Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe zich te ontdoen van scheerbulten op je benen

Wat zijn scheerbultjes?

 1. Soms zie je na het scheren roodheid of bultjes op je benen. Dit kan scheerbrand of bultjes zijn. Scheerbrand of folliculitis treedt meestal direct op na het scheren of wanneer het haar teruggroeit. Het kan de huid op je benen rood en ontstoken laten, of met verhoogde bulten.

 2. Scheerbultjes worden waarschijnlijk veroorzaakt door wrijving door het scheermes en ingegroeide haren. Ingegroeide haren worden veroorzaakt wanneer het haar in uw huid groeit in plaats van eruit. Ze kunnen puistjesachtige bultjes op de huid veroorzaken.

6 manieren om van bultjes af te komen

 1. Sommige mensen hebben meer kans op scheerbultjes omdat ze krullend haar of een gevoelige huid hebben. Scheerbultjes verdwijnen vaak zonder behandeling, maar er zijn manieren om bestaande hobbels te behandelen en te voorkomen dat er zich meer ontwikkelt.

 2. Scheerbrand en bultjes op je benen moeten na verloop van tijd verdwijnen. Vermijd het scheren van de getroffen gebieden terwijl uw benen rood zijn of hobbels hebben. Probeer je benen minder vaak te scheren om stoten te voorkomen, zoals om de dag of slechts een of twee keer per week.

 3. Na het scheren, dep je benen droog met een handdoek en breng je een vochtinbrengende crème aan. Dit hydrateert, verzacht en beschermt je huid en verlicht jeuk als gevolg van scheerbrand of bultjes. Zoek een vochtinbrengende crème die geen alcohol bevat om irritatie van uw huid te voorkomen.

 4. Een vochtinbrengende crème met aloë vera of sheaboter kan de huid op uw benen gladmaken en hydrateren. In sommige gevallen kunt u een allergische reactie hebben op een vochtinbrengende crème of het kan uw haarzakjes blokkeren en meer ingegroeide haren veroorzaken. Stop het gebruik van producten die deze bijwerkingen veroorzaken.

 5. Winkel voor vochtinbrengende crèmes.

 6. Maak na het scheren een washandje nat met koud water en leg het een paar minuten op je benen. Dit kan roodheid en pijn door huiduitslag verminderen door je huid te kalmeren.

 7. Scheerbultjes kunnen worden veroorzaakt door ingegroeide haren. Dit zijn haren die uitgroeien, maar terug krullen in de huid en deze binnendringen, waardoor ontstekingen, puistachtige bultjes, irritatie en jeuk ontstaan. Exfoliëren van je huid voor het scheren kan dode huid verwijderen en ingegroeide haartjes helpen voorkomen. Exfoliëren kan ook helpen om ingegroeide haartjes los te laten. [! 106087 => 1140 = 2!

 8. Misschien vindt u dat een huismiddeltje uw scheerbrand of bultjes kalmeert. Probeer een aspirinepasta te maken met twee niet-gecoate tabletten aspirine en een theelepel water. Verdun de aspirine en breng een kwartier aan op de scheerbulten.

 9. Andere remedies voor scheerbrandwonden die u thuis kunt vinden zijn:

 10. Voordat u dit gebruikt om uw scheerbrand te behandelen, voert u een kleine pleistertest op uw huid uit om te controleren of u geen allergische reactie krijgt. Smeer vervolgens een dunne laag over de huid met scheerbrand. Laat het 15-20 minuten rusten en spoel het vervolgens af met koud water.

 11. Scheerbultjes die ontstoken lijken of extra tijd nodig hebben om te genezen, kunnen worden geholpen met een lokale steroïde. Deze crèmes verminderen ontstekingen. Je kunt hydrocortison crèmes vinden bij je lokale drogisterijen. Als u na twee tot drie dagen geen veranderingen in uw scheerbrand ziet, neem dan contact op met uw arts. Ze kunnen steroïden en antibiotica op sterkte voorschrijven om infecties te behandelen.

 12. Winkel voor hydrocortizoncrème.

Wanneer moet ik naar een dokter?

 1. Let op je scheerbrand en scheermes stoten van dichtbij. Als ze binnen twee tot drie dagen niet beter worden, moet u uw arts raadplegen. Scheerbrand en bultjes kunnen een infectie veroorzaken, die moet worden behandeld met lokale of orale medicijnen.

 2. Ernstige bultjes kunnen ook leiden tot littekens of donker worden van uw huid. Uw arts kan u helpen de scheerbrand of bultjes te behandelen en u ook verwijzen naar speciale producten die u moet gebruiken om deze aandoening te voorkomen.

Hoe zich te ontdoen van scheerbultjes in andere gebieden

 1. Als u scheerbrand of bultjes in andere delen van uw lichaam ervaart, kunt u veel van deze behandelmethoden gebruiken. In de meeste gevallen is het het beste om het scheermes te laten branden of scheerbultjes vanzelf genezen voordat je weer gaat scheren.

Hoe toekomstige scheerbultjes te voorkomen

 1. Probeer scheerbrandwonden en bultjes helemaal te voorkomen door goede scheergewoonten te volgen.

 2. Vermijd scheren:

 3. Scheer je benen nooit als ze droog zijn en probeer je te scheren aan het einde van je bad of douche. Dit zorgt ervoor dat je je huid hebt geëxfolieerd, dode huidcellen hebt weggewassen en dat je je poriën hebt geopend door langdurige blootstelling aan warm water.

 4. Vermijd scheerapparaten voor eenmalig gebruik en vervang uw scheerapparaat na vijf tot zeven keer gebruiken. Zorg ervoor dat je het scheermes na elk gebruik goed afspoelt. Probeer een scheerlotion in plaats van zeep, die je benen kan irriteren of uitdrogen.

 5. Om de korrel van je haar te vinden, kijk eerst om te bepalen op welke manier je haar groeit. Pak je hand en beweeg deze langs je been. Als je haar naar beneden wordt geduwd, volg je het graan. Als het omhoog wordt geduwd, ga je tegen het graan in.

De onderste regel

 1. Scheerbrand of bultjes op je benen zullen na verloop van tijd verdwijnen, zolang je je huid voorzichtig behandelt en je benen niet verder irriteert. U moet vermijden het ontstoken gebied te scheren totdat het verdwijnt om verergering van de aandoening te voorkomen. Gebruik de bovengenoemde tips om je huid te kalmeren terwijl deze geneest. Raadpleeg uw arts als uw scheerbrand of scheerbultjes niet vanzelf zijn genezen of als u een infectie of een andere aandoening vermoedt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407