Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoeveel chocolade is veilig als u zwanger bent?

Chocolade-gezondheidsrisico's

 1. Zwangerschap vereist voorzichtigheid als het gaat om bepaalde voedingsmiddelen die het risico op schade aan uw baby vergroten en uw zwangerschap in gevaar kunnen brengen. Chocolade is veilig om te eten terwijl je zwanger bent en kan zelfs gezondheidsvoordelen bieden in gematigde hoeveelheden. Elke zwangerschap is anders, dus bespreek eventuele voedingsproblemen met uw arts. De hoeveelheid chocolade die veilig is om te eten, is afhankelijk van de gezondheidsomstandigheden rondom je zwangerschap.

Vet en calorieën

 1. Chocolade kan voordelen voor de gezondheid bieden, maar te veel ervan eten tijdens de zwangerschap kan betekenen dat u te veel vet en te veel calorieën krijgt, wat overmatige gewichtstoename kan veroorzaken. Te zwaar worden tijdens de zwangerschap kan leiden tot zwangerschapsdiabetes, vermoeidheid, spataderen, hoge bloeddruk en een verhoogde kans om een ​​keizersnede te ondergaan. Anderhalve gram melkchocolade bevat 235 calorieën en 13 g vet, en een vergelijkbare hoeveelheid pure chocolade heeft 290 calorieën en 19 g vet.

Cafeïne

 1. Tijdens de zwangerschap moet u uw inname van cafeïne controleren en deze beperken tot niet meer dan 200 milligram per dag. Te veel cafeïne is gekoppeld aan een miskraam, meldt de March of Dimes. Chocolade bevat wat cafeïne, en als je het eet in combinatie met koffie, thee en frisdranken, kun je de hoeveelheid die tijdens de zwangerschap als gezond wordt beschouwd, overschrijden. Een portie van 1,5 ounce melkchocolade bevat 9 milligram cafeïne en dezelfde hoeveelheid donkere chocolade heeft 43 milligram.

Sugar

 1. Chocolade is vaak rijk aan suiker, met ongeveer 23 gram per 1,5 ons melkchocolade en ongeveer 18 gram voor een vergelijkbare hoeveelheid donkere chocolade. Tijdens de zwangerschap verhoogt het consumeren van teveel suiker het risico op overgewicht, zwangerschapsdiabetes en tandgezondheidsproblemen. Je verloskundige kan je helpen bepalen wat een veilige hoeveelheid suiker is voor jou en je ontwikkelende baby, waardoor je erachter kunt komen hoeveel chocolade je veilig kunt eten.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Af en toe een portie chocolade eten zal uw zwangerschap waarschijnlijk niet schaden en kan zelfs gezondheidsvoordelen bieden. Een portie van 100 gram pure chocolade heeft 31 milligram calcium en dezelfde hoeveelheid melkchocolade bevat 83 milligram. Calcium is belangrijk voor de botten en tanden van uw ontwikkelende baby. Chocolade bevat ook antioxidanten, die de immuniteit van u en uw baby beschermen en het risico op gezondheidscomplicaties zoals hartaandoeningen en kanker verminderen. In een studie die werd gepubliceerd in het mei 2008 nummer van "Epidemiology," ontdekten Yale-onderzoekers dat chocolade-inname tijdens de zwangerschap het risico op pre-eclampsie met maximaal 70 procent verminderde. Preeclampsie wordt gekenmerkt door hoge bloeddruk en hoge eiwitgehaltes in uw urine. De aandoening kan u of uw baby in ernstige gevallen de dood tot gevolg hebben. De studie merkt op dat pure chocolade, in een hoeveelheid van vijf of meer porties per week, het meest effectief was in het voorkomen van pre-eclampsie wanneer het werd geconsumeerd in het derde trimester van de zwangerschap.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407