Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoeveel calorieën zitten er in aardappelpuree?

Waarschuwing

 1. Gesneden, in blokjes gesneden, gebakken, gefrituurd en gepureerd - noem maar op en de aardappel heeft het gedaan. Het meest voorkomende recept van de aardappel is aardappelpuree. De romige textuur en de donzige consistentie van dit gerecht maken deze spuds een wenselijke aanvulling voor veel maaltijden.

Voedingswaarden

 1. Voedingswaarden voor aardappelpuree variëren vanwege het type aardappel, melk en boter dat wordt gebruikt bij de bereiding. Volgens "Choose Your Foods: Exchange Lists for Diabetes" is een portie aardappelpuree 1/2 kop, die kan variëren van 100 tot 200 calorieën per portie. Een recept voor zelfgemaakte aardappelpuree van The Daily Plate met behulp van boter en melk is goed voor 171 calorieën voor 3/4 kop. Het bevat 7 g totaal vet uit de boter en melk, 303 mg cholesterol en 24 g koolhydraten. Aardappelen bevatten 27 mg vitamine C, wat bijna 50 procent van uw dagelijkse waarde is. Aardappelen zijn ook een goede bron van kalium, volgens de Idaho Potato Commission.

Types

 1. All About Potatoes geeft de verschillende soorten aardappelen weer als gele aardappelen, rode aardappelen, roodbruine aardappelen, witte aardappelen en jonge vis. Gele aardappelen kunnen voor elk type recept worden gebruikt en worden als "universele" aardappelen beschouwd. Russett-aardappelen bevatten veel zetmeel en zijn goed voor koken en pureren. Ze bevatten 168 calorieën per middelgrote aardappel. Witte aardappelen bevatten het laagste zetmeel en zijn ook goed voor het pureren. Witte aardappelen bevatten ook het laagste aantal calorieën met 149 calorieën per middelgrote aardappel. Alle aardappelen bevatten zetmeel dat als koolhydraat wordt beschouwd en de belangrijkste factor is die bijdraagt ​​aan calorieën in aardappelen.

Bereiding

 1. Voor een eenvoudig recept van aardappelpuree met vier personen zijn drie grote aardappelen nodig, geschild, in blokjes en gekookt tot ze zacht zijn. Het water wordt afgevoerd en de aardappelen worden in een middelgrote kom geplaatst waaraan 1/4 kopje 1 procent melk en een eetlepel boter worden toegevoegd. Het mengsel wordt vervolgens luchtig geslagen en naar wens gekruid met peper en zout en andere kruiden.

Toevoegingen

 1. Afhankelijk van de bereiding bevatten sommige aardappelpuree meer calorieën dan andere. Het gebruik van zure room in aardappelpuree kan bijvoorbeeld 50 extra calorieën per 2 eetlepels toevoegen. Boter is de calorie boosdoener in aardappelpuree en voegt 100 calorieën per eetlepel toe. Melk wordt meestal spaarzaam gebruikt om aardappelpuree romiger te maken. Een vierde kopje melk van 1 procent draagt ​​20 calorieën bij aan een recept van aardappelpuree. Zout wordt naar smaak toegevoegd maar draagt ​​niet bij aan calorieën.

Gezonde alternatieven

 1. Om aardappelpuree met minder calorieën te maken, schakelt u over op vetarme toevoegingen zoals magere melk en botersubstituten. Voor de smaak, voeg in plaats van kaas toe te voegen gehakte groene uien of knoflook toe. Een ranchdressing-mixpakket voegt een andere smaak aan de aardappelen toe zonder extra calorieën toe te voegen. Het belangrijkste is dat u op uw portiegrootte let. Hiermee kun je genieten van aardappelpuree en tegelijkertijd je calorieën beperken.

 2. Om aardappelpuree met minder calorieën te maken, schakelt u over op vetarme toevoegingen zoals magere melk en botersubstituten. Voor de smaak, voeg in plaats van kaas toe te voegen gehakte groene uien of knoflook toe. Een pakket met ranchdressingmix voegt een andere smaak aan de aardappelen toe zonder extra calorieën toe te voegen. Het belangrijkste is dat u op uw portiegrootte let. Hiermee kun je genieten van aardappelpuree en tegelijkertijd je calorieën beperken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407