Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoeveel bruine rijst moet ik eten om gezond te zijn?

Serveersuggesties

 1. Bruine rijst biedt voedingsstoffen in grotere hoeveelheden dan die aanwezig zijn in geraffineerde witte rijst of andere geraffineerde granen. Het bepalen van precies hoeveel bruine rijst je moet eten is een sterk geïndividualiseerd proces. De huidige voedingsrichtlijnen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw bieden u echter algemene richtlijnen voor gezonde hoeveelheden volkorenconsumptie.

Serveersuggesties

 1. De hoeveelheid bruine rijst die u moet eten, hangt af van uw dagelijkse caloriebehoeften en voedselvoorkeuren. Over het algemeen kun je 1 tot 3 kopjes rijst per dag eten.

Consumptie van volle granen

 1. Bruine rijst behoort tot de graanfamilie. De hoeveelheid granen die u nodig heeft, hangt af van uw calorie- en voedingsbehoeften. Als u op dieet bent en uw calorieën beperkt tot 1200 per dag, hebt u slechts 4 ons granen nodig. Een persoon die het standaard dieet van 2000 calorieën consumeert, heeft 6 ons granen nodig. Een zeer actieve persoon die 2.600 calorieën eet, kan elke dag 9 ons granen hebben. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen geven aan dat van uw dagelijkse hoeveelheid graan, minimaal 50 procent uit volle granen moet komen. Als u besluit dat u 4 ons granen per dag moet eten, komt een portie gekookte bruine rijst overeen met 1 ons granen.

Voedingswaarde Informatie Bruine Rijst

 1. Een kopje bruine rijst bevat 218 calorieën, volgens het USDA Nutrient Data Laboratory. De portie van 1 kopje geeft je ook 46 g koolhydraten, minder dan 2 gram vet en bijna 5 gram eiwit. Bruine rijst bevat de hele rijstkorrel inclusief de kiem, zemelen en endosperm. De Minnesota Department of Health-website legt uit dat de zemelen je B-vitamines en mineralen zoals ijzer en magnesium geven. Het middelste deel van de rijstpit bevat veel van de koolhydraten en eiwitten, en de binnenste laag, de kiem, bevat wat vet, vitamines en de antioxidant vitamine E.

Overwegingen bij het eten van bruine rijst

 1. Als u diabetes heeft, is bruine rijst wellicht een gezonder alternatief voor geraffineerde witte rijst vanwege het hogere vezelgehalte en de gematigde glycemische index. Het University of Maryland Medical Center beveelt aan om 50 gram vezels per dag als diabetes te consumeren, en 1 kopje bruine rijst geeft je elke dag 3,5 gram vezels. Raadpleeg altijd uw voedingsdeskundige voordat u meer van een bepaald voedingsmiddel aan uw dieet toevoegt. Naast het hebben van voordelen voor diabetici, kan bruine rijst u ook helpen bij het handhaven van het gewicht vanwege de vullende, bevredigende aard van de rijst, het hoge vezelgehalte en de relatief lage calorieën.

Strategieën bij het eten van bruine rijst

 1. Varieer de hele granen die je eet. Als je 5 ons granen per dag nodig hebt, eet dan 2 ons, of 1 kop bruine rijst, en de andere van granen zoals granen, havermout, volkorenbrood, popcorn of quinoa. Maak uw bruine rijst een deel van uw maaltijd door groenten, bonen of natriumvrije smaakmakers toe te voegen. Als je het moeilijk vindt om de tijd te vinden om langkorrelige bruine rijst 45 minuten te koken, koop dan snelkokende bruine rijst of kook een grote hoeveelheid bruine rijst tegelijk en vries de rijst in porties van 1 kop.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407