Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe Soda vlees beïnvloedt

Procedure

 1. Populaire mythologie rond frisdrank en vlees beweert dat vlees kan worden opgelost in frisdrank, met name Coca-Cola, binnen een dag of twee na onderdompeling. Veel reguliere frisdranken bevatten een soort zuur dat biefstuk en kip mals kan maken, maar de pH-waarde van frisdrank alleen is niet hoog genoeg om stukjes vlees op te lossen.

PH-waarden

 1. Je maag bevat een bepaald niveau van zoutzuur, waardoor de pH-waarde van je maag ergens tussen 1,5 en 3,7 ligt. Hoe lager het pH-niveau, des te groter de zuurgraad en des te effectiever het vlees zal oplossen. Naast het lage pH-niveau van uw maag, heeft uw lichaam enzymen, zoals pepsine, nodig om voedsel in uw maag te verteren en verder af te breken.

 2. Fosforzuur, een zuur dat helpt bij het geven van een pittige smaak aan veel reguliere frisdranken zoals Coca-Cola, Pepsi en Sprite, heeft een pH van ongeveer 2,7, waardoor het zuur genoeg is om tanden te corroderen en krijt. Hoewel de pH van frisdrank binnen hetzelfde bereik ligt als het zuur in je maag, kan frisdrank alleen geen vlees oplossen. Dat komt omdat het de extra enzymen in maagzuur mist die voedingsdeeltjes daadwerkelijk afbreken en oplossen.

Wetenschapsproject

 1. Om het effect van frisdrank op vlees te testen, kunt u een wetenschappelijk experiment uitvoeren. Neem een ​​stuk biefstuk, kip en vis, allemaal even groot, plaats elk stuk in een kom van dezelfde grootte. Vanaf hier giet je twee flessen Coca-Cola of een andere frisdrank in elke kom. Laat de kommen vijf dagen zitten en controleer de resultaten elke dag om eventuele ontbinding op te merken. Indien correct gedaan, zou de frisdrank na vijf dagen het vlees op geen enkele manier mogen oplossen.

Eroderend bot

 1. Hoewel een basisexperiment zal uitwijzen dat het vermogen van soda om vlees op te lossen slechts een mythe is, kan de zuurgraad van de soda rechtstreeks elk bot in het vlees beïnvloeden. Dat komt omdat de pH-waarden van de meeste frisdranken laag genoeg zijn om calcium te eroderen, dat zowel in tandglazuur als in bot voorkomt.

Marinade van vlees

 1. Frisdrank wordt regelmatig gebruikt in steak- en kippenmarinades om een ​​zoete en zure smaak te krijgen. Hoewel frisdrank het vlees niet oplost, helpt de zuurgraad het mals te maken, waardoor het vlees zacht en smaakvol wordt als het langere tijd wordt bewaard, zoals acht uur of 's nachts. De frisdrank wordt vaak gecombineerd met een verdikkingsmiddel, zoals een BBQ-saus of ketchup, om de smaak aan de binnen- en buitenkant van het vlees te behouden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407