Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe te veel zout uit een gerecht te halen

Stap 6

 1. Wanhoop niet als u het recept verkeerd leest en eindigt met een eetlepel in plaats van een theelepel zout. Het is niet nodig om het voedsel weg te gooien. Volgens MyRecipes is de eenvoudigste oplossing voor het probleem om rond het recept te bouwen, bijna alsof je een nieuw gerecht maakt. Verdubbel alle ingrediënten in het recept behalve het zout, en je zult eindigen met een groter gerecht, waarin het zout nu de juiste hoeveelheid moet hebben.

Stap 1

 1. Verdun de schaal. Als je een soep of saus hebt gemaakt, voeg dan meer tomaat, water of bouillon toe aan het gerecht. Door het oorspronkelijke gerecht te verdunnen, krijg je een minder zoute mix. Als u bouillon toevoegt, zorg er dan voor dat deze geen natrium bevat.

Stap 2

 1. Voeg noedels of graan, zoals rijst, toe aan de mix. Volgens de kookwebsite, de kitchn, zullen noedels een deel van het extra zout opnemen. Proef ze na een paar minuten. Als ze niet te zout zijn, kunt u ze binnen laten als onderdeel van het recept. Gooi ze anders weg.

Stap 3

 1. Voeg zure elementen toe aan de schaal. Het toevoegen van azijn, citroen of tomatensaus aan het gerecht kan de zoutsmaak helpen maskeren, volgens MyRecipes. Dit zal het extra zout niet wegwerken, maar het zal gewoon de extra zoutheid afzwakken. Je kunt hetzelfde doen door wat suiker of zoete groenten, zoals wortelen, aan het gerecht toe te voegen.

Stap 4

 1. Voeg een geschilde aardappel toe aan de pot. Sommige koks houden vol dat dit slechts een verhaal is, terwijl anderen erbij zweren. Volgens een artikel uit 2009 in The Guardian, zal het koken van de aardappel gedurende ongeveer 15 minuten het probleem van teveel zout oplossen, omdat de aardappel het extra zout zal absorberen. Gooi het weg als het zacht is en je klaar bent om het gerecht op te dienen.

Stap 4

 1. Verdubbelde ingrediënten uit origineel recept

 2. Tomatensaus

 3. Zoete groenten

 4. Geschilde aardappel

 5. Verdubbelde ingrediënten uit origineel recept

 6. Tomatensaus

 7. Zoete groenten

 8. Geschilde aardappelDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407