Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe prei u kan beschermen tegen beide hartkwalen van kanker

Laatste gedachten

 1. De oude Egyptenaren hielden van een groente die kanker, hartaandoeningen kan voorkomen en misschien zelfs kan helpen om beter te zingen - en ik wed dat na het lezen van alle geweldige dingen die prei kan doen, dat je ook van deze groente gaan houden.

 2. De prei is een zusterplant van ui en knoflook en biedt, net als die ongelooflijke voedselrijke voedingsmiddelen, een breed scala aan voordelen. De lijst met wat prei kan doen is lang. Van het voorkomen van ontstekingen, die aan de basis liggen van de meeste ziekten, tot het beschermen van het lichaam tegen kanker en alles daartussenin, er zijn genoeg redenen om prei een vast onderdeel van uw dieet te maken.

Wat zijn prei?

 1. Prei maakt deel uit van het plantaardige geslacht Allium, onderdeel van de Amaryllidacea-familie. Het eetbare gedeelte van de plant is een bundel van bladscheden, die meestal een stengel of stengel wordt genoemd. Terwijl uien en knoflook een strakke bol vormen, produceren prei een lange cilinder bladscheden die worden geblancheerd door de aarde eromheen te verspreiden. Hoe meer van de plant voorkomen kan worden dat hij in de fotosynthese terechtkomt, des te meer voedingssterkte hij zal hebben!

 2. Deze knapperige, stevige groenten hebben een milde smaak vergelijkbaar met uien. Inheems in de Meditteranean en Centraal-Azië, zijn prei ook al eeuwenlang een hoofdbestanddeel van veel Europese diëten en maken vaak deel uit van een genezend dieet.

Prei-voedingsfeiten

 1. Een portie prei (100 gram) bevat ongeveer: (1)

8 voordelen van prei

 1. Een grote hoeveelheid folaat is aanwezig in prei, waarvan al lang bekend is dat het deel uitmaakt van een gezonde zwangerschap. Hoge foliumzuurspiegels in het lichaam helpen bij de DNA-absorptie en celdeling. Foliumzuur helpt miskraam voorkomen, evenals neurale buisdefecten - ziekten en aandoeningen die optreden wanneer de wervelkolom en de rug niet goed sluiten tijdens de ontwikkeling van de foetus.

 2. Zwangerschap is niet de enige fase in de vruchtbare periode waarin prei van pas kan komen! Alliumfruit en -groenten verminderen ook het risico op spontane vroeggeboorte, vooral in de zwangerschapsperiode van 28-31 weken. (10) Dit is belangrijk, omdat je baby voldoende tijd nodig heeft om zich in de baarmoeder te ontwikkelen om gezond en veilig te worden afgeleverd.

 3. Vervolgens kunnen de fructo-oligosachariden (een fructaan dat afkomstig is van inuline) in Alliums ook helpen om de stoelgang van uw baby regelmatig te houden. Constipatie is een van de meest groeiende problemen voor de gezondheid van pasgeborenen, en de aanwezigheid van prei in het dieet van een moeder die borstvoeding geeft en / of babyvoeding kan constipatie helpen voorkomen (zowel bij pasgeborenen als volwassenen). (11)

 4. De zwavelhoudende verbindingen in prei kunnen van nature ook het slechte cholesterolgehalte verlagen, wat vooral belangrijk is als u risico loopt op hartaandoeningen. Allicine, een van de verbindingen die we hebben besproken in de kankerpreventie-eigenschappen van prei, remt een specifiek enzym in de lever dat verantwoordelijk is voor de cholesterolproductie, HMG-CoA-reductase. (12)

 5. Interessant is dat het remmen van dit enzym het doelwit is van alle belangrijke cholesterolverlagende medicijnen, die allemaal gevaarlijk zijn. Waarom zou u het voedsel dat u eet niet als medicijn gebruiken? Het is al bewezen dat het doet wat je nodig hebt!

 6. Bij zo'n laag aantal calorieën, slechts 61 calorieën per portie, vullen prei een maaltijd op door u te helpen vol te voelen zonder grote invloed te hebben op uw dagelijkse calorie-inname. Hun eerste voordeel bij gewichtsverlies en metabolismeversterking is hun vermogen om je een vol gevoel te houden zonder zwaar in je buik te zitten.

