Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoeveel calorieën zitten er in cashewnoten?

Inzicht van experts

 1. Cashewnoten en andere noten waren vroeger de vloek van een "gezond" dieet vanwege hun hoge vetgehalte. Nu beveelt "Dieetrichtlijnen voor Amerikanen, 2010" aan om deze op te nemen als onderdeel van uw dagelijkse menu. Ze bevatten zulke uiteenlopende voedingsstoffen, waaronder mineralen, antioxidanten en fytosterolen, dat elke dag een handvol eten het risico op hartaandoeningen kan verlagen. De enige vangst is dat, omdat cashewnoten veel calorieën bevatten, het genieten van meer dan een handvol een heilzame snack kan veranderen in de potentiële bron van extra kilo's.

Voordelen en risico's van cashewnoten

 1. Cashewnoten bevatten meer ijzer, zink en koper dan elke andere boomnoot. Ze zijn ook de tweede beste noot om te kiezen voor magnesium. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw meldt dat 1 ons drooggebrande cashewnoten 0,6 milligram koper bevat, of een derde van de dagelijkse waarde op basis van dagelijks 2000 calorieën. Hetzelfde deel levert 18 procent van de dagelijkse waarde van magnesium en ongeveer 11 procent voor mangaan en zink. Deze mineralen vervullen verschillende rollen, van energieproductie en ijzergebruik tot het opbouwen van sterke botten en het ondersteunen van een gezond immuunsysteem.

 2. Boomnoten, inclusief cashewnoten, zijn verantwoordelijk voor een van de meest voorkomende en ernstige voedselallergieën. Nootallergieën duren meestal een leven lang. Ze kunnen ook levensbedreigende reacties veroorzaken. Als u allergisch bent voor een ander type boomnoot, moet u cashewnoten vermijden. Wanneer je naar cashewnoten winkelt, zul je ze niet nog in de schelp vinden. Als je ze in de schaal vindt, koop ze dan niet. Cashewells bevatten een olieachtige vloeistof die giftig is en een ernstige reactie kan veroorzaken als deze in contact komt met de huid. De moer heeft geen giftige olie, maar speciale procedures worden gevolgd om ervoor te zorgen dat de kernel veilig uit de buitenste schil wordt verwijderd.

Calorieën in cashewnoten

 1. Zoals alle noten bevatten cashewnoten veel calorieën. Je krijgt 163 calorieën door het eten van 1 ons droog geroosterde cashewnoten. Het zal je misschien verbazen dat een ons met olie geroosterde cashewnoten ongeveer hetzelfde aantal calorieën bevat. Wanneer u cashewnoten eet, is portiecontrole essentieel. Een portie van 1 ons is ongeveer gelijk aan een handvol. Maar om preciezer te zijn, giet een handvol en tel het nummer dat je vasthoudt. Als uw handvol meer dan ongeveer 18 cashewnoten bevat, eet u meer dan 1 ons.

 2. Een dagelijkse portie noten kan aanzienlijke gezondheidsvoordelen opleveren, maar je zult alle positieve punten teniet doen als je cashewnack genoeg extra calorieën toevoegt om gewichtstoename te veroorzaken. Steek geen handvol noten in je mond zonder bij te houden hoeveel je eet. Neem calorieën van cashewnoten op als onderdeel van uw totale calorieën in plaats van ze toe te voegen aan uw normale dieet. Het kost slechts 3500 extra calorieën om een ​​pond te winnen. Als uw typische dally handvol cashewnoten gelijk is aan 2 ons - en calorieën uit de noten uw dagelijkse doel overtreffen - krijgt u een pond in 11 dagen.

Vette calorieën in cashewnoten

 1. Totale calorieën zijn de onderste regel voor gewichtsbehoud, maar het aantal calorieën uit vet is een andere belangrijke overweging voor uw gezondheid. Een ons cashewnoten heeft 13 gram totaal vet, wat overeenkomt met 117 calorieën. Het Institute of Medicine beveelt aan om 20 tot 35 procent van je totale dagelijkse calorieën uit vetten te halen. Gebaseerd op een dieet met 2000 calorieën per dag, is een portie cashewnoten ongeveer 6 procent van de aanbevolen vetinname. Dat is veel vet voor een kleine hoeveelheid voedsel, dus zorg ervoor dat je dit in je totale dagelijkse inname verwerkt.

 2. Positief is dat cashewnoten voornamelijk gezonde onverzadigde vetten leveren en geen cholesterol bevatten. Ongeveer 60 procent van het vet bestaat uit enkelvoudig onverzadigd vet en nog eens 17 procent is meervoudig onverzadigd vet. Beide vetten verlagen het totale cholesterolgehalte en helpen bij het verlagen van de lipoproteïnen met lage dichtheid, die beter bekend staan ​​als slechte cholesterol. Maar enkelvoudig onverzadigde vetten bieden nog een voordeel: ze kunnen helpen bij het verhogen van het gehalte aan lipoproteïnen met een hoge dichtheid of HDL's. HDL's worden goede cholesterol genoemd omdat ze ongezonde vetten naar de lever vervoeren, waar ze uit het lichaam worden verwijderd.

Calorieën uit koolhydraten in cashewnoten

 1. Cashewnoten bevatten 9 gram totale koolhydraten in een portie van 1 ons. Hoewel dit geen significante hoeveelheid is - het is slechts 3 procent van de dagelijkse waarde voor koolhydraten - bevatten cashewnoten meer koolhydraten dan elke andere boomnoot. De meeste noten hebben zelfs geen glycemische index, wat betekent dat ze de bloedsuikerspiegel niet beïnvloeden. Cashewnoten hebben een glycemische indexscore van 22, wat aangeeft dat ze waarschijnlijk de bloedsuikerspiegel slechts licht beïnvloeden. Voedingsmiddelen moeten een glycemische indexscore van ten minste 56 hebben om een ​​matig effect te hebben.

 2. Cashewnoten bevatten een kleine hoeveelheid voedingsvezels - bijna 1 gram per portie van 1 ons of 4 procent van de dagelijkse waarde - en ongeveer 1 gram natuurlijke suiker, die is opgenomen in de calorieën voor totale koolhydraten. De resterende koolhydraten bestaan ​​voornamelijk uit zetmeel, wat een groot, complex koolhydraat is dat helpt bloedsuikerpieken te voorkomen omdat het langzamer wordt verteerd dan eenvoudige suiker.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407