Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe ongezond is een 8-Ounce Steak?

Andere overwegingen

 1. Voor sommige mensen gaat er niets boven een sappige en malse gegrilde steak. Veel lijners geven er echter de voorkeur aan om rood vlees weg te houden vanwege studies die een verband aantonen met colorectale kanker.

 2. Maar volgens een literatuuronderzoek gepubliceerd in 2017 door Oncotarget, omvatten deze onderzoeken verwerkt rood vlees dat is behandeld met chemicaliën om de versheid te behouden of additieven om de smaak te verbeteren. Bovendien kan de manier waarop vlees wordt gekookt zijn voedingswaarde beïnvloeden.

 3. De steakvoeding kan variëren, afhankelijk van de snede die u kiest en of het dier in de fabriek werd geteeld en gevoed met granen of dat het graasde op groene weiden. Maar over het algemeen bevat een acht ounce biefstuk:

Calorieën in biefstuk

 1. Een acht-ounce gegrilde entrecote levert ongeveer 300 calorieën als het is; een mager gesneden, en 362 calorieën als het een T-bone steak bijgesneden tot 1/8 inch vet. Een filet mignon bevat 320 calorieën per portie van 8 ons, volgens de USDA National Nutrient Database. Rundvlees dat met gras wordt gevoerd, bevat doorgaans minder calorieën dan commerciële rundvleesproducten.

Proteïne, vet en koolhydraten

 1. Een acht ounce biefstuk heeft 45 tot 50 gram eiwit en 10 tot 16 gram vet. Hoewel de meeste mensen geloven dat het vet in biefstuk helemaal verzadigd is, geldt dat voor ongeveer 40 tot 50 procent.

 2. De rest is meestal enkelvoudig onverzadigd vet - hetzelfde type dat wordt gevonden in olijfolie en alom gepromoot voor de gezondheid van het hart. Vetgehalte kan worden verminderd door mager vlees te kiezen.

 3. Een entrecote heeft geen koolhydraten of suiker, tenzij het gemarineerd is of geserveerd wordt met een saus die suiker bevat. Twee eetlepels barbecuesaus bevatten bijvoorbeeld ongeveer 58 calorieën en 14 gram koolhydraten, waarvan 12 gram suikers.

IJzer en vitamine B12

 1. Biefstuk is een goede bron van ijzer en vitamine B12. Vrouwen in de vruchtbare leeftijd hebben dagelijks 18 milligram ijzer nodig, terwijl mannen acht milligram per dag nodig hebben, volgens het Bureau voor voedingssupplementen.

 2. Een acht ounce biefstuk kan u helpen aan uw dagelijkse behoeften te voldoen en biedt vier milligram ijzer. Het verkrijgen van voldoende ijzer is belangrijk om lethargie, vermoeidheid en een verzwakt immuunsysteem geassocieerd met bloedarmoede door ijzertekort te voorkomen. Vitamine B12 is belangrijk voor de gezondheid van uw zenuwstelsel en bloedcellen.

 3. Een tekort aan B12 kan leiden tot vermoeidheid, gevoelloosheid of tintelingen, gewichtsverlies, verminderde eetlust en constipatie. Volgens de National Institutes of Health is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid B12 voor volwassenen 2,4 microgram. Steak biedt meer dan het dubbele van dat bedrag.

Grass-Fed versus Grain-Fed

 1. Het voer van het dier kan de steakvoeding sterk beïnvloeden. Grasgevoerd rundvlees heeft een hoger gehalte aan omega-3-vetzuren en biedt meer antioxidanten, vooral vitamine E, vitamine A en vitamine C in vergelijking met conventioneel rundvlees. Het is ook vrij van antibiotica, hormonen of medicijnen.

 2. Om ervoor te zorgen dat uw rundvlees de beste voedingswaarde heeft, kiest u grasgevoerd rundvlees boven traditioneel rundvlees. Wees voorzichtig met labels, want sommige kunnen op gras geven, hoewel het dier tijdens de latere fase van zijn leven granen heeft gegeten. Vraag om gras gevoerd en gras afgewerkt rundvlees voor optimale steakvoeding.

 3. Het voer van het dier kan de steakvoeding sterk beïnvloeden. Grasgevoerd rundvlees heeft een hoger gehalte aan omega-3-vetzuren en biedt meer antioxidanten, vooral vitamine E, vitamine A en vitamine C in vergelijking met conventioneel rundvlees. Het is ook vrij van antibiotica, hormonen of medicijnen.

 4. Om ervoor te zorgen dat uw rundvlees de beste voedingswaarde heeft, kiest u grasgevoerd rundvlees boven traditioneel rundvlees. Wees voorzichtig met labels, want sommige kunnen op gras geven, hoewel het dier tijdens de latere fase van zijn leven granen heeft gegeten. Vraag om gras gevoerd en gras afgewerkt rundvlees voor optimale steakvoeding.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407