 7. Als vezelrijk voedsel hebben ze meer tijd nodig om te verteren, wat betekent dat je niet snel weer honger hebt na het eten. Hun vezelgehalte werkt als een metabolisme-booster, waardoor je sneller meer calorieën kunt verbranden en het energieniveau kunt behouden. (13)

 8. Inuline, gevonden in prei, is een prebioticum (een niet-verteerbare vezelverbinding). In combinatie met gezonde probiotische niveaus verlagen prebiotica het algehele risico op obesitas en gewichtstoename door het evenwicht en de diversiteit van darmbacteriën te handhaven.

 9. Maar gewichtsverlies is niet zo eenvoudig als calorieën erin / calorieën eruit. Bewijs ondersteunt een verband tussen het activeren van een enzym genaamd AMP-geactiveerd eiwitkinase (AMPK) met lichaamsbeweging en het eten van voedingsmiddelen met veel polyfenolen - zoals prei. Als je buikvet wilt verbranden, moet je je niveaus van polyfenolen in evenwicht houden, samen met nootkaton en capsaïcine. Het voedsel dat u eet speelt een sleutelrol in dit proces. (14)

 10. Met een groeiend begrip van het belang van de darmgezondheid en de epidemische prevalentie van het lekkende darmsyndroom, zijn veel mensen op zoek naar antwoorden over hoe ze beter voor hun darmen kunnen zorgen. Een van die antwoorden is de voedingskrachtcentrale van de prei.

 11. De prebiotica in prei verlagen niet alleen uw risico op obesitas, maar dankzij hun bacteriebeheersende manieren kunt u voedingsstoffen goed opnemen in het voedsel dat u eet. Prebiotica elimineren ook schadelijke afvalstoffen in uw lichaam, stimuleren darmperistaltiek (de onvrijwillige spiercontracties die uw lichaam gebruikt om afval door uw darmen te duwen) en scheiden spijsverteringsvloeistoffen af.

 12. Zoals de meeste ziekten gaat met name lekkende darm gepaard met ontstekingen. Vergeet niet dat vezelrijk voedsel (zoals prei) een goede verdediging is tegen ontsteking van cellen in het lichaam.

 13. Prei staat bekend om hun natuurlijke behandeling van infecties, zoals griep, verkoudheid, hooikoorts en urineweginfecties, vanwege hun kalmerende werking en antiseptisch effect op verschillende lichaamssystemen. Ze bevatten een aanzienlijke hoeveelheid vitamine A, die de ontwikkeling van gezonde rode en witte bloedcellen ondersteunt die zuurstof transporteren en infecties bestrijden.

 14. De Welshe ui, een zustergroente van de prei, is onderzocht als een anti-griepmechanisme. Er wordt vermoed dat het vermogen om het griepvirus te bestrijden te wijten is aan de aanwezigheid van fructanen in de groente - dezelfde fructanen in prei. Hoewel er geen vergelijkbare studie over prei is gepubliceerd, is het een veilige veronderstelling dat dit waarschijnlijk een deel is van de reden waarom prei dezelfde anti-griepreacties vertonen. (15)

 15. De lijst gaat verder met prei! Onderzoek toont aan dat ze ook kunnen:

 16. Het meest onderzochte kenmerk van prei is hun vermogen om te beschermen tegen verschillende soorten kanker, en meer dan één element in de groente is verantwoordelijk voor het vermogen om te werken als een preventieve behandeling van natuurlijke kanker.

 17. Een dergelijke kankerbeschermende component is inuline, een voedingsvezel in de fructan-familie (niet te verwarren met fructose). Inuline slaat energie op in planten, meestal in plaats van andere koolhydraten, zoals zetmeel. In een studie gepubliceerd in Genetics and Molecular Research, werd inuline getest op zijn antimutagene eigenschappen - wat betekent dat het in staat is DNA te beschermen tegen schade die mutaties veroorzaakt. Mutaties van beschadigd DNA worden vaak beschouwd als de reden dat veel kankers ontstaan. (2)

