Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe mango's de bloedsuikerspiegel en obesitas beïnvloeden

Hoe mango's de bloedsuikerspiegel en obesitas beïnvloeden

 1. Mango's zijn een zoete vrucht met veel natuurlijke suiker. Ze bevatten ook vezels en een verscheidenheid aan vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, A, E en K, evenals een reeks B-vitamines.

 2. Bovendien leveren mango's polyfenolen, triterpeen en lupeol. Deze verbindingen hebben antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

 3. In de Verenigde Staten produceert Florida het grootste aantal mango's, maar boeren verbouwen ze ook in Californië, Hawaii en Puerto Rico. De VS is ook 's werelds grootste importeur van mango's.

Mango's en cholesterol

 1. Als cholesterol zich in het lichaam ophoopt, kan dit de bloedvaten en andere bloedvaten blokkeren. Dit kan hartaandoeningen, een beroerte of een hartaanval veroorzaken.

 2. Er zijn twee soorten cholesterol: lipoproteïne met hoge dichtheid (HDL) en lipoproteïne met lage dichtheid (LDL).

 3. Hoge niveaus van LDL-cholesterol kunnen zich binnen de wanden van bloedvaten ophopen en het risico op cardiovasculaire complicaties verhogen.

 4. De medische gemeenschap noemt HDL-cholesterol soms "goede cholesterol" omdat het helpt LDL-cholesterol, "slechte cholesterol" uit het lichaam te verwijderen, waardoor het risico op cardiovasculaire problemen wordt verlaagd.

 5. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) schatten dat in 2011 en 2012 78 miljoen Amerikaanse volwassenen een LDL-cholesterolgehalte hadden dat hoog genoeg was om een ​​behandeling te krijgen of andere aandoeningen waardoor ze een hoge risico op beroertes en hartaandoeningen.

 6. Onderzoekers en gezondheidsautoriteiten hopen dieetveranderingen te identificeren die kunnen helpen het aantal mensen met een risico te verminderen.

 7. Een studie gepubliceerd in het British Journal of Nutrition in 2011 keek naar de effecten van mango's op glucose- en vetgehaltes, of lipiden, in het bloed van muizen.

 8. De muizen consumeerden een vetrijk dieet. De onderzoekers voegden gevriesdroogde mango toe aan het dieet van één groep en medicijnen aan het dieet van andere groepen.

 9. De medicijnen waren fenofibraat, dat de lipideniveaus verlaagt, of rosiglitazon, dat de suiker in het bloed vermindert.

 10. De onderzoekers ontdekten dat de muizen die mango hadden geconsumeerd een lager percentage lichaamsvet, lagere cholesterolwaarden in het bloed en lagere bloedsuikerspiegel hadden dan voorheen.

 11. De impact van mango was vergelijkbaar met de effecten van de medicijnen.

Bloedsuikerregeling

 1. Hoge bloedglucose of bloedsuiker is een teken van diabetes. Om deze reden is monitoring en controle van de bloedsuikerspiegel essentieel.

 2. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) bevat een kopje mango met een gewicht van 165 gram (g) 99 calorieën en 24,7 g koolhydraten, waaronder 22,5 g suiker.

 3. Resultaten van een hierboven beschreven studie bij muizen suggereren dat mango's de bloedglucosespiegel bij de dieren kunnen verlagen.

 4. Een andere studie, gepubliceerd in Nutrition and Metabolic Insights, toonde aan dat het toevoegen van mango's aan het dieet de nuchtere bloedsuikerspiegel bij mensen met obesitas verminderde.

 5. Twintig personen met obesitas consumeerden elk 12 weken lang elke dag 10 g gemalen, gevriesdroogde mangopulp. De onderzoekers concludeerden dat de bloedglucosespiegel daalde bij mannen en vrouwen die de mango consumeerden.

 6. Bij de mannelijke deelnemers nam ook de heupomtrek af, maar er waren geen significante veranderingen in het lichaamsgewicht of de samenstelling.

 7. De auteurs concludeerden dat regelmatige consumptie van gevriesdroogde mango een positief effect kan hebben op de nuchtere bloedglucosespiegel.

