Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe snel metaboliseert proteïne?

Gelatineveiligheid

 1. Hoe snel je lichaam eiwitten omzet, komt waarschijnlijk naar boven als je spieren probeert op te bouwen, aan te komen of de juiste hoeveelheid eiwitten consumeert om ervoor te zorgen dat je spieren na een intensieve training goed herstellen. De snelheid van metabolisme wordt beïnvloed door vele factoren, dus het is geen eenvoudig verhaal. Om de eiwitinname te plannen, moet je weten hoeveel eiwit je lichaam gedurende een bepaalde tijd kan metaboliseren en hoe belangrijk het is om precies te beslissen wanneer je het moet consumeren.

Factoren die van invloed zijn op het eiwitmetabolisme

 1. De technische definitie van metabolisme omvat veel meer dan het gewone gebruik van het woord. Eiwitmetabolisme omvat elk proces dat nieuwe eiwitten bouwt en bestaande eiwitten in het lichaam afbreekt. Wanneer de meeste mensen praten over metabolisme - vooral als ze zich zorgen maken over het eiwitmetabolisme - zijn ze gericht op de spijsvertering. Ze willen weten hoe snel ze na het consumeren van eiwitten kunnen verwachten dat aminozuren in de bloedbaan terechtkomen en hun weg naar spieren vinden.

 2. De snelheid van het eiwitmetabolisme gaat op en neer op basis van talloze variabelen. Om te beginnen moeten alle juiste enzymen en voedingsstoffen beschikbaar zijn die nodig zijn voor de stofwisseling, die afhangt van het verkrijgen van al uw andere belangrijke voedingsstoffen en een gezond lichaam. Maar dat is slechts het begin van een lange lijst met potentiële verstorende factoren. Als u maagzuurremmers gebruikt, kan de spijsvertering worden belemmerd, omdat maagzuurremmers maagzuur verlagen en eiwit zuur nodig heeft voor de spijsvertering. Wat je samen met eiwitten eet, maakt ook verschil. Een eiwitdrank die op een lege maag wordt geconsumeerd, reist snel naar de dunne darm en de bloedbaan. Maar als je een grote biefstuk eet, blijft deze ongeveer 20 minuten in de maag en nemen de spijsvertering en opname nog langer in beslag.

Snelheid van eiwitabsorptie

 1. De dunne darm absorbeert aminozuren met een snelheid van 1 tot 10 gram per uur, volgens een rapport in het International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism in april 2006. Op het eerste gezicht lijkt erop dat het eten van een grote hoeveelheid in één keer kan leiden tot verspilde eiwitten, maar dat is niet het geval. Verteerd voedsel blijft uren in de dunne darm, dus met een snelheid van 10 gram gedurende drie uur moet 30 gram eiwit worden opgenomen. Onder normale omstandigheden zal ten minste 90 procent van het geconsumeerde eiwit worden gemetaboliseerd.

 2. Hier is een wending die u misschien niet verwacht; snelheid is niet altijd wenselijk als u de eiwitabsorptie wilt maximaliseren. Een dikke eiwitshake met wat vet reist in ongeveer de helft van de tijd van vast voedsel door de dunne darm. Als de shake meer eiwitten bevat dan kan worden geabsorbeerd voordat deze de dikke darm binnendringt, gaat het extra eiwit verloren. De gemiddelde hoeveelheid geabsorbeerd wei-eiwitconcentraat is 15 gram, meldde het Journal of the International Society of Sports Nutrition in juli 2008. Het is dus logischer om meerdere keren per dag kleinere eiwitshakes te drinken. Je kunt de shake ook bij een maaltijd drinken, omdat het toevoegen van voedsel de beweging van de drank vertraagt.

Eiwitmetabolisme en spieropbouw

 1. De hoeveelheid eiwit die bij elke maaltijd wordt verbruikt - en de frequentie van eten - beïnvloedt het metabolisme van eiwitten in spieren. Wanneer je eiwitten in spieren synthetiseert, bouw je spiermassa op. Onderzoekers ontdekten dat er maar één portie eiwitrijk voedsel van 30 gram nodig is om de spiereiwitsynthese 50 procent boven het nuchtere niveau te verhogen. Bij mensen van alle leeftijden voegt het consumeren van meer dan 30 gram eiwitten tegelijkertijd geen spieropbouwend voordeel toe, volgens de resultaten van de studie, die in september 2009 werden gepubliceerd in het Journal of the American Dietetic Association.

 2. Je verhoogt ook de spiereiwitsynthese door je eiwit op gezette tijden gedurende de dag te eten, meldde het Journal of Nutrition in juni 2014. In deze studie vergeleken de onderzoekers de impact van het eten van ongeveer dezelfde hoeveelheid eiwit bij drie maaltijden die gelijkmatig verdeeld zijn, versus het krijgen van een groot deel eiwit bij één maaltijd. Ze ontdekten dat een regelmatige toevoer van eiwitten 24-uurspiereiwitsynthese beter stimuleerde dan het grootste deel van je eiwitten bij het avondeten. Hoewel het logisch is dat het verstrekken van een gelijkmatige aanvoer van aminozuren het eiwitmetabolisme blijft neuriën, biedt deze studie geen definitief bewijs. Het bevatte slechts acht onderwerpen, wat betekent dat de resultaten mogelijk niet op iedereen van toepassing zijn.

Tips om het eiwitmetabolisme te verbeteren

 1. Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om een ​​optimale eiwitvertering te garanderen, is het beschermen van uw algehele gezondheid. Neem contact op met uw arts als u maag-darmproblemen ervaart die niet verdwijnen, zoals maag- of buikpijn, brandend maagzuur, overmatig gas, een opgeblazen gevoel of diarree. Deze symptomen kunnen wijzen op de aanwezigheid van ontsteking of een gezondheidstoestand die interfereert met het eiwitmetabolisme.

 2. U kunt het eiwitmetabolisme ook stimuleren door de richtlijnen van het specifieke koolhydraatdieet of SCD te volgen, dat werd ontworpen om symptomen te verlichten die worden veroorzaakt door de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en het prikkelbare darmsyndroom. De SDC benadrukt het eten om een ​​volledige spijsvertering te garanderen. Om dat doel te bereiken, stelt het voor om al je vlees eerst te eten, zodat het wordt bedekt met zuren die nodig zijn om eiwitten te verteren, voordat ander voedsel de maag binnenkomt. Het dieet beveelt ook aan om niet bij de maaltijd te drinken om verdunning van maagzuur te voorkomen.

 3. Sommige soorten voedsel bevatten anti-nutritionele factoren, wat betekent dat ze stoffen bevatten die de opname van voedingsstoffen remmen. De meeste mensen kunnen voedsel mengen zonder zich zorgen te maken over de vertering van eiwitten. Maar als u een strikte weerstandstraining volgt, wilt u misschien eiwitten apart eten van voedingsmiddelen met anti-nutritionele stoffen die de eiwitabsorptie beïnvloeden. Deze omvatten mosterd- en canolaproducten, peulvruchten, granen, sojabonen en sojaproducten. Mensen met een veganistisch dieet moeten mogelijk extra eiwit consumeren om de impact van anti-nutritionele factoren te compenseren. Raadpleeg een geregistreerde diëtist als u zich zorgen maakt over uw eiwitbehoeften.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407