Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe rozemarijnolie te gebruiken voor haargroei

Hoe rozemarijnolie te gebruiken voor haargroei

 1. Tegen de leeftijd van 50 jaar zal ongeveer de helft van de vrouwen en 85 procent van de mannen enige mate van haarverlies ervaren.

 2. Onderzoek naar rozemarijnolie voor haargroei staat nog in de kinderschoenen, dus er is geen manier om zeker te weten of rozemarijnolie voor iedereen werkt of niet. Deze natuurlijke remedie kan echter veiliger zijn en minder waarschijnlijk bijwerkingen veroorzaken dan sommige medicijnen tegen haargroei.

 3. In dit artikel worden manieren om rozemarijnolie als een huismiddeltje tegen haarverlies te proberen besproken en uitgelegd.

Research

 1. Mensen verliezen hun haar om vele redenen, waaronder infecties, reacties van het immuunsysteem, leeftijd, hormonale verschuivingen en erfelijke aandoeningen van het haarverlies.

 2. Er is geen bewijs dat rozemarijn haarverlies door chemotherapie of andere medicijnen of haarverlies door chronisch haartrekken kan stoppen.

 3. Studies tonen echter aan dat het kruid enkele van de meest voorkomende vormen van haarverlies kan omkeren.

 4. Mannelijke kaalheid (MPB) is een vorm van haarverlies die optreedt wanneer een bijproduct van testosteron genaamd dihydrotestosteron (DHT) de haarzakjes aanvalt.

 5. Zowel mannen als vrouwen produceren testosteron, maar mannen produceren meestal meer testosteron dan vrouwen, dus haarverlies bij mannen kan vaker, op een eerdere leeftijd en uitgebreider voorkomen.

 6. Rozemarijnolie kan helpen bij dit soort haarverlies. Een studie uit 2013 van muizen met testosteron-gerelateerd haarverlies toonde aan dat rozemarijnolie hun haar kon laten groeien. Hoewel de studie niet sluitend is, theoretiseren de auteurs dat rozemarijnolie mogelijk voorkomt dat DHT zich bindt aan hormoonreceptoren waardoor het de haarzakjes kan aanvallen.

 7. Een onderzoek uit 2015 vergeleek rozemarijnolie met minoxidil, een populaire behandeling voor haargroei. Mensen met DHT-gerelateerd haarverlies ontvingen gedurende 6 maanden rozemarijnolie of minoxidil.

 8. Na 3 maanden had geen van beide groepen meer haar. Tegen 6 maanden zagen beide groepen een significante toename van de haargroei.

 9. De groep die werd behandeld met rozemarijnolie had meer haargroei dan de minoxidilgroep, maar het verschil was niet statistisch significant. Dit resultaat suggereert dat rozemarijnolie de haargroei kan bevorderen, maar alleen op de lange termijn.

 10. In dezelfde studie kwam hoofdhuid jeuk vaker voor in de groep die minoxidil kreeg, dus rozemarijnolie zou een betere optie kunnen zijn voor mensen met een geschiedenis van allergieën of huidirritatie.

 11. Een kleine hoeveelheid onderzoek suggereert dat rozemarijnolie ook andere vormen van haarverlies kan omkeren.

 12. Sommige studies, waaronder een studie gepubliceerd in 2017, hebben aangetoond dat rozemarijnolie sommige schimmels en bacteriën kan doden. Dus, wanneer haarverlies te wijten is aan een infectie of een ongezonde hoofdhuid, kan rozemarijnolie helpen.

 13. Er is echter geen bewijs dat rozemarijnolie standaardbehandelingen zou moeten vervangen.

 14. Alopecia areata is een auto-immuunziekte die haaruitval kan veroorzaken. Onderzoek gepubliceerd in 1998 keek naar het effect van aromatherapie met rozemarijnolie op mensen met de aandoening. Ongeveer 44 procent van de deelnemers verbeterde met het gebruik van rozemarijn gedurende 7 maanden, vergeleken met slechts 15 procent die geen behandeling kreeg.

 15. Het is ook mogelijk dat rozemarijnolie de effectiviteit van conventionele behandelingen kan verbeteren, maar geen studies hebben de geldigheid van dit idee getest.

 16. Evenzo is er geen analyse uitgevoerd of rozemarijnolie veilig kan worden gebruikt naast minoxidil of andere haargroeimiddelen.

 17. Iedereen die minoxidil of andere behandelingen voor haargroei gebruikt, moet contact opnemen met zijn arts voordat hij rozemarijnolie-shampoo gebruikt.

Effectiviteit

 1. Mensen die bezorgd zijn over haarverlies, hopen misschien dat rozemarijnolie haarverlies voorkomt voordat het begint. Maar ze moeten zich ervan bewust zijn dat tot nu toe geen enkel onderzoek dit idee heeft getest.