 18. In de Allium-familie is waargenomen dat prei (samen met knoflook en uien) verschillende effecten heeft in elke fase van de vorming van kanker, waardoor biologische processen worden beïnvloed die het risico op kanker bepalen. Van bijzonder belang is de grote invloed van prei op kankers van het maagdarmkanaal. (3) Consumptie van Alliumgroenten is ook gecorreleerd met een significante afname van het risico op prostaatkanker. (4)

 19. Een andere factor in het kankerbestrijdende vermogen van de prei is diallyltrisulfide, een bioactieve stof die voorkomt in Allium-groenten Ook wordt DATS genoemd, deze waardevolle stof heeft aangetoond de groei van nieuwe tumorcellen te stoppen en voorkomen dat bloedvaten worden gevormd binnen bestaande tumoren (wat een manier is waarop kankertumoren hun voortdurende groei verzekeren). (5)

 20. Prei bevatten ook allicine, een organosulfur-verbinding die sulfeenzuur produceert terwijl het verteert. Dat klinkt misschien niet opwindend, totdat je je realiseert dat sulfeenzuur de verspreiding van vrije radicalen in je lichaam sneller neutraliseert dan welke andere voedingsstof dan ook. (6) Lage hoeveelheden vrije radicalen in het lichaam worden geassocieerd met een lagere kans op kanker.

 21. Misschien is het meest fascinerende element in prei echter kaempferol. Deze natuurlijke flavonol is een antioxidant en verlicht oxidatieve stress in het bloed. Volgens een beoordeling van zijn eigenschappen:

 22. "Talloze preklinische onderzoeken hebben aangetoond dat kaempferol ... [!een

 23. Dat is een vrij verbazingwekkende lijst! In het bijzonder is de consumptie van kaempferol gekoppeld aan lagere risico's op maagkanker en mogelijk colorectale kanker. Een mogelijke reden hiervoor is dat kaempferol de bloedvaten van de bloedvaten beschermt tegen schade door de stijfheid te verminderen, waardoor de vaten kunnen ontspannen en verwijden wanneer ze stikstofmonoxide afgeven. (8)

 24. De flavonoïden in prei worden ook geassocieerd met een verminderd risico op hart- en vaatziekten. Flavonoïden hebben een positief effect op de bloeddruk, vasculaire functie en serumlipideniveaus (wat betekent cholesterol in het bloed). (9) Deze bescherming is ook, althans gedeeltelijk, te wijten aan de aanwezigheid van kaempferol in prei.

 25. Prei bevat ook een hoge concentratie B-foliumzuurfolaat. Folaat speelt een cruciale rol in de gezondheid van het hart. Het vermindert het niveau van homocysteïne in het bloed, een verbinding die verband houdt met het risico op een hartaanval en beroerte. Daarom is een tekort aan foliumzuur zo gevaarlijk voor je hart.

 26. De derde eigenschap van prei die het hart beschermt, is hun concentratie van antioxiderende polyfenolen. Polyfenolen beschermen bloedvaten en cellen tegen oxidatieve schade en helpen opnieuw cardiovasculaire aandoeningen te voorkomen.

 27. Door al deze studies en feiten te combineren, zijn prei een geweldige optie om coronaire hartziekten, perifere vaatziekten en beroertes te helpen voorkomen.

 28. Er zijn een paar eenvoudige geheimen voor een gezonde zwangerschap en bevalling. Een van mijn favorieten is de herinnering om echt voedsel te eten. Als je zwanger bent, hebben je acties direct invloed op je ongeboren kind, en het is belangrijk om dingen te consumeren die jou en je baby zo levendig en goed functionerend mogelijk houden. Prei is een van die echte voedingsmiddelen.

 29. De fytonutriënten in prei, sulfiden en thiolen reguleren ook cholesterol door LDL-cholesterol (slechte cholesterol) te verlagen.

De geschiedenis van prei

 1. Prei is inheems in het Middellandse Zeegebied en Centraal-Azië, hoewel ze in historische teksten in andere gebieden zijn genoemd. Bijbelcommentatoren beweren dat een bepaald voedsel dat wordt besproken als een in overvloed geteeld in Egypte, de prei is. Andere archeologische ontdekkingen suggereren prei als onderdeel van het Egyptische dieet gedurende vier millennia.

