Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoeveel eiwit zit er in Bison?

Stap 6

 1. Hoewel grondbizon niet zo gebruikelijk is als rundvlees, varkensvlees of ander vlees, is het een rijke bron van eiwitten. Vanwege het rijke eiwitgehalte en het gebrek aan koolhydraten kan grondbizon een goede vervanging zijn voor rundergehakt of ander eiwitrijk vlees dat je meestal eet. Bison heeft ook andere nuttige voedingsstoffen, dus ruimte maken voor dit vlees in je dieet kan een goede keuze zijn.

Protein in Ground Bison

 1. Bison is net als bij ander vlees een rijke bron van eiwitten. Een 3 oz. portie gekookte bison levert 22 g eiwit. Deze hoeveelheid omvat bijna vier keer wat een ei biedt en is 1 g meer eiwit dan 3 oz. van gekookt rundergehakt biedt. Gemalen bizons zijn ook eiwitrijker dan beide voedingsmiddelen, omdat eiwitten 57 procent van de calorieën in gemalen bizons uitmaken, vergeleken met 34 procent in eieren en 39 procent in rundergehakt.

Eiwitfuncties

 1. Eiwit is essentieel voor een goede gezondheid, dus het eten van eiwitrijk voedsel zoals grondbizon kan nuttig zijn. Eiwit zorgt voor de structuur van uw spieren en andere lichaamsweefsels en onvoldoende inname van eiwitten kan leiden tot een zwak immuun- en cardiorespiratoir systeem, verminderde spiermassa en belemmerde groei. Bovendien suggereert onderzoek van de mei 2008 editie van "The American Journal of Clinical Nutrition" dat eiwit zeer gunstig kan zijn voor diëten, omdat het een verhoogde verzadiging en calorieverbranding bevordert in vergelijking met andere voedingsstoffen.

Eiwitvereisten

 1. Vanwege het belang van eiwitten raadt het Institute of Medicine aan om elke dag ten minste 0,8 g eiwit per kg lichaamsgewicht te consumeren. De aanbeveling varieert per gewicht, want als je meer lichaamsmassa hebt, is er meer eiwit nodig om je weefsels te behouden. Als u 150 pond weegt, zou u dagelijks 54 g proteïne moeten consumeren, terwijl een 200 pond. persoon zou ongeveer 73 g moeten innemen. Om uw gewicht in kilogram te vinden, deelt u uw gewicht in pond door 2,2.

Andere voedingskenmerken

 1. Het eiwitgehalte van gemalen bizons is niet het enige voedingsvoordeel dat dit vlees biedt. Gemalen bizons bevatten minder vet dan ander vlees, met 7 g per 3 oz. portie; dit is de helft van het bedrag in 3 oz. van rundergehakt. Gemalen bizons zijn ook een goede bron van zink, kalium, choline en magnesium. Gemalen bizons kunnen ook worden gebruikt in koolhydraatarme diëten, omdat het geen koolhydraten bevat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407