Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoeveel calorieën bevat een plakje Cheesecake?

Gezonde manieren om spek en eieren te koken

 1. De oorsprong van cheesecake is onzeker, maar er wordt aangenomen dat het aan de atleten werd geserveerd tijdens de eerste Olympische spelen in 776 voor Christus. Een recept voor cheesecake werd rond 200 voor Christus gevonden in een Romeins verhandeling. Eeuwen later is cheesecake nog steeds een favoriet dessert, maar je moet op de portiegrootte letten, want volle cheesecake is een calorierijk dessert.

Basisprincipes van Cheesecake

 1. Je zult zoveel verschillende recepten voor cheesecake vinden als er smaakopties zijn, maar ze beginnen allemaal met slechts een paar essentiële ingrediënten. De klassieke cheesecake-korst is gemaakt van gemalen grahamcrackers en boter. De basisvulling bestaat uit suiker, eieren, vanille en een soort kaas. Volgens de What's Cooking America-website zijn de meest gebruikte kazen roomkaas, Neufchatel, cottage cheese en ricotta.

Commercieel bereide Cheesecake

 1. De Nutrition Labelling and Education Act, of NLEA, bepaalt standaard portiegroottes op basis van de hoeveelheid die gewoonlijk in een portie wordt geconsumeerd. Een NLEA-portie van een gewone, commercieel bereide cheesecake weegt 125 gram en heeft 401 calorieën. Dit kan echter een grotere portie zijn dan je normaal eet, vooral voor zo'n rijk dessert. De USDA rapporteert de calorieën voor een portie die slechts 80 gram weegt en gelijk is aan 1/6 van een hele cheesecake. Deze portie heeft 257 calorieën, 4 gram eiwit en 20 gram totale koolhydraten.

No-Bake Cheesecake

 1. De USDA Nutrient Database maakt onderscheid tussen commercieel bereide cheesecake en een no-bake cheesecake gemaakt van een mix. Een plakje no-bake cheesecake die hetzelfde gewicht heeft als het kleine deel van de voorbereide cheesecake - 80 gram - heeft 219 calorieën. Het heeft dezelfde hoeveelheid eiwit als de bereide cheesecake en 28 gram totale koolhydraten.

Calorieën uit vet

 1. Cheesecake haalt een goed percentage van zijn calorieën uit vet. Een 80 gram plak commercieel bereide cheesecake heeft 18 gram totaal vet. Dit betekent dat je 162 calorieën uit vet haalt, wat 63 procent van de totale calorieën is. De no-bake-versie heeft slechts 10 gram totaal vet. In deze cheesecake krijg je slechts 90 calorieën uit vetten, wat niet helemaal de helft van de totale calorieën is. De American Heart Association beveelt aan om uw dagelijkse vet te beperken tot 25 tot 35 procent van uw totale dagelijkse calorieën.

Houd het deksel op calorieën

 1. Wanneer u thuis cheesecake maakt, kunt u enkele van de calorierijke ingrediënten besturen. Als je met roomkaas blijft, krijg je ongeveer tweederde minder calorieën door het gebruik van magere roomkaas. Ricottakaas heeft de helft van de calorieën als roomkaas en cottage cheese heeft aanzienlijk minder, maar het gebruik van een van deze alleen levert niet helemaal hetzelfde resultaat op. Probeer de helft van de roomkaas te vervangen door een optie met minder calorieën. Sommige recepten vragen om zure room en zware room, maar ze voegen veel calorieën en vet toe, dus kies voor vetvrije merken. Wanneer je fruit toevoegt, blijf dan bij heel fruit en beperk de hoeveelheid toegevoegde suiker.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407