 2. Desalniettemin, als rozemarijnolie de effecten van DHT kan tegengaan, kan het een nuttige behandeling tegen haaruitval zijn in gezinnen met een geschiedenis van kaalheid.

 3. Uit een onderzoek uit 2016 bleek dat rozemarijn de bloedcirculatie en de gezondheid van de huid bij ratten beïnvloedde. Als hetzelfde geldt voor mensen, dan zou rozemarijnolie haarverlies kunnen voorkomen door de gezondheid van haar en hoofdhuid te verbeteren.

Tips

 1. Rozemarijnolie is een natuurlijke remedie, maar dat betekent niet dat het veilig is in alle concentraties of voor alle mensen. Bijgevolg zijn er verschillende dingen die mensen moeten onthouden voordat ze rozemarijnolie gebruiken.

Veiligheid van rozemarijnolie

 1. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, mogen geen rozemarijnolie gebruiken tenzij een arts hen anders adviseert.

 2. Mensen moeten ook voorkomen dat ze rozemarijnolie in hun ogen of mond krijgen en moeten het buiten bereik van kinderen houden.

 3. Er is ook geen bewijs dat rozemarijnolie werkt voor haarverlies bij kinderen of dat het veilig is om te gebruiken bij de hoofdhuid van kinderen.

Hoe rozemarijnolie te gebruiken voor haarverlies

 1. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 2. De eenvoudigste manier om rozemarijnolie te gebruiken, is door een shampoo te proberen met een hoge concentratie rozemarijnolie.

 3. Het is ook mogelijk om thuis rozemarijnshampoo te maken. Voeg eenvoudig 10-12 druppels rozemarijnolie toe aan een shampoo en was het haar dagelijks.

 4. In theorie kan het aanbrengen van rozemarijnolie op de hoofdhuid en het langer laten zitten de effecten ervan verbeteren.

 5. Om een ​​oplossing van rozemarijnolie te maken, kunnen mensen proberen een druppel of twee rozemarijnolie in een dragerolie te verdunnen en het vervolgens een nacht op de hoofdhuid aan te brengen.

 6. Om rozemarijnconcentraat thuis te maken, kunnen een handvol of twee gedroogde rozemarijnbladeren worden toegevoegd aan een kwart liter gedestilleerd water dat is gekookt. Het mengsel moet dan minimaal 5 uur trekken. Langere weektijden zullen hogere concentraties produceren.

 7. Om het mengsel als shampoo te gebruiken, kan het worden gemengd met Castile-zeep in een verhouding van 4 delen zeep op 1 deel rozemarijnconcentraat. Het is ook veilig om een ​​paar druppels rechtstreeks op de hoofdhuid aan te brengen, maar alleen als het mengsel is afgekoeld en altijd na een patch-test om te controleren op allergische reacties.

 8. Rozemarijnolie kan enkele maanden duren om te werken, dus het gebruik ervan vereist ijver en herhaling. Om de voortgang te meten, kan een persoon proberen het aantal haren in een klein gebied op het hoofd te tellen.

 9. Klik hier voor een reeks producten van rozemarijnolie die kunnen helpen bij de haargroei. Let op: deze link brengt u naar een externe site.

 10. Haargroei is notoir traag, dus als u een manier vindt om het te volgen, kunt u gemakkelijker beoordelen of de olie werkt of niet.

 11. Artikel laatst beoordeeld door zo 17 september 2017. Bezoek onze categoriepagina Dermatologie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief om de nieuwste updates over dermatologie te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 12. De Oliveira, J. R., de Jesus, D., Figueira, L. W., de Oliveira, F. E., Pacheco Soares, C., Camargo, S. E.,. . . de Oliveira, L. D. (2017, maart). Biologische activiteiten van Rosmarinus officinalis L (rozemarijn) extract zoals geanalyseerd in micro-organismen en cellen [!Abstract

 13. Kalish, R. S. (1999, mei). Gerandomiseerde trial van aromatherapie: succesvolle behandeling voor alopecia areata [!Abstract

 14. Murata, K., Noguchi, K., Kondo, M., Onishi, M., Watanabe, N., Okamura, K., Matsuda, H. (2013, februari). Bevordering van haargroei door Rosmarinus officinalis blad extract [!Abstract

 15. Panahi, Y., Taghizadeh, M., Marzony, E. T., Sahebkar, A. (2015, 1 januari). Rozemarijnolie versus minoxidil 2% voor de behandeling van alopecia androgenetica: een gerandomiseerde vergelijkende studie [!Samenvatting

 16. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407