 8. Deze studie was echter klein. Het bevestigen van de conclusies vereist verdere proeven met meer deelnemers.

Mango's en obesitas

 1. In 2015 en 2016 trof obesitas 93,3 miljoen volwassenen in de VS, of bijna 40 procent, volgens de CDC.

 2. Obesitas lijkt het risico op verschillende gezondheidsproblemen te verhogen, waaronder beroertes, hartaandoeningen en diabetes.

 3. Geen studies hebben aangetoond dat het consumeren van mango leidt tot gewichtsverlies bij de mens. De resultaten van het bovenstaande onderzoek duidden op een afname van de heupomtrek bij mannen, maar geen significante verandering in het totale lichaamsvet of gewicht. [! 9088 => 1140 = 4!

 4. Onderzoekers bestudeerden de effecten van mango op vetcellen in het laboratorium. Mango's bevatten een reeks chemicaliën die polyfenolen worden genoemd, en de wetenschappers hebben gemeld dat sommige van deze chemicaliën het vermogen van vetcellen om zich te vermenigvuldigen, hebben verminderd.

 5. Om deze bevindingen te bevestigen zijn meer studies bij mensen nodig. De onderzoekers suggereren echter dat een mangorijk dieet "nuttig kan zijn bij de preventie van obesitas en aan obesitas gerelateerde ziekten."

Mango's en prediabetes

 1. Diabetes is een groot gezondheidsprobleem in de VS en wereldwijd.

 2. Een persoon met prediabetes heeft een hoge bloedsuikerspiegel, maar niet hoog genoeg voor een diagnose van diabetes.

 3. Mensen met prediabetes hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes type 2, hartaandoeningen en beroertes.

 4. Een studie uit 2015 onderzocht de effecten van mango op de bloedsuikerspiegel bij mensen met prediabetes.

 5. Deelnemers die gedurende 12 weken elke dag 10 g gevriesdroogde mango consumeerden, hadden "bloedglucose verlaagd en insulinespiegels verhoogd." De controlegroep, die geen mango at, ondervond deze veranderingen niet.

Moderatie

 1. Semkoff, J., Evans, S., Janthachotikun, S., Eldoumi, H., Mahmood, M., Meister, M. ... Lucas, E. (2015, april ). Het effect van mangosuppletie op klinische parameters van pre-diabetische individuen [!Abstract

 2. Sommige mensen met diabetes denken dat ze moeten stoppen met het eten van fruit omdat het veel suiker kan bevatten.

 3. Een matige hoeveelheid fruit kan echter nuttig zijn, vooral omdat fruit belangrijke voedingsstoffen bevat, waaronder vezels en een scala aan vitamines en mineralen.

 4. Met mate kunnen mango's een gezonde aanvulling zijn op een gevarieerd dieet.

 5. Mango's scoren 51-56 op de glycemische index (GI) grafiek, vergelijkbaar met sinaasappelsap.

 6. De American Diabetes Association (ADA) beschouwt dit als een lage of gemiddelde score.

 7. De ADA stelt de volgende tips voor het eten van fruit voor:

 8. De American Latex Allergy Association merkt op dat iedereen met een latexallergie voorzichtig moet zijn, omdat er een kleine kans is dat mango een kruisreactie kan veroorzaken.

 9. Het toevoegen van mango's aan een gezond dieet kan de bloedsuikerspiegel en lipiden ten goede komen, en het kan helpen om obesitas te bestrijden. Het bevestigen van de hier genoemde bevindingen vereist echter meer onderzoek.

 10. Verse en gedroogde mango's kunnen online worden gekocht.

 11. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op do 20 september 2018. Bezoek onze categoriepagina Obesitas / Gewichtsverlies / Fitness voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste te ontvangen updates over obesitas / gewichtsverlies / fitness. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 12. Evans, SF, Meister, M., Mahmood, M., Eldoumi, H., Peterson, S., Perkins-Veazie, P., ... Lucas, EA (2014, 28 augustus). Mangosuppletie verbetert de bloedglucose bij zwaarlijvige personen [!Abstract

 13. Fang, C., Kim, H., Talcott, S. T., Mertens-Talcott, S. U. (2016, 1 april). Mangopolyfenolen (Mangifera Indica L.) en hun microbiële metabolieten onderdrukken adipogenese en vetophoping door AMPK-signaalwegen in 3T3L-1-adipocyten te bemiddelen [!Samenvatting

 14. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 15. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407