Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe passen Brownies in een gezond dieet?

Serveersuggesties

 1. Als u denkt dat gezond eten geen brownies kan omvatten, moet u nog eens nadenken. Brownies zijn misschien niet het ideale gezondheidsvoedsel, maar ze hebben een paar verrassende gezondheidsvoordelen. Bovendien kunnen eenvoudige receptvervangingen de hoeveelheid vet en calorieën verminderen, waardoor uw dessert iets minder zondig wordt. Eindelijk, er is een psychologisch voordeel aan het eten van het voedsel waar je naar hunkert, wat je zelfs kan helpen je aan je dieet te houden. Kom maar op met de brownies.

Voordelen van chocolade

 1. Chocolade bevat antioxidanten die bekend staan ​​als flavanolen, die het vermogen van uw lichaam om ziekten en veroudering te bestrijden kunnen verbeteren. Een beoordeling uit 2006, gepubliceerd in "Nutrition and Metabolism" door wetenschappers van Harvard University, ontdekte dat deze flavonolen mogelijk zelfs nog meer voordelen hebben; ze lijken het risico op hart- en vaatziekten, bloeddruk en cholesterol te verlagen. Een studie, gepubliceerd in het "American Journal of Clinical Nutrition" in 2008, toonde aan dat het eten van donkere chocolade en cacao inderdaad de bloeddruk kan verlagen. De toevoeging van vet en suiker heeft echter de neiging deze gezonde effecten tegen te gaan.

Voordelen van Splurging

 1. "Je kunt het allemaal hebben - alleen niet allemaal op één dag," vertelde Tufts voedingsdeskundige Susan Roberts MSNBC in 2009. Wanneer je probeert af te vallen, meldt MSNBC een dieet dat berooft u van al het bevredigende voedsel dat u mogelijk in gebreke stelt. In plaats daarvan raden sommige voedingsdeskundigen aan jezelf kleine 'cheats' toe te staan. Het eten van een kleine brownie kan je verlangen beteugelen zonder je dieet op te blazen. Zorg ervoor dat u uw snacks beperkt tot 100 of 200 calorieën en houd u aan voornamelijk gezonde desserts zoals fruit en yoghurt.

Brownie-gerelateerde risico's

 1. Chocolade is misschien enigszins gezond, maar brownies zijn niet zo goed; ze zitten boordevol calorieën, suiker en vet. Een brownie van een coffeeshop kan meer dan 400 calorieën en maar liefst 20 gram vet bevatten, maar biedt weinig voedingsstoffen. Het resultaat: hoewel die brownie een vijfde van de dagelijkse calorieën opleverde voor een normaal dieet met 2000 calorieën, kunt u nog steeds hongerig zijn naar meer.

Receptvervangingen

 1. De eenvoudigste manier om de ongezonde aspecten van brownies te voorkomen, is om ze te verwijderen door uw brownie opnieuw te ontwerpen met betere ingrediënten. "Good Morning America" ​​heeft een brownierecept gepubliceerd dat geen toegevoegde boter of olie bevat, maar in plaats daarvan silken tofu gebruiken om een ​​romige, vochtige textuur te geven. Je kunt ook appelmoes of pompoenpuree gebruiken in plaats van olie. Het gebruik van hoogwaardige pure chocolade kan ook de kwaliteit van je dessert verbeteren.

Solutions

 1. Uiteindelijk kun je de hele dag geen brownies eten en gezond blijven. Maar gezondere brownies bakken - en ze met mate eten - is een veilige manier om je gezond verstand te behouden terwijl je je aan een dieet houdt. Susan Roberts beveelt aan om op doordeweekse avonden vast te houden aan fruit en jezelf vervolgens een rijk dessert toe te staan ​​als weekendtraktatie. Bessen hebben bijna net zoveel antioxiderende voordelen als donkere chocolade en zijn veel gezondere opties. Door meestal slimme keuzes te maken, kun je brownies inderdaad in je gezonde voeding passen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407