Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe te veel kaneel in stoofpot te balanceren

Tips

 1. Kaneel voegt zoetheid en een ietwat exotische toets toe aan een stoofpot, maar overdrijf het door het toe te voegen en je zult ontdekken wat "teveel van het goede" betekent. Afhankelijk van het type kaneel dat je toevoegt, vind je de stoofpot misschien wat pittig en zoet. Je hoeft het niet weg te gooien en helemaal opnieuw te beginnen, maar er is geen exacte wetenschap voor het repareren van te dure gerechten, dus je moet misschien experimenteren om de beste remedie te vinden voor het in evenwicht brengen van de smaak.

Meer ingrediënten toevoegen

 1. De eenvoudigste manier om een ​​te dure stoofpot in evenwicht te houden, is door meer ingrediënten aan de mix toe te voegen. Als je een stoofpot met vlees maakt, zoals rundvlees of lamsvlees, schroei dan eerst meer vlees in een koekepan voordat je het aan de stoofpot toevoegt. Ga eenvoudig door extra vlees toe te voegen om het vetgehalte laag te houden. Extra groenten, zoals aardappelen en wortels, verdunnen ook de smaak van te veel kaneel en zijn een gezondere toevoeging dan meer vlees. Fruit groenten voordat u ze aan de stoofpot toevoegt en kruid ze niet. Het kan zijn dat het toevoegen van tomaten aan een stoofpot de smaak in balans brengt.

Balanskruiden

 1. Als kaneel te sterk is, kunt u andere kruiden toevoegen om de smaak in evenwicht te brengen. Ga voorzichtig en voeg een beetje per keer, smaak testen terwijl je gaat, of je kunt het gerecht volledig overmeesteren. Als de kaneelsmaak te zoet is, voeg dan een contrastrijk sterk kruid toe, zoals chilipoeder, citroenpeper, knoflookpoeder of paprika. Als de kaneel aan de pittige kant is, voeg dan witte of bruine suiker en een zoet kruid toe, zoals nootmuskaat. Een beetje zout kan ook helpen, maar gebruik het spaarzaam, vooral als je naar je natriuminname kijkt.

Vloeistoffen

 1. Door extra vloeistof aan uw stoofpot toe te voegen, verdunt u de smaak van te veel kaneel. Gebruik een milde bouillon, zoals groentebouillon, en voeg een kopje per keer toe. De zuurgraad van tomatensap kan ook helpen de smaak van je stoofpot te egaliseren. Een sterk gekruide stoofpot kan worden afgezwakt door toevoeging van een zuivelproduct, zoals melk of room. Voeg een beetje hete bouillon toe aan je zuiveltoevoeging voordat je het in de stoofpot mengt om stremmen te voorkomen, en gebruik het met mate vanwege het vetgehalte. Sommige stoofschotels profiteren van de toevoeging van een zure vloeistof om de zoetheid in evenwicht te houden. Gebruik citroensap of rode wijnazijn in kleine hoeveelheden.

Tips

 1. Als de kaneelsmaak niet te zoet is, voeg dan een lepel per keer honing toe totdat het gerecht smakelijk is. Als je meer vloeistof toevoegt aan je stoofpot en merkt dat het te dun wordt, meng je maïzena in water en voeg je het aan de hete stoofpot toe als verdikkingsmiddel. Zure room kan ook fungeren als een verdikkingsmiddel, terwijl het ook een kruidige toon krijgt. Voeg bij het balanceren van smaken een klein beetje van je corrigerende ingrediënt tegelijk toe en proef onderweg.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407