Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe zwelling met deze vruchten te verminderen

Stap 5

 1. Zwelling van het lichaam, vaak aangeduid als oedeem, komt het meest voor in de handen, armen, voeten, enkels en benen, volgens Mayo Clinic. Hoewel zwelling een teken kan zijn van bepaalde onderliggende medische aandoeningen, moet een arts worden geraadpleegd als de zwelling gedurende een lange periode aanhoudt. Sommige anti-oxidantrijke vruchten kunnen helpen bij milde zwelling veroorzaakt door dingen zoals te lang op één plaats zitten of te veel zout eten.

Stap 1

 1. Voeg dagelijks ingeblikte of verse tomaten toe aan één maaltijd. Tomaten kunnen aan salades, sandwiches worden toegevoegd, tot pastasaus worden gemaakt of in soepen als basis worden gebruikt. Als bijkomend voordeel zijn tomaten rijk aan vitamines en mineralen.

Stap 2

 1. Doe verse bosbessen in ontbijtgranen of havermout, eet ze als snack of dessert of maak gezonde fruitshakes met bevroren bessen. Verse of bevroren bosbessen zonder toegevoegde suiker bevatten 80 calorieën per kop, waardoor ze een caloriearm voedsel zijn met zeer weinig vet. Een portie bosbessen bevat ook 14 mg vitamine C, volgens de Amerikaanse Highbush Blueberry Council.

Stap 3

 1. Vervang met suiker gevulde desserts en snacks door voedingsmiddelen die zijn gezoet met kersen, frambozen, appels, perziken of pruimen, die allemaal veel antioxidanten bevatten. Met fruit gezoete en op fruit gebaseerde desserts worden op grote schaal verspreid in de meeste markten, evenals reformwinkels en gourmetwinkels. Desserts op basis van fruit en fruit-gezoet bevatten doorgaans minder calorieën en vet dan die bereid met geraffineerde suiker, wat de zwelling kan verergeren.

Stap 4

 1. Snack overdag op verse aardbeien, bramen of rode druiven in plaats van op zoek naar bewerkte voedingsmiddelen zoals bewerkte chips of crackers. Voor een beetje meer eiwitten en om honger te onderdrukken, meng verse bessen met een beetje Griekse yoghurt of yoghurt zonder zuivelproducten.

Stap 4

 1. Ingeblikte of verse tomaten

 2. Verse of bevroren bosbessen

 3. Levensmiddelen op basis van vruchten of met fruit gezoet

 4. Verse aardbeien (optioneel)

 5. Verse bramen (optioneel)

 6. Verse rode druiven (optioneel)

Stap 4

 1. Naast het eten van bepaalde soorten fruit om zwelling te verminderen, beveelt het University of Maryland Medical Center aan om mogelijke allergenen uit te schakelen, zoals melk, kaas, soja, maïs, gluten, witbrood, pasta en voedingsmiddelen die chemische toevoegingen.

 2. Groenten kunnen ook helpen om zwelling te verminderen. Een paar van deze groenten zijn pompoen, paprika, bieten, asperges, spinazie, boerenkool, pompoen, prei en uien.

 3. Naast het eten van bepaalde soorten fruit om zwelling te verminderen, beveelt het University of Maryland Medical Center aan om mogelijke allergenen uit te schakelen, zoals melk, kaas, soja, maïs, gluten, witbrood, pasta en voedingsmiddelen die chemische toevoegingen.

 4. Groenten kunnen ook helpen om zwelling te verminderen. Een paar van deze groenten zijn pompoen, paprika, bieten, asperges, spinazie, boerenkool, pompoen, prei en uien.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407