Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe zijn cashewnoten goed voor u?

Cashewnoten en Keto-diëten

 1. Cashewnoten bieden verschillende gezondheidsvoordelen, hoewel velen ze niet eten vanwege hun vetgehalte. Het feit is dat cashewnoten minder vet bevatten dan veel andere noten, en wat ze wel bevatten is voornamelijk onverzadigd vet. Onverzadigde vetten kunnen het cholesterolgehalte verlagen en de gezondheid van het hart verbeteren. Naast het leveren van gezonde vetten, hebben cashewnoten een positieve invloed op uw gezondheid op verschillende andere manieren.

Zorg voor de benodigde mineralen

 1. Cashewnoten kunnen helpen de mineralenbalans in uw lichaam te behouden die nodig is voor een optimale gezondheid, omdat ze veel mineralen bevatten, met koper als de meest voorkomende. Een 1 oz. portie geroosterde cashewnoten bevat 0,6 mg koper, dat is meer dan 30 procent van de aanbevolen inname door het Institute of Medicine. Koper heeft uw lichaam nodig voor de productie van hemoglobine, collageen, elastine en de bescherming van zenuwvezels. Andere mineralen in cashewnoten zijn magnesium, fosfor, mangaan, zink, ijzer, kalium, selenium en calcium. Cashewnoten bevatten alleen een spoor natrium, tenzij u gezouten noten koopt.

Geef vitamines

 1. Hoewel het vitaminegehalte in cashewnoten niet zo gul is als hun mineraalgehalte, dragen ze toch bij aan uw aanbevolen dagelijkse inname. Dezelfde 1 oz. portie die verschillende mineralen levert, geeft u meer dan 10 procent van uw aanbevolen dagelijkse vitamine K-inname, die nodig is voor uw bloed om goed te stollen. Cashewnoten leveren ook de B-vitamines, in kleinere hoeveelheden, en een spoor van vitamine E. Samen met vitamines voegen cashewnoten vezels en eiwitten aan uw dieet toe.

Diabetesrisico verminderen

 1. Cashewnoten zijn gunstig voor het beheersen van de bloedsuikerspiegel, volgens een studie in het decembernummer van "Molecular Nutrition and Food Research." In de studie testten onderzoekers van de Universiteit van Montreal een extract van cashewnoten, dat anacardinezuur bevat, op laboratoriumratten. De resultaten van hun studie tonen aan dat het anacardinezuur het vermogen van suiker om cellen binnen te komen verbetert, wat de hoeveelheid suiker die in de bloedbaan circuleert, vermindert. Cashewnoten kunnen ook het metabolisme van suiker in energie bevorderen, een proces dat glycolyse wordt genoemd. Het beheersen van de bloedsuikerspiegel vermindert het risico op diabetes, een aandoening die vaak wordt geassocieerd met obesitas en hartaandoeningen.

Kankerrisico verminderen

 1. Cashewnoten bevatten verschillende antioxidantverbindingen die worden beschouwd als middelen tegen kanker. Het National Cancer Institute legt uit dat vrije radicalen, die beschadigde moleculen zijn, gezonde cellen aanvallen, DNA veranderen en mogelijk leiden tot kanker. Proanthocyanidinen zijn enkele van de antioxidantverbindingen in cashewnoten. Deze nuttige chemicaliën kunnen de groei van bepaalde kankercellen stoppen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407