Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoeveel eiwit in kip? Borst, dij en meer

De onderste regel

 1. Kip is een van de meest geconsumeerde vlees wereldwijd.

 2. Het is vooral populair bij fitnessliefhebbers omdat het een geweldige bron van eiwitten is.

 3. Eiwitrijk voedsel kan u helpen uw gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken, zoals spieren opbouwen, spieren behouden en vet verliezen (1, 2).

 4. Kip komt echter in verschillende delen, waaronder borsten, dijen, vleugels en drumsticks. Elke snee bevat een andere hoeveelheid proteïne, vet en calorieën, dus elke snee werkt het beste voor verschillende doeleinden.

 5. Dit artikel onderzoekt hoeveel eiwit in verschillende delen kip zit, waaronder borsten, dijen, vleugels en drumsticks.

Kipfilet: 54 gram eiwit

 1. Kipfilet is een van de meest populaire stukken kip.

 2. Een gekookte kipfilet zonder vel (172 gram) bevat 54 gram eiwit. Dit is gelijk aan 31 gram eiwit per 100 gram (3).

 3. Een kipfilet heeft ook 284 calorieën, of 165 calorieën per 100 gram. 80% van de calorieën komt uit eiwitten, terwijl 20% uit vet komt (3).

 4. Kipfilet is vooral populair bij bodybuilders en degenen die willen afvallen. Door het hoge eiwitgehalte en het lage caloriegehalte kun je meer kip eten zonder je zorgen te maken over het consumeren van te veel calorieën.

Kippendij: 13,5 gram eiwit

 1. Kippendij is een ander populair stuk vlees dat iets goedkoper is dan kipfilet.

 2. Een zonder vel, gekookte dij zonder been (52 gram) bevat 13,5 gram eiwit. Dit is gelijk aan 26 gram eiwit per 100 gram (4).

 3. Kippendijen hebben ook 109 calorieën per dij, of 209 calorieën per 100 gram. 53% van de calorieën komt uit eiwitten, terwijl 47% uit vet komt (4).

 4. Interessant is dat kippendijen een iets donkerdere kleur hebben dan kipfilet. Dit komt omdat de poten van de kip actiever zijn en meer myoglobine bevatten. Deze molecule helpt actieve spieren van zuurstof te voorzien en maakt ze ook roder (5).

 5. Sommige mensen vinden dat de duisternis van kippendijen hen een meer sappige smaak geeft.

Kippentrommel: 12,4 gram eiwit

 1. De kippenpoot bestaat uit twee delen - de dij en de drumstick. De drumstick is het onderste deel van de kippenpoot, ook bekend als het kalf.

 2. Eén kippenbout zonder vel of botten (44 gram) bevat 12,4 gram eiwit. Dit is gelijk aan 28,3 gram eiwit per 100 gram.

 3. Kippentrommelstokken bevatten ook 76 calorieën per drumstick, of 172 calorieën per 100 gram. 70% van de calorieën komt uit eiwitten, terwijl 30% uit vet komt (6).

 4. De meeste mensen eten een drumstick met de schil erop. Een kippentrommel met de schil erop heeft 112 calorieën, waarbij 53% van de calorieën uit eiwitten en 47% uit vet komt (7).

Kipvleugel: 6,4 gram eiwit

 1. Kippenvleugels bestaan ​​uit drie delen - de drumette, de wingette en de vleugeltip. Ze worden vaak geconsumeerd als snacks of barmaaltijden.

 2. Een kippenvleugel zonder de huid of botten (21 gram) heeft 6,4 gram eiwit. Dit is gelijk aan 30,5 gram eiwit per 100 gram.

 3. Kippenvleugels hebben ook 42 calorieën per vleugel, of 203 calorieën per 100 gram. 64% van de calorieën komt uit eiwitten, terwijl 36% uit vet komt (8).

 4. Net als bij drumsticks eten de meeste mensen kippenvleugels met de schil erop. Een kippenvleugel met schil bevat 99 calorieën, waarbij 39% van de calorieën uit eiwitten en 61% uit vet (9) komt.

Welke snee moet je eten voor maximaal voordeel?

 1. De hoeveelheid kip die u moet eten, hangt af van uw gezondheids- en fitnessdoelen.

 2. Hoewel alle stukken kip geweldige bronnen van eiwitten zijn, zijn sommige slanker. Het extra vet in de dij, de drumstick en de vleugels kunnen sommige doelen ten goede komen maar andere hinderen.

 3. Als u probeert af te vallen, is kipfilet het beste voor u. Het is het magerste deel van de kip, wat betekent dat het de minste calorieën maar de meeste eiwitten bevat.

 4. Kipfilet is bijvoorbeeld ideaal voor bodybuilders met een snee, omdat het de minste calorieën heeft. Het bekijken van calorieën is vooral belangrijk voor bodybuilders die deelnemen aan wedstrijden, aangezien dit is wanneer ze weinig lichaamsvet nodig hebben.

 5. Mensen die koolhydraatarme of keto-diëten volgen, kunnen echter baat hebben bij het eten van vetere stukken kip, omdat ze meer vet in hun dieet nodig hebben.

 6. Als uw doel is om spieren op te bouwen of aan te komen, moet u meer calorieën eten dan uw lichaam dagelijks verbrandt. Mensen die in deze groep vallen, kunnen baat hebben bij het eten van vetere stukken kip, omdat ze meer calorieën bevatten.

 7. Ten slotte kunnen mensen die hun spiermassa willen behouden of het herstel willen verbeteren, baat hebben bij het eten van de borst. Het bevat het meeste eiwit op basis van gewicht, wat voor hen de belangrijkste factor is als het gaat om het kiezen van welke kip te eten.

De onderste regel

 1. Kip is een populair vlees en een geweldige eiwitbron.

 2. Hieronder staan ​​de eiwitgehaltes van verschillende delen gekookte kip zonder been en kip zonder vel:

 3. De kipfilet is mager en heeft het meeste eiwit in gewicht, waardoor het ideaal is voor mensen die willen afvallen, spiermassa behouden en het herstel verbeteren.

 4. Vetere sneden zoals de dij, drumstick en vleugels bevatten meer calorieën, waardoor ze beter zijn voor mensen die spieren willen opbouwen of aan willen komen.

 5. Mensen met een koolhydraatarm of keto-dieet moeten ook meer vet eten en kunnen ook baat hebben bij het eten van deze delen.

 6. Over het algemeen is kip een geweldige aanvulling op uw dieet. De kip die u kiest, moet passen bij uw persoonlijke gezondheids- en fitnessdoelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407