeerde pot gebruiken: kies met al die grote botten en extra ingrediënten voor een van uw grotere soeppot. Meestal voeg je genoeg water toe om alles te bedekken, maar niet zo veel dat je drijvende botten hebt. Als je te veel water gebruikt, krijg je een bouillon met een zwakkere smaak.

 6. Geen gel: als je eerder bottenbouillon hebt gemaakt, weet je dat het normaal is dat de bouillon geleert terwijl deze afkoelt. Dit is niet erg, want die gel bevat super veel nuttige gelatine. Je partij bouillon kan nog steeds lekker en voedzaam zijn met minder gelatine, maar om een ​​hoger gelatinegehalte in je bottenbouillon te garanderen, moet je ervoor kiezen om botten te kiezen met bindweefsel.

 7. Ingrediënten van slechte kwaliteit selecteren: de beste botten zijn afkomstig van dieren die biologisch zijn grootgebracht en met gras zijn gevoerd. Deze botten zijn vrij van antibiotica, hormonen en andere twijfelachtige ingrediënten die niet bevorderlijk zijn voor de gezondheid. Bovendien staan ​​grasgevoerde dierlijke producten bekend om hun rijkere nutriëntendichtheid.

Recepten voor bottenbouillon

 1. Hoewel er de eenvoudige recepten voor bottenbouillon zijn, zijn er ook een flink aantal variaties op dit klassieke recept met verschillende ingrediënten en / of verschillende kookapparaten, waaronder:

 2. Wist u dat er zelfs voordelen zijn voor bottenbouillon voor honden? Het is waar! Kijk hoe je bottenbouillon voor honden maakt.

Botbouillon bewaren en gebruiken

 1. U moet uw zelfgemaakte bottenbouillon binnen een week gebruiken, of u kunt tot drie maanden invriezen.

 2. Bottenbouillon is op zichzelf heerlijk, maar het kan ook worden toegevoegd aan soepen, stoofschotels, evenals vlees-, vis- en groentegerechten. Je kunt de bouillon ook gebruiken in plaats van water om rijst te bereiden, inclusief aardappelpuree of gepureerde bloemkool ... de opties zijn vrij eindeloos!

 3. Als u zich afvraagt, wanneer moet ik dan bottenbouillon drinken? Elk moment van de dag is een goed moment om te profiteren van dit voedzame en heerlijke elixer.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Zorg ervoor dat u uw bottenbouillon voorzichtig belast om er zeker van te zijn dat er geen botten achterblijven. Laat de bouillon ook afkoelen voordat u deze in de koelkast of vriezer bewaart.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407