 2. Keizer Nero is vooral populair vanwege zijn liefde voor prei. Hij stond erop dat ze zijn zangstem zouden verbeteren en ze in grote hoeveelheden zouden opeten. De Griekse filosoof Aristoteles prees ook prei voor hun voordelen voor de keel en beweerde dat de patrijs zo'n duidelijke zangstem had als gevolg van de regelmatige consumptie van prei.

 3. In 1620 speelden prei een belangrijke rol in de geschiedenis van Wales, toen hun afbeelding voor het eerst verscheen op de helmen van soldaten toen ze een strijd tegen de Saksen vochten. Het symbool was om ervoor te zorgen dat die van de andere helmen zouden opvallen. Sindsdien hebben de Welsh de prei (naast een narcis) aangenomen als hun nationale embleem, en prei is een essentieel onderdeel van een typisch Europees dieet geworden.

Preien kiezen, bewaren en koken

 1. Hoewel je ze het hele jaar door kunt vinden bij de meeste grote supermarkten, zijn prei het meest vers in de winter en het vroege voorjaar. Zoek bij het zoeken naar de perfecte organische prei naar uniforme, lange, stevige, witte stengels met een gezonde wortelbol (niet groter dan 1,5 inch in diameter), vermijd prei die mogelijk vergeeld is. Bewaar ze in uw koelkast, verpakt in een papieren handdoek of plastic zak. Ze moeten twee dagen tot een week vers blijven.

 2. Om prei schoon te maken, zijn er twee verschillende technieken om te kiezen, afhankelijk van hoe u ze wilt voorbereiden. Bij beide methoden is het belangrijk om de groenten eerst grondig te spoelen, omdat prei meestal nog vuil of zand bevat aan de buitenkant.

 3. De eenvoudigste methode veronderstelt dat ze in soep worden gehakt. Snijd eerst de wortel van de prei; snijd ze vervolgens in de lengte. Eenmaal gesneden, doe ze in een kom met koud water en gebruik je handen om het water te schudden en extra vuil te verwijderen. Nu zijn ze klaar om te koken!

 4. Gebruik een scherp mes (beginnend bij ongeveer een kwart inch onder de laagste opening van de prei) om het prei te bereiden om het geheel te gebruiken. Waaier het donkere gedeelte van de prei uit. Reinig de lange, gewaaide toppen grondig onder koud water, snijd vervolgens de donkere toppen af ​​(laat ongeveer 2-3 centimeter van het gewaaide gebied over) en bewaar ze of gooi ze weg. Het donkere gedeelte van een prei wordt over het algemeen alleen gebruikt om soepen en stoofschotels op smaak te brengen, of om bouillon te maken. Snijd ten slotte het worteluiteinde van de prei af en blijf zo dicht mogelijk bij de wortel om ervoor te zorgen dat de groente in één stuk blijft.

 5. Over het algemeen worden prei gekookt, gebakken of rauw gegeten. De hoogste concentratie antioxidanten en gezonde goedheid blijft echter behouden bij het stomen van prei in plaats van koken. (17)

 6. Een van mijn favoriete recepten met prei, vooral tijdens de wintermaanden, is Crockpot Turkey Stew. Het is eenvoudig te maken en lekker.

 7. Prei spelen ook een grote rol in verschillende van mijn aanbevolen Gezonde Soeprecepten, waaronder Aardappel Preisoep, Geroosterde Bloemkool en Preisoep, No-Cream Romige Basilicum Spinaziesoep en Curried Bloemkoolsoep.

 8. Terwijl prei vrijwel anti-allergeen is, maakt ze deel uit van een kleine groep voedingsmiddelen die oxalaten bevatten, die in de natuur voorkomende ionen in planten, dieren en mensen.

 9. Over het algemeen is dit niets om je zorgen over te maken - echter, bij mensen met onbehandelde galblaas- of nierproblemen kan een opeenhoping van oxalaten in lichaamsvloeistoffen mogelijk complicaties veroorzaken in hun reeds bestaande aandoeningen . Als u onbehandelde galblaas- of nierproblemen heeft, raadpleeg dan uw arts over het consumeren van grote hoeveelheden prei.

 10. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407